Binnen de enorme vastgoedportefeuille van Jeff Bezos

De oprichter van Amazon gaf begin 2019 geld uit aan een drietal appartementen in Manhattan met uitzicht op Madison Square Park en betaalde in totaal $ 80 miljoen. de de Wall Street krant meldde destijds dat het overkopen van Bezos een van de duurste vastgoeddeals in New York voor het jaar zou kunnen zijn. (Uiteindelijk was echter een penthouse in Manhattan van $ 240 miljoen beter dan de overweldigende aankoop van Bezos.) De overname omvatte een penthouse van drie verdiepingen en 10.000 vierkante meter met een grote balzaal. , en een aangrenzend pad met vier slaapkamers en grote ramen aan drie van de vier zijden.

2020

De oprichter van Blue Origin trapte het jaar af met de aankoop van een tweede Kalorama-woning in Washington, DC voor een veel kleinere 5 miljoen dollar. Volgens de Washingtoniaan, het landhuis bevindt zich recht tegenover het oude Textielmuseum, wat suggereert dat het voornamelijk om privacyredenen is gekocht, aangezien het landhuis een direct uitzicht heeft op het mega-herenhuis van Bezos.

In februari betaalde hij een recordbedrag van 165 miljoen dollar voor het historische herenhuis van David Geffen in Beverly Hills. Het uitgestrekte landgoed van 10 hectare omvat een hoofdgebouw in Georgische stijl van 13.600 vierkante meter, twee pensions, een kinderdagverblijf en drie kassen, een tennisbaan, een zwembad, uitgestrekte terrassen en een gloednieuwe golfbaan. De Grand Motor Court heeft zelfs een eigen servicegarage en benzinepompen. Een opvallend kenmerk van het hoofdgebouw is het antieke houten parket, geïmporteerd uit het buitenland en vermoedelijk de vloer waarop Napoleon stond toen hij keizerin Josephine ten huwelijk vroeg.

In april kocht Bezos een vierde eenheid in het luxe appartementencomplex Madison Square Park, waar hij de vorige zomer drie huizen had gekocht, waarbij hij 16 miljoen dollar verloor voor een eenheid met drie slaapkamers naast de twee lagere eenheden van de eerste aankoop. Hoewel het op dat moment niet duidelijk was wat Bezos’ plannen waren om de vier eenheden te combineren, werden de bouwvergunningen in het najaar van 2019 ingediend, dus het is waarschijnlijk dat de vierde aankoop bedoeld was als een aanvulling op het toch al grandioze mega-herenhuis van Manhattan .

In juli bouwde Bezos op zijn bezittingen in Beverly Hills door het pand naast het landgoed van Geffen te kopen voor $ 10 miljoen, een aanzienlijk bescheidener verblijf dat niettemin luxueus is naar de maatstaven van de gemiddelde persoon. Het traditionele huis met twee verdiepingen meet 4.615 vierkante meter en beschikt over drie slaapkamers, vier en een halve badkamer, met veel van de door de verkoper opgewaardeerde interieurs. Franse deuren, zes bakstenen open haarden, kroonlijsten en donkere hardhouten vloeren geven het pand een flinke dosis historisch prestige, terwijl een bakstenen binnenplaats aan de buitenkant en groente- en rozentuinen het aanbod compleet maken. Het heeft nog steeds deze twee eigenschappen.

2021

Bezos investeerde vervolgens in het vroege voorjaar in zijn mega-herenhuis in Manhattan en kocht een eenheid van $ 23 miljoen in hetzelfde historische gebouw waar hij al $ 96 miljoen had uitgegeven aan vier afzonderlijke huizen. Dit verhoogde zijn bezit in het gebouw tot meer dan 20.000 vierkante voet.

Zijn laatste aankoop is een resort van $ 78 miljoen aan de baai van La Perugia, een prijs die een record vestigt voor het duurste huis van Maui. In een nogal ongebruikelijke zet kocht Bezos echter de holdingmaatschappij die eigenaar is van het land uit in plaats van het land volledig te kopen. Het pand is nooit openbaar verhandeld, dus er is weinig over bekend, maar het pand is 14 hectare groot en omvat verschillende gebouwen, waaronder een hoofdgebouw van 4.500 vierkante meter en een gastenverblijf van 1.700 meter, beide gebouwd in de stijl van de Hawaiiaanse plantages. Een met hout beklede buitenkeuken en een terras vlak bij het hoofdgebouw bieden de perfecte plek om jezelf te vermaken en te genieten van het panoramische uitzicht. Er is ook een zwembad van 700 vierkante meter met uitzicht op het witte privézandstrand van de accommodatie. Het is geen slechte plek voor Bezos en zijn partner, Lauren Sanchez, om hun tijd door te brengen nu Bezos terugtreedt als CEO van Amazon.

Leave a Comment