De vastgoedrazernij maakte 2021 opnieuw een recordjaar

Het is nog steeds een verkopersmarkt, goed met de klok mee vanaf linksboven, Sarah Minardi van Saunders and Associates, Robert Nelson van Brown Harris Stevens, Enzo Morabito van Douglas Elliman, Judi Desiderio van Town and Country en Todd Bourgard van Douglas Elliman.

Overdrachten van residentieel vastgoed hebben in 2021 opnieuw geschiedenis geschreven in South Fork, met recordverkooptotalen, recordvoorraden en een razendsnel tempo waarin deals worden gesloten.

Dit waanzinnige jaar, door professionals in de sector beschreven als een verkopersmarkt waarin contant geld koning is en biedingsoorlogen aan de orde van de dag zijn, is het opnieuw dankzij de Covid-19.

“Deze hele markt is in een gestaag tempo doorgegaan”, zegt Todd Bourgard, senior executive regionale verkoopmanager voor de firma Douglas Elliman. “Ik denk dat het grote verhaal voor 2021 zeker is dat ons gesloten bedrijfsvolume beter presteerde dan 2020. Dat zagen we niet aankomen – het was een grote verrassing.”

Het derde kwartaalrapport van Douglas Elliman, met gegevens van 1 juli tot 30 september, laat zien dat zijn gemiddelde verkoopprijs met 15% steeg tot $ 2,3 miljoen op de South Fork in dezelfde periode in 2020. Het aantal transacties is ook toegenomen. ; tegen het einde van het kwartaal had het bedrijf 1.581 panden gesloten sinds 1 januari, een stijging van ongeveer 14% op jaarbasis.

Bij Town and Country Real Estate steeg de gemiddelde verkoopprijs volgens een analyse van het derde kwartaal met bijna 38% in één jaar tot $ 1.757 miljoen. Het grootste deel van de omzet bedroeg minder dan $ 3 miljoen. Het totale verkoopvolume in het derde kwartaal bedroeg iets minder dan $ 846 miljoen, tegen $ 971,5 miljoen in 2020; Dit hangt echter samen met het aantal verkopen door Town and Country-agenten. Er waren tot en met september 272 verkopen, een daling van 39% ten opzichte van dezelfde periode in 2020, maar het was niet vanwege een gebrek aan inspanning. Het was een gebrek aan voorraad.

De CEO van Town and Country, Judi Desiderio, zei dat mensen hem de hele tijd vragen: ‘Denk je niet dat de prijzen zullen dalen? “

‘Niet als je je voorraad niet kunt vergroten,’ zei ze. “Dat is het. Er is weinig tot geen ontwikkelingspotentieel beschikbaar… Iedereen is altijd op zoek naar wat ze voor de pandemie zagen. Als ze voor of tijdens het eerste jaar niet de trekker over hebben gehaald, trappen ze zichzelf de weg naar de hypotheekmakelaar.”

Over hypotheken gesproken, de rente vrij laagEen lage voorraad is misschien het enige dat de verkoop van onroerend goed vertraagt, overeengekomen, met de klok mee van linksboven, Sarah Minardi van Saunders and Associates, Robert Nelson van Brown Harris Stevens, Enzo Morabito van Douglas Elliman, Judi Desiderio van Town and Country en Todd Bourgard van De huidige tarieven van Douglas Elliman.st zouden normaal gesproken een uitkomst zijn geweest voor kopers, maar in de huidige South Fork-markt kan het vertrouwen op lenen om een ​​huis te kopen de kansen om de deal te sluiten zelfs belemmeren. Sarah Minardi, een agent voor Saunders and Associates, legde uit dat ze meer contante aanbiedingen en onvoorwaardelijke hypotheken ziet dan ooit tevoren.

“Wat we niet zien, zijn veel huiseigenaren die openstaan ​​voor onvoorziene hypotheken”, wat betekent dat een koper minder afhankelijk is van de lening en in het algemeen betekent dat ze andere middelen hebben om te besteden aan de aankoop van een huis, zei mevrouw Minardi.

