Vragen en antwoorden over onroerend goed: ik ben mede-eigenaar van een huis met een vriend. Kan ik mijn aandeel beter in een testament laten of moet ik een akte opmaken? | Nieuws

Vraag: Ik bezit mijn huis 50/50 met een vriend. We hebben geen van beiden naaste familieleden waarmee we onze helft van het huis zouden willen verlaten. Ik heb uw artikel gelezen over het bezit van onroerend goed met andere mensen. Zou het goed zijn om iets aan mijn testament toe te voegen dat zegt dat mijn vriend mijn deel van het huis krijgt bij mijn overlijden in plaats van een nieuwe akte op te stellen waardoor we huisgenoten worden met recht op overlevingspensioen? —Evie

A: Tenzij u getrouwd bent of minderjarige kinderen heeft, kunt u uw deel van het huis in uw testament nalaten aan uw vriend. Maar u en uw vriend het huis aan uzelf laten afstaan ​​als gezamenlijke huurders met recht op overlevingspensioen, is om een ​​aantal redenen een veel betere optie. De eerste reden zijn de kosten. Een testament maken kost meer dan een akte. Voeg de kosten van het nalaten van uw testament toe en het wordt veel duurder. Een overlevingscertificaat zou automatisch worden overgedragen aan de overlevende vriend bij het eerste overlijden – het is niet nodig om een ​​erfrecht aan te vragen. De aktemethode vermijdt ook de problemen met schuldeisers die overblijven wanneer u overgaat, aangezien het onroerend goed buiten de nalatenschap naar uw vriend gaat.

De akte en het testament kunnen op elk moment door u en uw vriend worden gewijzigd. Omdat de acts echter gratis beschikbaar zijn in de openbare archieven, weet je of je vriend van gedachten verandert en besluit de helft niet bij jou achter te laten. Testamenten zijn privé en je zou niet weten of ze voor zijn dood waren gewijzigd. Ook als een van uw testamenten verloren gaat of vernietigd wordt, is het mogelijk dat uw bedoelingen niet worden gerealiseerd. Dit is geen probleem met een akte, aangezien deze is geregistreerd in de kadasters van uw provincie. In de meeste juridische zaken, zoals estate planning, zijn er veel manieren om uw doelen te bereiken, maar niet alle methoden werken even goed of zijn even effectief als andere.

(Gary M. Singer is een advocaat in Florida en is door de Florida Bar gecertificeerd als expert in vastgoedrecht. Hij beoefent vastgoedrecht, commerciële geschillen en contractenrecht vanuit zijn kantoor in Sunrise, Florida. Hij is de voorzitter van de Real Estate Section van de Broward County Bar Association en mede-presentator van de wekelijkse radioshow Legal News and Review. Hij is een frequente adviseur over algemene vastgoedkwesties en trends in Florida bij verschillende bedrijven in het hele land. Stuur hem online vragen op www.sunsentinel .com/askpro of volg hem op Twitter @GarySingerLaw.)

© 2021 Zuid-Florida Sun Sentinel. Bezoek sun-sentinel.com. Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC.

Copyright 2021 Tribune Content Agency.

Leave a Comment