Makelaar gelooft dat 2022 een verkopersmarkt zal blijven | Nieuws

Stijgende huizenprijzen en woeste veilingoorlogen waren het thema van het afgelopen jaar.

Of het nu de pandemie is die mensen binnen houdt, een tekort aan hout of een nieuwe thuisbaan, de huizenmarkt is snel gegroeid.

“Het was een geweldig jaar om op de onroerendgoedmarkt te staan ​​voor kopers en verkopers”, zegt makelaar Shelley Niedzwiecki.

Volgens de Bay County Multiple Listing Service zijn huizen in Bay County dit jaar met meer dan $ 20.000 gestegen ten opzichte van vorig jaar. Volgend jaar kan stabiliseren, maar slechts in geringe mate.

“Ik denk dat we iets meer voorraad zullen hebben dan in het verleden, maar met meer voorraad zullen we kopers zien die zich de afgelopen twee jaar verslagen hebben gevoeld en die een klap hebben gemist”, aldus Niedzwiecki. .

Niedzwiecki is makelaar bij Ayre Reinhart Bay Realtors. Ze zei dat sommige kopers het dit jaar moeilijk hebben gehad.

“Sommigen van hen voelden een beetje alsof ze verslagen waren, maar toen ze eenmaal beseften dat er bepaalde stappen moesten worden genomen en als je het proces doorloopt, werkt het nog steeds voor jou, ze waren weer opgewonden”, zei Niedzwiecki.

Hoewel de markt sinds het begin van het jaar wat is afgekoeld, verkopen woningen nog steeds tegen of boven de vraagprijs. Sommige worden al verkocht voordat het bord omhoog gaat.

Het wordt afgeraden dat verkopers het huis dat ze verkopen overwaarderen.

“Het begin van het jaar was, zoals iedereen weet, erg warm. Ze denken dat veel van hen dachten dat ze hun eigen bericht konden schrijven en vragen wat ze wilden voor het huis”, zei hij, verklaarde Niedzwiecki.

Niedzwiecki gaf wat advies aan kopers die op zoek waren naar een nieuw huis.

“Weet wat je kunt verwachten als je binnenkomt, weet dat als je in een situatie met meerdere aanbiedingen zit, iemand mee moet nemen. We zien veel kopers die een aannemer meenemen naar hun eerste stap voordat ze zelfs maar het aanbod schrijven om ja te zeggen, we kunnen afzien van de inspectie hierop, dat zien we vaak”, aldus Niedzwiecki.

Ze zei dat hoe beter je voorbereid bent, hoe beter.

Leave a Comment