Hoe vind je huisvesting en koop je onroerend goed, volgens de mensen die dat hebben gedaan?

  • Vastgoedinvesteerders Todd Baldwin, Ali en Josh Lupo begonnen met het “hacken van een huis”.
  • Home hacking is een strategie waarbij je een deel van je huis verhuurt om je hypotheek af te lossen.
  • Hierdoor konden ze hun huisvestingskosten elimineren, rijkdom opbouwen en financieel vrij worden.

Todd Baldwin gelooft dat onroerend goed de meest bewezen manier is om rijkdom te genereren.

Het is niet noodzakelijk gemakkelijk. Het kost tijd, toewijding en volharding, “maar het is vrij eenvoudig”, vertelde hij aan Insider. “Als je gewoon onroerend goed koopt en het 20 jaar houdt, ga je het verkopen voor veel meer dan wat je ervoor hebt betaald.”

Investeren in vastgoed vereist wel kapitaal. U heeft geld nodig om bijvoorbeeld een aanbetaling te doen ter dekking van de sluitingskosten. Baldwin, die zijn eerste plek buiten Seattle kocht voor $ 506.000, zei dat hij 3,5% minder had ingezet en ongeveer $ 19.000 vooraf had betaald. Hij had op dat moment een baan van 9 tot 5 die zes cijfers betaalde, wat hem hielp om te sparen voor de initiële kosten.

Een huis kopen betekent ook een hypotheek afsluiten, maar Baldwin, toen 23, realiseerde zich dat hij gratis kon leven als hij een deel van zijn huis zou huren om zijn hypotheek af te betalen. Dit is een strategie die bekend staat als “home hacking”.

Hij en zijn vriendin (nu zijn vrouw) verhuisden naar de hoofdslaapkamer en verhuurden de andere vier kamers, waarmee hij zijn maandelijkse hypotheek ruimschoots dekte. Dit betekende dat ze compatibele huisgenoten moest vinden en veel minder ruimte had, maar het bespaarde haar meer geld om in een tweede woning te investeren.

Baldwin bleef de komende twee jaar huurwoningen kopen en op 25-jarige leeftijd overschreed zijn vermogen meer dan $ 1 miljoen, voornamelijk uit huurinkomsten, zei hij. Op 28-jarige leeftijd werd hij multimiljonair en voelde hij zich op zijn gemak om zijn 9 tot 5 te verlaten om onroerend goed te verdubbelen.

Naar verwachting zal hij dit jaar meer dan $ 1,5 miljoen aan onroerend goed verdienen, volgens documenten die Insider heeft gezien, maar hij en zijn vrouw blijven “het huis hacken” en leven vandaag gratis. Ze wonen in een duplex die ze hebben omgevormd tot een triplex door de garage om te vormen tot een studio. Ze wonen in de helft van de duplex en huren de andere helft, plus de garage.

Ali en Josh Lupo hebben ook hun huis gehackt om in onroerend goed te stappen en hun eerste huis te kunnen betalen. In tegenstelling tot Baldwin won geen van beiden zes cijfers. In feite had het in de staat New York gevestigde echtpaar diep in de schulden door een studielening en leefden ze van salaris tot salaris toen ze hun eerste duplex kochten.

Het FI-paar Ali en Josh

Ali en Josh Lupo kochten hun eerste huis ondanks hoge studieschuld.

Met dank aan Ali en Josh Lupo


Nadat ze hadden gelezen over het hacken van huizen, analyseerden ze de cijfers en realiseerden ze zich dat ze door meer schulden op de hypotheek aan te gaan, hun andere schulden sneller zouden kunnen afbetalen. Ze betaalden destijds 1.300 dollar aan huur. Maar de cijfers toonden aan dat als ze een duplex in de juiste prijsklasse zouden kopen en de helft ervan zouden huren, ze hun maandelijkse huisvestingslasten aanzienlijk zouden kunnen verlagen en extra geld zouden vrijmaken voor hun leningen.

Dat is precies wat ze deden: ze sloten in 2018 een duplex van $ 155.000, verhuisden naar de onderste eenheid en huurden de bovenste voor $ 725, wat meer dan de helft van de prijs dekte. hun maandelijkse hypotheekbetalingen en verlaagden de kosten van hun huisvesting tot ongeveer $ 660 per maand. , ze zeiden. Een jaar later verhoogden ze de huur na enkele bescheiden renovaties, waardoor hun huisvestingslasten verder werden verlaagd tot $ 460 per maand.

Ongeveer twee jaar later verrijkten Ali en Josh hun vastgoedportefeuille en kochten ze een tweede duplex, wat betekent dat ze nu huur ontvangen voor drie eenheden. Dat is genoeg om beide hypotheken te dekken, dus ze leven gratis en verdienen elke maand 150 dollar extra, zeiden ze.

Door thuis te hacken konden ze niet alleen sneller hun schuld aflossen – ze verwachten begin 2022 hun $ 102.000 aan studieleningen te hebben afbetaald – maar het maakte ook de weg vrij voor financiële vrijheid. Door kosten te besparen en meerdere inkomstenbronnen te creëren, behouden Lupos 100% van wat ze verdienen met hun dagelijkse werk en liggen ze op schema om op 40-jarige leeftijd met pensioen te gaan.

Ali is al overgestapt op parttime werken als schoolmaatschappelijk werker en Josh, die als zelfstandige werkt, begint af te slanken; hij werkt ongeveer 30 uur per week aan loopbaanbegeleiding voor werknemers met een handicap en diversiteits- en inclusietrainingen voor bedrijven.

Een huis hacken kan heel effectief zijn, maar “het is echt belangrijk dat je het als een bedrijf runt”, benadrukten ze. “Omdat het een bedrijf is. Uw huurders zijn uw klanten. Als zij een verzoek hebben, moet u daar zo snel mogelijk op reageren. Als er iets kapot gaat, ben jij degene die het moet repareren. “

Bovendien, wanneer huurders vertrekken, moet je, naast het mogelijk verliezen van een maand of twee huur, meestal tijd en geld besteden aan het repareren van de eenheid voordat de volgende huurder arriveert, zeiden ze.

“We delen dit niet om mensen af ​​te schrikken, want onroerend goed heeft ons leven volledig veranderd en heeft mensen lang geholpen rijkdom op te bouwen”, voegde ze eraan toe. “Maar soms zien we online highlighters van mensen die gewoon huurcheques verzilveren, en er is eigenlijk nog veel werk aan de winkel.”

Leave a Comment