En dat opent de deur naar een biedingsoorlog. Deze “zijn echt ontroerend”, zei ze. “Het gebeurt meteen aan het begin van een woningaanbieding. Het gaat erom dat mensen binnenkomen en met hun beste bod komen.”

Enzo Morabito, een collega van de heer Bourgard bij Douglas Elliman, raadt verkopers aan “het bijna op marktwaarde of iets lager te zetten, maar als je marktwaarde doet, begin je een oorlog.” prijs om meer geld te verdienen dan het is als je het overschat en de prijs verlaagt.”

Veilingoorlogen eindigen vaak met contante transacties, hogere prijzen voor huizen die mogelijk werk vereisen en onzichtbare verkopen. “Sommigen zouden zeggen om een ​​FaceTime met mij te doen en een bod uit te brengen,” zei mevrouw Desiderio.

Geeft dat dan een voordeel aan een bepaalde demografie van kopers?

Niet noodzakelijk, zei Minardi. “De meeste mensen die hier kopen, zijn voor het grootste deel een tweede huis of het is een investering omdat de prijzen zo hoog zijn gestegen. Heel moeilijk voor iemand die zijn eerste huis koopt om het zonder enige hulp te doen. . “

Mevrouw Desiderio zei dat kopers “bereid moeten zijn om het huis in de prijsklasse van hun comfortzone met contant geld te kunnen kopen. Als ze geen contant geld hebben, wat betekent dat u aandelen liquideert of erfenis gebruikt of wat dan ook, wees dan voorbereid om in de rij te staan ​​of concurreren met iemand die geld heeft.”

Ook in 2021 stonden woningen minder lang op de markt. “Ik zou zeggen dat een deel van de huizen die op de markt waren gebleven in 2021 zijn verkocht, wat betekent dat kopers, vanwege het gebrek aan inventaris, besloten een huis te nemen dat werk nodig had”, zegt Robert Nelson, algemeen directeur van verkoop voor de firma Brown Harris Stevens. “Zelfs een huis uit de jaren negentig zou de koper van vandaag zeggen dat ze wat werk nodig hebben… Onthoud dat je een huis altijd kunt verbeteren – je kunt er altijd mee doen wat je wilt. tijd. Veel mensen vergeten dat.”

“Veel verkopers hebben binnen enkele dagen na 2021 aanbiedingen gedaan”, vervolgde Nelson later, “omdat ze voor de juiste prijs uitkwamen.”

Op de vraag om de trends te extrapoleren naar 2022, antwoordde mevrouw Desiderio: “Ik zei tegen onze agenten: ‘Doe uw gordel vast. Als je denkt dat je deze winter wat vrije tijd zult hebben, is dat niet zo. “”

Mevrouw Minardi voorspelde dat mensen “altijd erg actief zullen zijn op de markt, altijd op zoek naar iets om te kopen. Ze letten ook op de stad waar ze willen zijn. Ze denken er echt lang over na – niet alleen in de zomer, niet alleen in het weekend.”

Morabito zei dat hij gelooft dat “het beste deel van dit bedrijf op dit moment is om te zien waar het naartoe gaat.” Hij vergeleek het met de onroerendgoedmarkt in Brooklyn, waar veel buurten worden gezien als veelbelovende hotspots, en zei dat er hier een demografie was die ook in opkomst was.

“Waar we naar op zoek zijn, is het volgende Brooklyn. Waar kunnen mensen het betalen? Ik zie het nu in Hampton Bays en East Quogue,” zei dhr. Morabito. “Het is die leeftijdsgroep die de top, het hoogste echelon, niet kan betalen, maar ze zijn slim genoeg, dus kopen ze dingen. Het gaat niet verdwijnen, het gaat gewoon veranderen.”

De heer Bourgard keek in zijn onroerendgoedkristallen bol en zei: “We gaan 2022 heel, heel sterk binnen. Ik kijk uit naar weer een heel goed jaar.

Kopers zullen volgend jaar beter voorbereid moeten zijn dan ooit, zei Nelson. “Blijf actief, blijf zoeken en ik hoop dat er iets gebeurt dat voor jou werkt.”

Leave a Comment