Commercieel vastgoed wordt geconfronteerd met bijna recordhoge kosten als gevolg van overstromingsschade

De commerciële vastgoedsector wordt geconfronteerd met een groeiende dreiging van overstromingen, wat volgens een nieuwe studie waarschijnlijk zal leiden tot miljarden dollars aan hogere kosten.

In de Verenigde Staten lopen jaarlijks ongeveer 730.000 winkels, kantoren en woongebouwen met meerdere units het risico op overstromingsschade. Volgens de First Street Foundation, een non-profit onderzoeks- en technologiegroep, en het wereldwijde handelsingenieur Arup, zal de structurele schade door overstromingen naar verwachting 13,5 miljard dollar kosten in 2022, tot meer dan 16,9 miljard dollar in 2052.

Het onderzoek omvatte zeespiegelstijging, maar richtte zich meer op plotselinge overstromingen, ook wel stormvloeden genoemd.

“Het zal absoluut de waarde van deze constructies beïnvloeden, aangezien u het risico en de bekende risico’s voor deze gebouwen verhoogt, wat vervolgens een negatieve invloed heeft op hun waarde vandaag”, zegt Matthew Eby, oprichter en uitvoerend directeur. van de Stichting Eerste Straat.

“We hebben bedrijven zoals Nuveen of Morningstar of deze grote institutionele beleggers die naar onze gegevens kijken om te begrijpen wat er vandaag en tijdens deze periode van eigendom op het spel staat”, voegde Eby eraan toe. “Hoe plan je tegen deze dingen of zorg je ervoor dat je de juiste commerciële vastgoedactiva koopt?” ”

First Street is een samenwerking aangegaan met Arup om verder te gaan dan het simpele risico van overstromingen, wat het al heeft gedaan voor woningen. Door zijn modellering van overstromingen op commercieel vastgoed te combineren met Arup’s kennis van structuur en architectuur, waren de twee in staat om de impact van overstromingsrisico’s op elk specifiek type commercieel gebouw in het land te begrijpen. Vervolgens konden ze op basis van het specifieke gebouwtype de economische gevolgen van een overstroming bepalen.

“Naarmate de klimaatverandering blijft versnellen, zal het risico van overstromingen een economische bedreiging vormen voor commerciële eigendommen in het hele land”, zegt Ibbi Almufti, Arup Risk and Resilience Team Leader in San Francisco. “Dit nieuwe rapport zal dienen als een gids om de specifieke risico’s van gebouwen te begrijpen en om actie te ondernemen om de effecten van klimaatverandering te verminderen. “

Naarmate de klimaatverandering blijft versnellen, zal het risico op overstromingen een economische bedreiging vormen voor commercieel vastgoed in het hele land.

Ze hielden ook rekening met de schatting van de schade veroorzaakt door stilstand, zoals hoe lang het gebouw onbruikbaar zou zijn na een overstroming, gegeven de specifieke structuur.

De onderzoekers zetten ook een prijs op de mogelijke toekomstige schade die rekening houdt met de schade aan lokale economieën en productiviteit. De kosten van die impact zullen naar verwachting stijgen tot $ 63,1 miljard in 2052, van $ 49,9 miljard in 2022 als gevolg van verslechterende overstromingsrisico’s in verband met klimaatverandering, aldus het rapport.

In totaal zullen lokale bedrijven in de Verenigde Staten volgend jaar alleen al het equivalent van 3,1 miljoen werkdagen verliezen. Tegen 2051 kan dat oplopen tot 4 miljoen. Dit zou op zijn beurt de economische impact van verloren productiviteit en verloren productie voor al deze eigendommen vergroten.

Vorig jaar werkte First Street samen met Realtor.com om een ​​overstromingsscore toe te kennen aan elk huis in Amerika. Deze score kan huiseigenaren die mogelijk geen overstromingsverzekering hebben, waarschuwen dat ze zouden moeten overwegen om deze te kopen. Federale overstromingskaarten zijn vaak verouderd en hielden tot voor kort geen rekening met de effecten van klimaatverandering.

Het land ervaart nu veel meer regen, omdat naarmate de atmosfeer opwarmt, deze meer water vasthoudt. De overblijfselen van orkaan Ida veroorzaakten ongekende overstromingen in het noordoosten, die miljarden dollars aan schade hebben gekost en bijna 50 doden hebben veroorzaakt.

Het risico van een overstroming van commercieel vastgoed treft niet alleen eigenaren en huurders van gebouwen, maar ook investeerders in die panden.

“De mensen die deze gebouwen daadwerkelijk bezitten, zijn de gemiddelde Amerikaan in een 401 (k) -plan, of die commerciële vastgoedinvesteerders die deze gebouwen bezitten voor $ 100 miljoen tot $ 200 miljoen”, zei Eby, die eraan toevoegde dat na ‘Ze zouden dit risico nu en in de toekomst zien, kunnen ze beter begrijpen hoe de risico’s en mogelijke kosten kunnen worden beperkt.

Leave a Comment