Vastgoeddeal Cupertino helpt vastgoedontwikkelingen vooruit te helpen

CUPERTINO – Drie residentiële projecten in Cupertino, waaronder betaalbare woningbouwprojecten, gaan door met de aankoop van de eigendommen die nodig zijn om de huizen te bouwen.

De ontwikkeling, die Westport wordt genoemd, zou 294 woningen en een commerciële ruimte op de begane grond naar de percelen op 21267 Stevens Creek Blvd brengen. in Cupertino, volgens plannen ingediend door KT Urban, die een van de verkopers was bij de recente vastgoedtransacties.

“We denken dat dit een geweldige residentiële ontwikkeling wordt voor de stad Cupertino”, zegt Mark Tersini, senior executive bij KT Urban.

In twee afzonderlijke deals betaalden vastgoedontwikkelaars in totaal $ 80,5 miljoen voor de percelen die zouden worden gebruikt voor ontwikkeling, volgens documenten die zijn ingediend bij het Santa Clara County Registrar’s Office.

Verzamelingsgebieden en woningen van de Westport-ontwikkeling in Cupertino, die 294 wooneenheden en benedenwinkels zal omvatten op 21267 Stevens Creek Blvd., concept. (C2K-architectuur)

Een groep onder leiding van het in Minnesota gevestigde Varde Partners betaalde $ 71,4 miljoen voor een deel van de ontwikkelingssite, volgens documenten die op 29 december in Santa Clara County zijn ingediend.

Afzonderlijk betaalde een dochteronderneming van The Pacific Cos., gevestigd in Idaho, en de Central Valley Coalition for Affordable Housing, gevestigd in Merced, $ 9,1 miljoen voor een kleiner deel van de site.

Taylor Morrison, een doorgewinterde residentiële ontwikkelaar, heeft ook een optie gekregen om een ​​deel van de ontwikkeling te kopen, volgens county records. De waarde van de optie is niet bekendgemaakt in openbare documenten.

“De ontwikkeling speelt in op de huisvestingsbehoeften van jonge gezinnen, maar ook op betaalbare huisvesting en ondersteunende huisvesting voor ouderen,” zei Tersini.

Het project zal, volgens de ontwikkelingsplannen, uit verschillende typen woningen bestaan:

Bedrijven op de begane grond onder de Westport-ontwikkelingswoningen in Cupertino, waaronder 294 wooneenheden en bedrijven op de begane grond op 21267 Stevens Creek Blvd., concept. (C2K-architectuur)

– 158 seniorenappartementen, waaronder 27 geheugenzorgunits

– 48 senior units onder de marktrente

– 88 herenhuizen

Daarnaast zal naar verwachting 20.000 vierkante meter winkelruimte op de begane grond deel uitmaken van de ontwikkeling.

De verschillende residentiële componenten van het project zouden eind 2022 gelanceerd moeten worden, schat Tersini.

In het projectvoorstel is ook een aantal apparatuur opgenomen.

“Een bibliotheek, theater, dakterras en dek, dokterspraktijken en oefenruimtes die een scala aan activiteiten en ondersteuning bieden voor senioren” behoren tot de kenmerken van de ontwikkeling, volgens de website van het Westport-project.

Leave a Comment