De vastgoedstart-up Reali neemt de eerste juridisch directeur in zijn geschiedenis aan

Reali, een vastgoed- en fintech-startup, heeft Delma Locke aangenomen als de allereerste Chief Legal Officer. Mevr. Locke was voorheen plaatsvervangend General Counsel bij Uber-technologieën. Begin december 2021 nam ze de functie van Chief Legal Officer op zich.

Reali, opgericht in 2016, zorgt voor een revolutie in de vastgoedsector met een ultramodern platform voor het kopen van tweede huizen. De in San Mateo, Californië gevestigde startup is van plan zich te concentreren op de groei van de Californische markt voordat hij uitbreidt naar de Verenigde Staten.

“Na het werken in disruptieve bedrijven zoals appel en Uber, ik wilde me aansluiten bij een bedrijf dat innoveert en een markt opnieuw uitvindt, en Reali innoveert in de vastgoedsector, “merkte mevrouw Locke op.

Een doel om de aankoop van een tweede huis te vergemakkelijken

Het doel van Reali is om van het kopen van een tweede huis een consumentvriendelijker proces te maken. Het creëert een one-stop-shop om het kopen en verkopen van een huis een meer gecoördineerde en efficiënte ervaring te maken. De startup ziet zichzelf als zowel een vastgoed- als een fintech-bedrijf. Het maakt gebruik van technologie om een ​​”high-tech, high-touch” benadering van consumenten te creëren.

Mede-oprichters Amit Haller en Ami Avrahami zagen het bedrijf aanvankelijk als een kortingsmakelaardij op een mobiel platform. Deze aanvankelijke visie is veranderd. Tegenwoordig biedt Reali een scala aan diensten, waaronder hypotheken, effecten en escrow-diensten, een team voor het kopen van onroerend goed en een team van eigen leningfunctionarissen en functionarissen.

In augustus 2021 haalde Reali een Series B-ronde van 250 miljoen dollar op. Zeev Ventures, een durfkapitaalfonds in een vroeg stadium, leidde de financieringsronde. Andere deelnemers waren Akkadian Ventures en Signia Ventures. Reali heeft in december 2017 $ 10 opgehaald in een Series A-financieringsronde.

Hoe werkt Reali?

Reali is een van de vele startups die technologie gebruiken om de traditionele residentiële vastgoedmarkt te verstoren. In de Verenigde Staten wordt de aan- en verkoop van woningen nog voornamelijk gefaciliteerd door lokale makelaars en makelaars. Reali heeft tijdens de pandemie een piek in de belangstelling voor zijn platform gezien. In 2020 werd de activiteit met zeven vermenigvuldigd, waarbij klanten steeds vaker op zoek waren naar online platforms.

Het bedrijf biedt twee hoofdproducten: Reali Trade-In en Reali Cash Offer. Beide productlijnen helpen tweede huiskopers een aankoop te doen, zelfs als hun eigen vermogen vastzit in hun eerste huis.

Reali zal de nieuwe woning namens de koper contant kopen, waardoor de koper een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van andere bieders. De mogelijkheid om snel geld af te sluiten is vooral handig in de competitieve vastgoedmarkt van Californië. Zodra Reali het tweede huis namens de koper heeft gekocht, werkt de startup aan de verkoop van zijn eerste huis. Na de verkoop van het eerste huis koopt de koper het nieuwe huis rechtstreeks van Reali.

Nieuwe juridisch adviseur brengt vernieuwende inzichten en informatie

“Ik ben verheugd om op zo’n cruciaal moment bij Reali te komen”, zei Locke. “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en vaardigheden binnen toonaangevende disruptieve bedrijven te gebruiken om Reali te helpen evolueren en innoveren op dit gebied. “

Tony West, juridisch directeur van Uber, prees mevrouw Locke. “Delma is een rijzende ster binnen onze juridische organisatie van meer dan 600 advocaten. Ze heeft geholpen bij het stimuleren van innovatie binnen ons juridische team, en hoewel we het jammer vinden om haar te verliezen, weet ik dat ze een enorme aanwinst zal zijn voor Reali ”, zei dhr. West.

Voordat ze bij Uber kwam, was mevrouw Locke van 2008 tot 2015 hoofd juridisch adviseur bij Apple. Daarvoor was ze intern adviseur bij Sun Microsystems. Oracle heeft Sun Microsystems in 2010 overgenomen. Mevr. Locke behaalde haar diploma rechten aan de University of Santa Clara School of Law.

Mevrouw Locke heeft zich gedurende haar hele carrière ingezet voor diversiteit en inclusie. Bij Uber, een bedrijf waar ze in 2018 in dienst trad, was mevrouw Locke de oprichtende voorzitter van een raad voor diversiteit, gelijkheid en inclusie voor de juridische afdeling. Als een gekleurde vrouw en een afgestudeerde van de eerste generatie, stond mevrouw Locke open voor de uitdagingen van het navigeren in de juridische wereld zonder dat er veel rolmodellen opgroeiden.

Reali is klaar om de uitdagingen op het gebied van regelgeving aan te gaan

Reali staat voor uitdagingen op het gebied van regelgeving op lokaal, staats- en federaal niveau. Er zijn veel eisen als het gaat om het lenen en kopen van hypotheken. De ervaring van mevrouw Locke met het juridische team van Uber zal haar helpen bij het nemen van beslissingen bij Reali. Uber worstelt met talloze regelgevende geschillen over de hele wereld over onderwerpen als exploitatievergunningen, arbeidsrechten en controverses over zijn prijsstrategie.

Tyler Baldwin, CEO van Reali, is verheugd dat mevrouw Locke de startup helpt om het naar een hoger niveau te tillen. “Zijn uitgebreide juridische expertise en rijke ervaring op belangrijke gebieden, waaronder fusies en overnames en naleving van de regelgeving, zullen een belangrijke rol spelen bij de uitbreiding van onze activiteiten”, aldus Baldwin.

Leave a Comment