Top LA onroerendgoedscenario’s voor 2021 – Business Observer

Het is op zijn zachtst gezegd een bizar jaar geweest voor commercieel vastgoed in Los Angeles.

Het was allemaal leuk en vermakelijk voor iedereen in de studio-industrie, die een recordvraag van huurders en investeerders zag, terwijl de e-commerce-industrie een recordvraag naar magazijnruimte van productie en distributie aanwakkerde. Maar voor kantoren en winkels is het een achtbaanjaar geweest. Californië was aan het begin van het jaar nog grotendeels gesloten voor zaken sinds de eerste pandemische sluitingen, en toen verstoorden de delta- en omicron-varianten een massale comeback op kantoor.

Nu het jaar ten einde loopt, kunnen we nadenken over de belangrijkste aanbiedingen en trends die ons naar de finish hebben gebracht.

Geen zaken zoals showbusiness
De beroemde streamingoorlogen blazen Hollywood op. Netflix, appel, Amazone en Disney groeien allemaal hun voetafdruk om hun catalogi uit te breiden, en eigenaren en investeerders profiteren ervan.

De joint venture van Hackman hoofdstad en Vierkante mijl leidde in 2021 van verre de weg. De joint venture begon het jaar met de overname van Raleigh Studios in Hollywood en Sony Afbeeldingen Animatie campus in Culver City, kondigde toen een herontwikkeling van $ 1,3 miljard aan voor het historische Televisie Stad studio’s. Toen, in de grootste deal van het jaar voor LA, kocht de joint venture CBS Studio Center vanaf ViacomCBS gedurende ongeveer $ 1,85 miljard. Niet slecht voor een jaar werk.

Ook andere institutionele productiebedrijven profiteren van de sterke vraag. Warner Bros. kondigde dit jaar aan dat het de historische Ranch Studio, en zal het pand verhuren na een enorme $ 500 miljoen uitbreiding door de nieuwe eigenaren Worthe onroerend goed groep en Voorraadbrug. Brookfield verwierf ook de zitplaats voor DreamWorks-animatie vanaf Hana Vermogensbeheer en Ocean West Capital Partners Dit jaar.

En er was ook een hele reeks nieuwkomers in de studioscene in 2021. Bain Capital Immobilier en BARDAS investeringsgroep bij de stad plannen ingediend voor de bouw van een Hollywood-soundstage-project van $ 450 miljoen, en Atlas Capital Group diende plannen in bij de stad om een ​​pand in het centrum te herontwikkelen tot een Studioperceel in Hollywood-stijl van $ 650 miljoen met 17 geluidspodia en 212.300 vierkante meter kantoorruimte.

Interesse van industriële omvang
Heeft u in de afgelopen 12 maanden ooit zoveel gehoord over “problemen met de toeleveringsketen”?

De havens van LA en Long Beach hebben dit jaar nieuwe wire-to-wire importrecords gevestigd en de industriële markt in Zuid-Californië bleef in een recordtempo groeien. Slechts drie kwartalen van het jaar sloten de Verenigde Staten $ 36,6 miljard aan verkopen van industrieel onroerend goed en, volgens CommercialEdge, drie provincies in Zuid-Californië samen goed voor meer dan 15 procent van dat totale volume.

Ondanks dat er dit jaar miljoenen vierkante meters op de markt zijn gebracht, heeft de productie geen gelijke tred gehouden met de vraag en is de industriële leegstand in het Inland Empire van Zuid-Californië sterk gedaald. onder 1 procent. Dus de eigenaren houden van Rexford Industrieel Vastgoed verwierf dit jaar meer dan $ 1,6 miljard aan onroerend goed, terwijl grote e-commerce huurders zoals Amazone hun voetafdruk blijven uitbreiden met aanzienlijke huurcontracten.

Misschien wel het beste voorbeeld kwam in oktober toen een Amazon-magazijn werd verkocht slechts een jaar nadat het was omgebouwd van kantoorruimte naar… 800 procent meer dan de vorige verkoopprijs in 2020.

Een plek om te werken, als je die kunt houden
Het is een spannend jaar geweest voor onroerend goed aan het werk als massa terug naar kantoor nooit gekomen. Gelukkig is LA uniek gepositioneerd om grote pauzes in de leasingmarkt te doorbreken dankzij de bloeiende technologie-, entertainment- en creatieve industrieën.

De eerste grote lease van het jaar kwam toen het plantaardige voedingsbedrijf Voorbij het vlees ondertekende een 12-jarig contract haar hoofdkantoor verhuizen naar Hackman Capital Partnerspopulaire herontwikkeling van kantoren in El Segundo.

In de lente en zomer hebben steeds meer grote namen hun spieren gespannen. Snap inc. verlengde zijn hoofdkantoorhuur op een creatieve campus van 1,2 miljoen vierkante meter in Santa Monica. Hulu haar kantoren vergroot op 351.000 vierkante voet met een nieuwe huurovereenkomst van zeven jaar op 15 acres Centraal Colorado, dat is dezelfde campus waar Jaar getekend voor 72.000 vierkante voet. En Creatief kunstenaarsbureau – een van de meest vooraanstaande representatieve kantoren voor acteurs, atleten en muzikanten – verlengde ook het huurcontract in Century City voor bijna 300.000 vierkante voet.

En, ten goede of ten kwade, zijn er meer onderweg. Aan het begin van het jaar is de Gemeenteraad van LA goedgekeurd Onni Groep‘s Times Mirror Square project tegenover het stadhuis van de binnenstad, dat 307.300 vierkante voet kantoorruimte zal toevoegen aan een toch al sterke pijplijn.

Gregory Cornfield is te bereiken op: gcornfield@commercialobserver.com.

Leave a Comment