Wat 2022 inhoudt voor onroerend goed in Texas

Austin, Houston, Dallas en Forth Worth, Texas (iStock)

De bloeiende vastgoedmarkt in Texas vertoont weinig tekenen van vertraging in 2022, althans voor de vier grootste steden van de staat.

Dat is de conclusie van vier commerciële vastgoedadvocaten die zijn geïnterviewd door Texas Lawyer, die wijzen op een sterke vraag naar huisvesting en ontwikkeling naarmate bedrijven hun lokale activiteiten uitbreiden en meer werknemers aannemen.

Austin

Austin, Texas (iStock)

De uitbreidingen of verhuizingen van Oracle, Facebook, Apple, Tesla en Samsung die de explosieve groei van Austin hebben gestimuleerd, zullen de ontwikkeling van commercieel onroerend goed stimuleren. Er is veel vraag naar residentieel vastgoed van alle soorten. De vraag naar meergezinswoningen zal de bouw overtreffen, en de bouw van meer appartementen, herenhuizen, appartementen en eengezinshuurwoningen zal proberen gelijke tred te houden. Ontwikkelaars zullen meer land verwerven en meer onderverdelingen bouwen en er zullen arbeidskrachten en betaalbare woningen zijn.

Gemengde gebouwen domineren nieuwbouw. De gezonde vraag naar klasse A-kantoorruimte die pandemische trends trotseert, zou kunnen versnellen. De grote wegcorridors zullen meer ontwikkeling van industriële magazijnen aantrekken.

Houston

Houston, Texas (iStock)

De industriële sector zal in het nieuwe jaar zijn aanwezigheid in Houston vergroten. Winkels en restaurants hebben zich aangepast aan de pandemische omstandigheden en zijn verrassend fit. De meergezinswoningmarkt zal niet vertragen en de bezettingsgraad zal naar verwachting hoog blijven. De kantorenmarkt is minder zeker: het centrale zakendistrict van Houston kent nog steeds hoge leegstand.

Dallas

Dallas, Texas (iStock)

De bouw van eengezinswoningen en meergezinswoningen zou records kunnen blijven vestigen. Hoewel de stijgende bouwkosten voor een overwaardering kunnen hebben gezorgd, zullen de prijzen naar verwachting niet dalen. En hoewel de markt voor commerciële kantoren niet is teruggekeerd naar het niveau van voor de pandemie, zijn verschillende stedelijke centra in het Dallas-Fort Worth-gebied buiten het centrum enorm in opkomst, met kantoorprojecten aan de gang. De industriële sector zal in heel Noord-Texas actief zijn.

fort waard

Fort Worth, Texas (iStock)

Kantoor, detailhandel en industrie zijn allemaal populair in Fort Worth. Huurovereenkomsten overtreffen de verwachtingen, wat leidt tot een verhuurdersmarkt. Biotech-, magazijn- en e-commercefaciliteiten domineren de industriële ruimte. Verkoopprijzen voor klasse A kantoorgebouwen vestigen records. Bedrijfsverhuizingen hebben geleid tot nieuwbouw van kantoorcampussen buiten het stadscentrum. Een verrassend aantal nieuwe huurcontracten is ondertekend door restaurants van buiten de stad die zijn ingetrokken om het gesloten pand te vervangen.

Sint Antonius

San Antonio, Texas (iStock)

San Antonio, Texas (iStock)

San Antonio zal nieuwe bewoners blijven aantrekken. De markt voor eengezinswoningen en meergezinswoningen reageerde hierop. Aangezien de ontwikkeling van meergezinswoningen een groot deel van het land zal inhalen, kan de groei voor eengezinswoningen iets vertragen ten opzichte van de snelle clip van dit jaar.

De commerciële vastgoedmarkten van de stad zullen naar verwachting gezond blijven. Voor de eerste helft van 2022 staat bijna 900.000 vierkante meter aan nieuwe kantoorruimte aan dek en er zijn ook meer dan 4,9 miljoen vierkante meter aan industriële projecten in uitvoering. De lichte stijging van het aantal leegstaande kantoren en de lagere huren dit jaar moeten plaats maken voor meer bedrijvigheid, lagere leegstand en stijgende huren. In twee jaar tijd worden verschillende innovatieve hospitality projecten opgeleverd. Hoewel de winkelhuren en -bezetting dit jaar daalden, naderen meer dan 2 miljoen vierkante meter aan projecten hun voltooiing.

[Texas Lawyer] – Cindy Widner

Leave a Comment