Is Schwab Global Real Estate (SWASX) momenteel een slimme keuze voor beleggingsfondsen?

HHeeft u problemen met het vinden van een fonds om te rapporteren over aandelen in beleggingsfondsen? Welnu, Schwab Global Real Estate (SWASX) zou op dit moment geen goede potentiële plek zijn om te beginnen. SWASX heeft een Zacks Mutual Fund-ranglijst van 5 (sterke verkoop), die is gebaseerd op negen voorspellingsfactoren zoals omvang, kosten en in het verleden behaalde resultaten.

Fondsgeschiedenis / Beheerder

Schwab Funds is gevestigd in San Francisco, Californië, en is de beheerder van SWASX. De Schwab Global Real Estate debuteerde in mei 2007 en SWASX is erin geslaagd om ongeveer $ 329 miljoen aan activa te verzamelen, volgens de laatste beschikbare informatie. Het fonds wordt momenteel beheerd door Wei Li, die sinds maart 2013 de leiding heeft over het fonds.

Prestatie

Beleggers zijn natuurlijk op zoek naar high performance fondsen. SWASX heeft een totaalrendement op jaarbasis over 5 jaar van 7,66% en bevindt zich in het middelste derde deel van zijn categoriegenoten. Als u geïnteresseerd bent in kortere tijdsbestekken, vergeet dan niet het 3-jaars totale geannualiseerde rendement van 8% van het fonds, waarmee het in het middelste derde deel van dat tijdsbestek staat.

Als we kijken naar de prestaties van een fonds, is het ook belangrijk om de standaarddeviatie van het rendement te noteren. Hoe lager de standaarddeviatie, hoe minder volatiliteit het fonds ervaart. In de afgelopen drie jaar bedroeg de standaarddeviatie van SWASX 20,58%, vergeleken met het categoriegemiddelde van 18,86%. Over de afgelopen 5 jaar is de standaarddeviatie van het fonds 16,78% vergeleken met het categoriegemiddelde van 15,55%. Dit maakt het fonds volatieler dan zijn concurrenten in de afgelopen vijf jaar.

Risicofactoren

Beleggers dienen rekening te houden met bèta, een belangrijke manier om het risico van een beleggingsfonds te meten in relatie tot de markt als geheel. SWASX heeft een 5-jarige bèta van 0,89, wat betekent dat het waarschijnlijk minder volatiel is dan het marktgemiddelde. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is alfa, omdat deze de prestatie van een portefeuille weerspiegelt op een voor risico gecorrigeerde basis ten opzichte van een benchmark, in dit geval de S&P 500. SWASX genereerde de afgelopen vijf jaar een negatieve alfa van -6,73, waaruit blijkt dat beheerders in deze portefeuille hebben moeite met het selecteren van aandelen die een hoger rendement genereren dan de benchmark.

Uitgaven

Voor beleggers is het essentieel om de parameters met betrekking tot kosten nader te bekijken, aangezien kosten steeds belangrijker worden voor beleggingen in beleggingsfondsen. De concurrentie op dit gebied neemt toe en een goedkoper product zal waarschijnlijk beter presteren dan zijn verder identieke tegenhanger, terwijl alle andere dingen gelijk blijven. Wat de vergoedingen betreft, is SWASX een fonds zonder belasting. Het heeft een kostenratio van 1,05% vergeleken met het categoriegemiddelde van 1,22%. Dus, SWASX is eigenlijk goedkoper dan zijn collega’s vanuit een kostenperspectief.

Dit fonds vereist een minimale initiële investering van $ 0, terwijl er geen minimum is voor elke volgende investering.

Eindresultaat

Over het algemeen scoort Schwab Global Real Estate (SWASX) laag als een Zacks Mutual Fund, en in combinatie met zijn relatief vergelijkbare prestaties, gemiddeld neerwaarts risico en lagere kosten, lijkt dit fonds op dit moment een wat zwakke keuze voor beleggers.

Ga voor meer informatie over dit product of om het te vergelijken met andere beleggingsfondsen in het Mutual Fund Report naar www.zacks.com/funds/mutual-funds voor meer informatie. Als je ook onze voorraadrapporten wilt bekijken, ga dan naar Zacks.com om alle geweldige tools te zien die we te bieden hebben, inclusief onze bewezen Zacks-ranglijsten.

Bitcoin kan, net als het internet zelf, alles veranderen

Blockchain en cryptocurrency hebben geleid tot een van de meest opwindende gespreksonderwerpen in een generatie. Sommigen noemen het het ‘internet van geld’ en voorspellen dat het de manier waarop geld werkt voor altijd kan veranderen. Als dit waar is, zou het met banken kunnen doen wat Netflix deed met Blockbuster en Amazon met Sears. Experts zijn het erover eens dat we ons in de vroege stadia van deze technologie bevinden en naarmate deze zich verder ontwikkelt, zal dit verschillende investeringsmogelijkheden creëren.

Zacks heeft zojuist 3 bedrijven onthuld die investeerders kunnen helpen profiteren van het explosieve winstpotentieel van Bitcoin en andere cryptocurrencies met veel minder volatiliteit dan ze rechtstreeks te kopen.

Zie nu 3 crypto-gerelateerde aandelen >>

Klik om dit gratis rapport te krijgen

Ontvang uw gratis (SWASX): Fondsanalyserapport

Om dit artikel op Zacks.com te lezen, klik hier.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment