Pay It Forward: “Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door vastgoed, landgebruik en milieukwesties. “

MaryBeth Heydt, DTO Law, Partner, Los Angeles / Silicon Valley, Californië.

Oefengebied: Commerciëel vastgoed.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid en afstudeerjaar: Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of the Southwest, 1990.

Hoe lang ben je al in het bedrijf en wanneer ben je partner geworden?? Ik ben in 2020 lid geworden als medewerker.

MarieBeth Heydt MaryBeth Heydt, hoffelijkheidsfoto

Waarom heb je besloten om als advocaat in de vastgoedsector te werken? Al zo lang als ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door onroerend goed, landgebruik en milieukwesties. Zozeer zelfs dat ik mijn eigen duale opleiding heb gestructureerd met mijn rechtenstudie en de University of Southern California om een ​​master in planning te behalen.

Wat was volgens u het beslissende punt voor het kantoor bij uw partnerkeuze? Ik heb geen traditionele route genomen naar een partnerpositie. Ik heb een aantal jaren als procesadvocaat gewerkt en ben daarna inhouse gegaan. Na 10 jaar intern ben ik overgestapt naar de commerciële kant van commercieel vastgoedfinanciering bij een grote nationale bank. In 2019 werd ik partner in een AmLaw 100-kantoor.

Toen ik voor het eerst partner werd, denk ik dat het een combinatie van al deze factoren was. Ik had aantoonbare ervaring als advocaat. Ik werkte in “naast de juiste” functies bij de bank, maar leerde gaandeweg veel zakelijk inzicht. Gedurende deze tijd hield ik voet aan de grond in de wereld van commercieel en juridisch vastgoed als lid van het uitvoerend comité van de commerciële vastgoedsectie van mijn county bar, Commercial Real Estate Women, ULI, ACC en de Commercial Real Estate Finance Council . In werkelijkheid, het was een voormalig voorzitter van het uitvoerend comité van de sectie commercieel onroerend goed van de balie van het graafschap die mij in 2019 inhuurde als partner in haar kantoor.

Toen ik voor het eerst partner werd bij DTO, denk ik dat het dezelfde combinatie van factoren was plus mijn interne ervaring en die van AmLaw 100.

Beschrijf hoe je je voelt over je carrière nu je partner bent geworden. In sommige opzichten is er niet veel veranderd. Ik ben nog bezig met het maken van leningen, het opstellen van huurovereenkomsten, enz. Ik begeleid nog steeds jonge advocaten. Ik ben nog steeds betrokken bij de CRE-bargemeenschap, alleen nu op staatsniveau.

In sommige opzichten is er veel veranderd, omdat ik meer verantwoordelijkheid heb voor het bedrijfsleven en de bedrijfscultuur, zoals het aannemen van werknemers, marketing, deelname aan DCI-activiteiten zoals deelname aan NAMWOLF CLE-panels en het vinden van manieren voor het bedrijf om onze sociale banden online te behouden. evenementen en vieringen tijdens de pandemie. Over het algemeen denk ik dat mijn juridische en zakelijke ervaring eindelijk op een comfortabele en samenhangende manier tot wasdom is gekomen.

Wat is volgens jou de sleutel tot succesvolle bedrijfsontwikkeling en hoe kun je professioneel groeien terwijl iedereen op afstand en persoonlijk aan het zeilen is? Ik denk dat de sleutel is om jezelf te zijn. Een persoon moet methoden vinden om te netwerken en potentiële klanten te ontmoeten op een manier die bij uw persoonlijkheid past. Ik heb tijdens de pandemie de meest professionele groei gevonden door in de CLE-panels te dienen. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen op een intiemer niveau te ontmoeten terwijl je je zaag scherp houdt.

Wie heeft de grootste invloed gehad in uw carrière en wie heeft u geholpen om partner in onroerend goed te worden? Claire Hervey Collins, Partner bij Hanson Bridgett en Mark Tarango, Founding Partner bij DTO Law. Claire heeft me na negen jaar bij de bank ingehuurd als partner in haar voormalige bedrijf. Ze kende me van de county bar en wat ik aan tafel kon brengen. Wat anderen als een risico zagen omdat ik al een tijdje geen advocaat meer was, zag zij als een geweldige kans. Mark heeft uitgebreide ervaring als voormalig bedrijfsjurist, dus hij wist dat mijn combinatie van interne ervaring en Big Law een zeldzame en wenselijke eigenschap was in een partner.


Welk advies zou je kunnen geven aan een partner die vastgoedpartner wil worden? Vastgoed is cyclisch. Zorg ervoor dat u de advocaten leert kennen die de oefensessies in uw kantoor verzorgen, en ontwikkel een aantal vaardigheden om uw cliënten door zowel de neerwaartse als de opwaartse cyclus te helpen. Goed werk is een gegeven, leer ook goede klanten te spotten en binnen te halen. Sluit u aan bij uw plaatselijke orde van advocaten. Je leert collega’s van andere bedrijven kennen en creëert een geweldig netwerk. Sommige van mijn beste vrienden zijn ook advocaten die ik heb leren kennen via mijn provinciale balie.


Welke uitdagingen, indien van toepassing, bent u tegengekomen of moest overwinnen in uw carrièrepad en wat is de geleerde les? Hoe heeft dit uw carrière beïnvloed of beïnvloed? Downcycles hebben mijn carrière net zo gevormd, zo niet meer, dan upcycles. Elke waargenomen “omweg” voegde een waardevol hulpmiddel toe aan mijn gereedschapskist.

Als je weet wat je nu weet over je carrièrepad, welk advies zou je je jonge zelf geven. Ontspan en geniet er meer van. Maak je niet druk om de kleine dingen, alles komt zoals het hoort.

Welke lessen heb je eventueel geleerd in 2020/2021 (de jaren van COVID-19)? Hoe snel kan de rechtspraktijk veranderen als dat nodig is en hoe veerkrachtig zijn wij als advocaten.Netwerk van ALM-professionals op LinkedIn, Toekomstige leiders vooruit helpen. We zijn enthousiast over deze spilgroep. Klik hier om deel te nemen.

Leave a Comment