Sector-ETF’s voor blootstelling aan materialen, onroerend goed en nutsbedrijven

We sluiten onze vierdelige ETF-blootstellingsbeoordeling van 11 sectoren af ​​met het bericht van vandaag.

Het artikel bevatte de sectoren communicatiediensten, basisconsumptiegoederen en duurzame consumentengoederen. Het artikel ging over energie, financiën en gezondheidszorg. En de publicatie keek naar de voorraden industriële en informatietechnologieproducten.

Vandaag richten we ons op de sectoren materialen, onroerend goed en nutsvoorzieningen.

1. Materialen:

Amerikaanse Federal Reserve-statistieken markeren:

“Met 102,3% van het gemiddelde van 2017 lag de totale industriële productie in november 5,3% boven het niveau van een jaar eerder en het hoogste niveau sinds september 2019.”

De materialensector omvat voornamelijk bedrijven die grondstoffen leveren of afhankelijk zijn van grondstoffen in de productie en industriële productie. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zijn we getuige van een “ongekende groei van de vraag naar grondstoffen over de hele wereld, met name gedreven door de snelle industrialisatie van opkomende economieën en het aanhoudend hoge consumptieniveau. materialen in ontwikkelde landen ”.

Beleggers die toegang willen krijgen tot bedrijven in de bouw-, chemische, mijnbouw-, verpakkings-, papier- of staalindustrie, kunnen op zoek gaan naar de Materialen Select Sector SPDR® Fund (NYSE :). Het fonds werd gelanceerd in december 1998 en beheert meer dan $ 8,2 miljard.

XLB, dat 28 posities inneemt, volgt de Materials Select Sector Index. Ongeveer 70% van de activa staat in de top 10 van namen. In termen van subsectoren zien we chemicaliën (69,23%), metalen en mijnbouw (13,84%), containers en verpakkingen (11,57%), en bouwmaterialen (5, 36%).

Onder de grote namen van XLB zijn: industriële gassen en chemicaliëngroepen Linde (NYSE 🙂 en Luchtproducten en chemicaliën (NYSE :), verven en coatings gigant Sherwin-Williams (NYSE :), grote mijnwerkers Freeport-McMoRan (NYSE 🙂 en Newmont Goldcorp (NYSE :), en reinigings- en desinfectiegroep Ecolab (NYSE :).

In de afgelopen 52 weken is XLB met ruim 24,5% gestegen. Hij heeft de afgelopen dagen een record gebroken. De huidige prijs ondersteunt een dividendrendement van 1,63%. De lekkage P/E en P/B ratio’s zijn respectievelijk 17,40x en 3,43x. Ondanks de prijsstijgingen blijven we optimistisch over de sector.

Geïnteresseerde lezers kunnen ook twee andere sector-ETF’s overwegen:

  • Vanguard Materials Index Fund ETF-aandelen (NYSE 🙂
  • Invesco S&P 500® ETF met gelijk materiaalgewicht (NYSE 🙂

2. Vastgoed

Zoals de Amerikaanse Congressional Research Service (CRS) aangeeft:

“Onroerend goed en de huizenmarkt spelen een belangrijke rol in de Amerikaanse economie. Op individueel niveau is ongeveer 65% van de bewoonde woningen door de eigenaar bewoond … Op geaggregeerd niveau vormt huisvesting een aanzienlijk deel van het totale bevolking. ‘economische activiteit’.

Het SPDR® Real Estate Select Sector-fonds (NYSE 🙂 belegt in vastgoedbeheermaatschappijen en vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s). Het fonds sluit echter hypotheek-REIT’s (mREIT’s) uit.

XLRE weekgrafiek

XLRE, dat 29 aandelen bezit, werd voor het eerst genoteerd in oktober 2015. De top 10 aandelen vertegenwoordigen meer dan 60% van het nettovermogen van $ 6,1 miljard.

Amerikaanse toren (NYSE :), Prologis (NYSE :), Crown Castle International (NYSE :), Equinix (NASDAQ :), en openbare opslag (NYSE 🙂 behoren tot de belangrijkste namen van het fonds.

Tot dusver heeft XLRE in het jaar 39,7% opgeleverd en het dividendrendement bedraagt ​​2,1%. Gezien de inflatiedruk blijven de meeste analisten optimistisch over de sector. De P / E- en P / B-ratio’s van 46,29x en 4,36x duiden echter op sprankelende waarderingsniveaus. Lezers kunnen overwegen om te investeren op het niveau van $ 48.

Nog vier gerelateerde ETF’s om te analyseren:

  • Fidelity® MSCI Real Estate Index ETF (NYSE 🙂
  • Vanguard Real Estate Index Fund ETF-aandelen (NYSE 🙂
  • IShares ETF voor residentieel en multisectoraal onroerend goed (NYSE 🙂
  • ETF Schwab US REIT ™ (NYSE 🙂

3. Hulpprogramma’s

De nutssector van S & P stond in de schijnwerpers vanwege de verschuiving naar alternatieve energiebronnen. de Hulpprogramma’s Select Sector SPDR® Fund (NYSE 🙂 investeert in elektriciteits-, gas- en waterbedrijven, maar ook in energiehandelaren en energieproducenten in de Verenigde Staten

XLU Wekelijkse Grafiek

XLU bezit 28 participaties en werd in december 2018 voor het eerst genoteerd. Het nettovermogen bedraagt ​​ruim $ 13 miljard. De belangrijkste namen van het fonds zijn: Nextera Energie (NYSE :), Duke Energie (NYSE :), uit het zuiden (NYSE :), Energie van overheersing (NYSE :), en Exelon (NASDAQ :).

Sinds het begin van het jaar is de ETF met meer dan 12,8% gestegen. De huidige koers ondersteunt een dividendrendement van 2,8%. De lekkage P / E-ratio is 27,60x. Geïnteresseerde lezers kunnen overwegen te wachten op een terugval naar het niveau van $ 68.

Tot slot zijn er nog drie andere sector-ETF’s die u op uw radar kunt zetten:

  • Vanguard Utilities Index Fund ETF-aandelen (NYSE 🙂
  • Fidelity® MSCI Utilities ETF (NYSE 🙂
  • Invesco S&P 500® Equal Weight Utilities ETF (NYSE 🙂

Leave a Comment