Zullen NFT’s in onroerend goed iets zijn in 2022?

Sinds de zomer lijkt het erop dat NFT’s, blockchain en metaverse overal zijn. Er wordt naar al deze dingen gezocht en steeds meer mensen zijn op zoek naar nieuwe toepassingen voor deze nog niet helemaal nieuwe technologiegroep. En hoewel we veel hebben onderzocht hoe virtueel onroerend goed beweegt en schudt met behulp van NFT’s, hebben we niet zoveel onderzocht wat er gebeurt met NFT’s en fysiek onroerend goed.

Zullen NFT’s een ding zijn in onroerend goed en beleggen in onroerend goed in 2022? Absoluut, zonder twijfel, ja, maar misschien niet zoals je denkt.

Bron afbeelding: Getty Images.

Verkoop onroerend goed aan particulieren door NFT

NFT’s kunnen moeilijk te begrijpen zijn omdat ze niet fysiek zijn, en vaak leggen mensen die erover schrijven ze niet echt goed uit. U kunt een NFT beschouwen als een digitaal document, opgeslagen in een opslagsysteem dat is ontworpen om ze zeer, zeer veilig te houden. Net als een handeling verwijst een individuele NFT naar een individueel ding, zelfs als dat ding deel uitmaakt van een reeks of een geheel. Maar het is niet per se iets virtueel; het kan ook echt zijn. U kunt een NFT maken die de volledige rechten op de trouwring van uw grootmoeder toekent aan de NFT-houder, of een die exclusieve toegang geeft tot het hondenpark op woensdag van 13:00 tot 15:00 uur.

Het wordt een beetje raar als het gaat om onroerend goed, geloof het of niet. Vastgoedrecht heeft de nieuwe technologie die NFT’s tot iets maakt nog niet helemaal ingehaald, dus we hebben nog steeds fysieke akten en registrars, en zo. Veel mensen hebben gehoord van een appartement in Kiev, Oekraïne dat werd “verkocht als NFT”. De citaten zijn er omdat het was … en het was niet.

Wat er echt gebeurde, was dat het eigendom van een klein bedrijf werd geregistreerd als NFT en vervolgens werd verkocht met behulp van deze technologie. Het bleek dat het bedrijf maar één troef had. Ja, het was dat appartement. Dus het bedrijf en zijn activa werden verkocht met behulp van NFT om het technische probleem te omzeilen dat het momenteel niet erg haalbaar is om volledig onroerend goed met NFT te verkopen.

Verkoop van onroerend goed splitsen als NFT

Nu is het kopen van een hele woning met behulp van een NFT niet iets dat ik verwacht dat iemand een tijdje zal kunnen doen. Het vastgoedrecht evolueert langzaam en veranderingen nemen veel tijd in beslag. Echter, symbolisch eigendom van vastgoedprojecten is hier en daar absoluut iets aan de hand. En het is absoluut briljant.

Natuurlijk kun je al aandelen kopen in ontwikkelingsmaatschappijen of REIT’s, maar het direct kunnen kopen van aandelen van individuele projecten is vaak erg duur voor iedereen, waardoor alleen langetermijnbeleggers met diepe zakken in projecten met ruime marges kunnen stappen. Werkelijk fractioneel eigendom via zoiets als gezamenlijke huur of gezamenlijke huur vereist veel papierwerk en tijd, en elke keer dat een verhuurder handelt, moet alles opnieuw worden gedaan.

Maar stel dat u een bedrijf kunt nemen dat eigenaar is van een bepaald onroerend goed of project en aandelen zoals NFT kunt verkopen. Elke NFT vertegenwoordigt een procentueel aandeel van het onroerend goed, ongeacht wat is aangewezen op het moment van de oprichting van de NFT (een proces dat bekend staat als “munten”). Uw NFT in Real Estate Project Alpha, bijvoorbeeld, geeft u een buy-in van 5%, met alles wat daarbij hoort, zoals bepaald in uw contract.

Om uw actie af te sluiten, hoeft u alleen het geld dat nodig is om de aankoop te doen (vaak in de vorm van een stabiele cryptocurrency om het proces aan het einde van de registratie te vergemakkelijken) in een digitale portemonnee te houden, u klikt op de knop “kopen”, onderteken de documenten digitaal en binnen enkele minuten wordt u de eigenaar. Uw eigendom is geregistreerd op de blockchain voor deze NFT, en u en de andere eigenaren hebben een permanente registratie van uw aankoop, zonder dat u het traditionele sluitingsproces hoeft te doorlopen.

Hetzelfde geldt voor de achterkant, als u besluit uw aandeel te verkopen (volgens de regels vastgelegd in uw contract). Een paar klikken voor de overwinning, alles wordt opgenomen op dezelfde NFT (onthoud dat het in feite een virtuele act is), en je hebt die investering niet meer. Het kan mensen sneller, gemakkelijker en goedkoper uitstappen, ongeacht de reden voor hun desinvestering.

NFT’s zullen absoluut iets zijn in 2022

We kunnen onroerend goed niet blijven doen zoals we doen. Het papierwerk is zo 1950. Er gebeurt elke dag zoveel op de onroerendgoedmarkt in de echte wereld dat automatisering nodig is om het tempo gaande te houden, en eerlijk gezegd was het gebruik van NFT’s als een manier om vermogen te genereren in onroerendgoedprojecten de manier om go.duidelijk briljante oplossing. tot een tijdrovend proces. Zoals bij elke investering, moet u echter begrijpen waar u voor koopt, evenals de technologie die wordt gebruikt om alles vast te leggen.

NFT’s zullen absoluut een ding zijn in 2022. NFT’s hadden nu al iets moeten zijn in onroerend goed, we wisten het alleen niet. Dus de volgende keer dat u een groot vastgoedproject ziet waaraan u zou willen deelnemen, wees niet bang om een ​​NFT te kopen die u een aandeel geeft, als al het andere er solide uitziet. Het is eigenlijk gewoon een digitale versie van de acts die we nu al dagelijks gebruiken.

Leave a Comment