Deze zonnige bestemming werd in 2021 een hotspot voor onroerend goed voor beroemdheden

Het is geen geheim dat de vastgoedsector de afgelopen jaren steeds hectischer en moeilijker voorspelbaar is geworden. Hoewel het veilig was om te zeggen dat New York en LA de duurste gebieden in het land waren voor toekomstige eigenaren, is dat niet langer het geval. Deze hausse treft een specifieke regio van de Verenigde Staten bijzonder hard: Zuid-Florida, een gebied dat Miami, Palm Beach, Fort Lauderdale en vele andere hotspots in de Sunshine State omvat. “Of het nu fiscale redenen zijn of het weer, het is echt de levensstijl die mensen hier genieten”, zegt Michael Martinez, makelaar in Florida en vice-president van ONE Sotheby’s International Realty. “Het kan februari zijn en het is 70 graden, dan kunnen mensen zoveel meer doen. We hebben musea en prachtige parken, of als je gewoon graag over het strand slentert of elke ochtend jogt, is dat ook heel leuk. Het gebied is ook een echte hotspot geworden voor onroerend goed van beroemdheden.

Het lijdt geen twijfel dat de levensstijl in Florida perfect paste tijdens het hoogtepunt van de pandemie: als je ergens maanden opgesloten moet doorbrengen, kan het net zo goed een plek zijn als de $ 35 miljoen Palm Beach-plek die Sylvester Stalone in teruggewonnen heeft December 2020, met zijn privéstrand, cabana aan het zwembad, fitnessruimte en wijnkelder met temperatuurregeling, of het op Frank Lloyd Wright geïnspireerde pad dat Sophie Turner en Joe Jonas afgelopen september voor 11 miljoen dollar hebben gekocht. Maar hoe perfect het ook is voor huiseigenaren, terwijl de zaken weer opengaan, beschouwen reizigers over de hele wereld het als een uitstekende thuishaven, omdat het, zoals Martinez zei, “de toegangspoort tot Amerika” is.

Jonas en Turners huis in Miami.

Foto: Kris Tamburello voor Douglas Elliman

“Veel beroemdheden houden ervan om op een jacht te springen en 80 kilometer naar het eerste eiland van de Bahama’s te rijden, er even tussenuit te zijn en op afgelegen stranden terecht te komen. Miami is vrij strategisch, het is een geweldige locatie in het land, vooral als je vaak naar Europa en Latijns-Amerika gaat. Van hun nieuwe land op het met sterren bezaaide eiland Indian Creek, dat ze naar verluidt hebben gekocht voor $ 32,2 miljoen, zou het voor Ivanka Trump en Jared Kushner gemakkelijk zijn om snel naar zee te gaan. Het lijkt erop dat Gisele Bündchen en Tom Brady klaar zijn om te profiteren ook van het gemak van zo’n locatie: kort na Trump en Kushner kochten ze land op Indian Creek Island voor $ 17 miljoen.

Indian Creek Island heeft de bijnaam ‘Billionaire Bunker’, en het is veilig om te zeggen dat het de titel verdiende, hoewel de redenering erachter bedrieglijk eenvoudig kan zijn. Of het nu gaat om “Miami Beach, Aventura, Coral Gables, Pine Crest, Key Biscayne, al deze gemeenschappen zijn geïntegreerd, dus ze hebben hun eigen politie- en brandweerkorpsen.” Martínez legt uit. “Dit zijn high-end gebieden waar beroemdheden zich prettig voelen in het leven.” Voor slechts 42 inwoners heeft Indian Creek naar verluidt 13 mensen in dienst bij de politie, van wie sommigen het gebied op patrouilleboten omcirkelen.

Leave a Comment