Een seniorencomplex in Philadelphia gekocht door een New Yorks bedrijf

De in New York gevestigde Hudson Valley Property Group heeft het seniorencomplex aan 801 Locust St. verworven, bekend als het American Postal Workers House, aldus het bedrijf.

HVPG betaalde 120 miljoen dollar om 300 eenheden te bezitten, zei het bedrijf deze week in een verklaring. Volgens de gegevens was de verkoper een onderdeel van Berger Associates Realty in Narberth.

Jason Bordainick, managing partner en mede-oprichter van HVPG, zei dat het bedrijf van plan is het complex te blijven exploiteren als betaalbare huisvesting voor senioren.

“We hebben plannen om de betaalbaarheid van de senioren die er wonen te behouden, terwijl we het gebouw en de individuele eenheden aanzienlijk verbeteren”, zei Bordainick.

»LEES MEER: Philly zal proberen de ontwikkeling van onroerend goed te diversifiëren door middelen en training aan te bieden

De komende maanden zal naar verwachting aanvullende financiering van belastingkredieten worden afgerond om renovaties aan het pand te financieren, met een totale projectkosten van ongeveer $ 150 miljoen, inclusief de overname, aldus het bedrijf.

Het American Postal Workers House heeft overheidssubsidies gebruikt om huurders onder de markthuur te voorzien. De vraag naar dergelijke appartementen schiet omhoog, aangezien de markthuurprijzen en de prijzen voor te koop staande huizen in de stad en daarbuiten sterk stijgen, zegt Adrian Ponsen, chief analytics officer bij CoStar Group, een specialist in de vastgoedmarkt.

Volgens gegevens van CoStar zijn de huren dinsdag met 10% gestegen ten opzichte van een jaar geleden tot $ 1.538 per eenheid. Volgens de gegevens van de Federal Housing Finance Agency stegen de huizenprijzen in de drie maanden eindigend op 31 september met 13,3% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

“Stimuleringscontroles, besparingen door sociale afstand en gezonde loongroei hebben huiseigenaren en verkopers allemaal extra invloed gegeven om de huren en verkoopprijzen te verhogen”, zei Ponsen. “In een omgeving als deze biedt huurgestabiliseerde woningen nog meer kortingen dan normaal in vergelijking met marktconforme woningen en als gevolg daarvan is de concurrentie tussen huurders voor betaalbare woningen nooit zo groot geweest.

Transacties met betrekking tot huisvestingsprojecten voor senioren zijn de afgelopen jaren zeldzaam geweest in de regio Philadelphia. De verkoop in mei van HeatherGate in Oxford Valley in Langhorne aan een groep waarbij Greystar Real Estate Partners en de Carlyle Group betrokken waren, was de enige bekende transactie in zijn soort die door CoStar werd gevolgd sinds 2019.

Leave a Comment