Telluride combineert skiën van wereldklasse met luxe onroerend goed

Telluride, Colorado, is een juweel van de Rocky Mountains. Een skiresort van wereldklasse met luxe onroerend goed, het historische voormalige mijnstadje wordt omringd door de torenhoge toppen van 13.000 voet van de San Juan Mountains, meet ongeveer een vierkante mijl en heeft ongeveer 2500 inwoners.

Telluride, gelegen in het zuidwesten van Colorado, heeft zijn eigen kenmerkende identiteit voor vier seizoenen. Naast de pistes vind je er golf op topniveau, een overvloed aan evenementen en internationaal bekende film- en muziekfestivals. De privégolfbaan van Telluride, een van de hoogste banen van het land, wordt aangeprezen als “de mooiste plek waar je ooit zult spelen”.

Het Telluride-gebied, inclusief Mountain Village en Placerville, biedt kopers van luxe huizen een verscheidenheid aan soorten onroerend goed en prijzen. Victorianen in het historische Telluride, ski-in / ski-out huizen, luxe appartementen en herenhuizen, wildernislandgoederen, ranches, privé-retraites van meerdere hectare, fractionele eigendomseenheden en braakliggende terreinen zijn allemaal beschikbaar. .

Momenteel genoteerd voor $ 5 miljoen in het hart van Telluride is Maison Rose met vier slaapkamers, een loft en een groot terras. Een 70 hectare groot toevluchtsoord in Gray Head Nature Preserve staat op de markt voor $ 10,995 miljoen. De woning van 8428 vierkante meter is ontworpen en vervaardigd uit drie tabaksschuren uit de jaren 1800. Een huis aan de helling van Mountain Village met zes slaapkamers en een buitenkant van blokhout en steen kost 5,95 miljoen dollar.

De huizenmarkt, zegt TD Smith, medeoprichter, president en Managing Broker van Telluride Real Estate Corp., “is een kwestie van eenvoudige omstandigheden van vraag en aanbod.” Smith’s diepgaande kennis van Telluride begon in 1971. Hij was direct betrokken bij de wedergeboorte en ontwikkeling van het historische Telluride.

Daarnaast is Smith mede-eigenaar van de marketingafdeling van de hoofdontwikkelaar van Telluride Mountain Village. “Wat de woningbouw betreft, gaan we terug naar het einde van de jaren zeventig”, zegt Smith. “De gemeenschap heeft toen besloten om in totaal niet meer dan 5.000 wooneenheden te hebben om het karakter van Telluride te behouden.”

Het waren de strikte ontwikkelingsregels die ervoor zorgden dat Telluride geen ‘stad in de bergen’ werd, zegt Smith. “Oude Telluride is een nationaal historisch monument uit 1880 en heeft zijn karakter behouden. We hebben strikte richtlijnen voor ontwerpbeoordeling voor de bouw.

De onroerendgoedmarkt in San Miguel County bleef records vestigen in het derde kwartaal van 2021 met een omzet van $ 132,8 miljoen in september. Als gevolg hiervan heeft het totale verkoopvolume sinds het begin van het jaar meer dan $ 1 miljard bereikt. De markt ligt op schema om het record van het totale verkoopvolume van $ 1,16 miljard in 2020 te overtreffen. Sinds het begin van het jaar is het aantal transacties met 143% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Telluride biedt de voordelen van een kleine stadslevensstijl met verfijnde culturele, eet-, winkel-, amusements- en vrijetijdsvoorzieningen. U zult geen rood licht of fastfood vinden. De gondel verbindt Telluride en Mountain Village voor alpine gemak.

“Sinds het begin van de pandemie hebben we meer gezinnen hierheen zien verhuizen en hebben Fortune 500-CEO’s hier onroerend goed zien kopen als een goede plek om zich te verstoppen”, zegt Smith. Om nog maar te zwijgen van een paar Hollywoodsterren. Je weet nooit welke beroemdheid je ziet in Telluride die de rustige vijfsterrenlevensstijl van dit skistadje omarmt.


Telluride Real Estate Corp. is een van de oprichters van Forbes Global Properties, een consumentenmarkt en een netwerk van elite-makelaars die ‘s werelds meest luxueuze huizen verkopen.

Leave a Comment