De maandelijkse zakelijke checklist die makelaars nodig hebben

Het is gemakkelijk om vast te lopen in de dagelijkse druk van het starten en runnen van uw vastgoedbedrijf. Waarschijnlijk heb je soms het gevoel dat je branden aan het blussen bent zonder ooit de kans te hebben een stap terug te doen en te inventariseren waar je bent geweest, waar je bent en waar je naartoe gaat.

Om je een hoger perspectief te geven, heb ik zeven basistaken samengesteld die je elke maand moet voltooien, plus een extra maandelijkse taak die je bedrijf vooruit helpt. Voel je vrij om de items van de maand te mixen en matchen volgens het tempo en ritme van je lokale markt en je persoonlijke doelen.

Maandelijkse taken in uitvoering

Neem elke maand de tijd (zet een herinnering in uw agenda als dat helpt) om deze takenlijst door te nemen.

 • Update uw budgettracker, spreadsheet of boekhoudsoftware indien nodig met inkomsten en uitgaven.
 • Bekijk de productie en planning van uw inhoud, posts op sociale media en e-mails met invloedssfeer.
 • Raadpleeg uw leads en transactiebeheerplatforms om te zien waar uw huidige en toekomstige klanten zich bevinden in hun koop- of verkoopcyclus.
 • Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de communicatie met al uw prospects en klanten.
 • Communiceer regelmatig met uw team, inclusief agenten, ondersteunend personeel en freelancers waarmee u samenwerkt, over de prioriteiten van de volgende maand.
 • Check bij jezelf in voor een maandelijkse gezichtsbehandeling, massage, manicure, golfdag of andere persoonlijke verzorgingsrituelen.
 • Communiceer met uw familie en vrienden om ervoor te zorgen dat u de tijd neemt om plezier te hebben en te genieten in uw drukke maandelijkse schema.

Maandelijks actieplan voor 2022

Hier is een lijst met maandelijkse commerciële hygiënepraktijken om uw schip het hele jaar door soepel te laten varen, hoe rotsachtig het water ook kan worden.

 • Januari: New Year, New You is meer dan alleen een Instagram-hashtag. Als het een tijdje geleden is dat u uw branding- en marketingmateriaal heeft bekeken, is dit het juiste moment. Januari is het perfecte moment om dat nieuwe portret, kleurenschema, logo of website-revisie uit te rollen. Deze taak is misschien wel belangrijker dan ooit in 2022. Iedereen heeft bijna twee jaar geen gezichtstijd meer, en als je terugkomt met dezelfde oude look, lijkt het misschien alsof je die tijd niet voorgoed hebt gebruikt. Grijp de kans om jezelf opnieuw te introduceren in je invloedssfeer met een nieuw merkimago.
 • Februari: Afhankelijk van waar je woont, is februari het begin of de voorloper van de Lentemarkt. U zult in advertentiepresentaties willen springen, aangezien verkopers die de pandemie hebben gemist, tijdens het eerste zonnige weekend klaar zullen zijn om hun huizen op de markt te zetten. Zorg ervoor dat uw advertentielay-out up-to-date is, vooral als u uw branding heeft bijgewerkt. Zorg er ook voor dat het de meest recente marktstatistieken en trends weergeeft, en beantwoordt vragen die u vaak hoort van andere potentiële verkopers.
 • Maart: Voor de meeste agenten zal de markt op dit moment in volle gang zijn. Zorg ervoor dat je voldoende borden en deuren open hebt staan ​​en pronk met de benodigdheden. Als u dat nog niet heeft gedaan, controleert u de informatie over makelaardij en licenties op uw panelen om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de meest recente vereisten in uw land. Sla bovendien pantoffels, handdoeken en slotsmeermiddel in om het spatten tijdens smeltende sneeuw of regenachtige lentedagen gemakkelijker te maken.
 • April: Belastingen moeten deze maand worden betaald, wat moeilijk kan zijn om te innen als je ook zeven dagen per week met klanten werkt. Zorg ervoor dat je alle documenten hebt die je nodig hebt of neem contact op met je CPA of belastingadviseur om te zien of er late-breaking is details waarvan u op de hoogte moet zijn. Als je het gevoel hebt dat je altijd achterloopt op de acht als het gaat om belastingtijd, is dit een goed moment om een ​​plan te maken voor volgend jaar. Huur een financieel adviseur in, ontdek wat u kunt doen om uw belastingbesparingen te maximaliseren en creëer vervolgens een systeem om uw uitgaven consequent vast te leggen, zodat u nooit achterloopt.
 • Kan: Mei kan een kritieke tijd zijn voor veel van uw klanten als ze proberen hun huis tegen het einde van het schooljaar te sluiten. Zorg ervoor dat uw communicatie relevant en up-to-date is en dat u de mogelijkheden van uw verschillende communicatieplatforms maximaliseert. Je telefoon, e-mailprovider en e-mail-apps hebben zoveel toeters en bellen die je misschien nog nooit hebt ontdekt. Blijf op de hoogte van de laatste updates, zodat u het hele jaar door consistent kunt communiceren.
 • Juni: Nu de lentemarkt leeg begint te raken, neem de tijd om te bekijken wat wel en niet werkte in uw marketing- en transactiebeheer. Waar komen je leads vandaan? Welke investeringen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd? Welke goede voornemens zijn in het water gevallen? Door de analyses en gegevens van uw verschillende transacties te onderzoeken, krijgt u een beter inzicht in waar u uw tijd en geld het komende jaar aan kunt besteden. Bovendien leert u hoe u meer samenhangende resultaten kunt creëren door uw inspanningen te diversifiëren en evenwicht en stabiliteit in uw inkomstenstroom te brengen.
 • Juli: Terwijl je begint na te denken over de langzamere zomer-, herfst- en wintermaanden, is het tijd om je intenties voor het komende seizoen te bepalen. Misschien overweegt u een team samen te stellen. Mogelijk overweegt u een opleiding om een ​​makelaarslicentie te verkrijgen. Misschien wil je een nieuwe niche ontwikkelen of gaan investeren in vastgoed. Net zoals je waarschijnlijk doelen hebt gesteld voor het nieuwe jaar, moet je doelen stellen voor de tweede helft van het jaar. Chat voor meer duidelijkheid met een vertrouwde mentor of collega. Schrijf je doelen op of maak een vision board. Vermeld je intenties op sociale media om steun van je volgers te krijgen en verantwoordelijkheid te creëren. Laat de komende zes maanden niet voorbijgaan zonder positieve stappen te zetten om je dromen waar te maken.
 • Augustus: Augustus is traditioneel (we zullen zien wat er in 2022 gebeurt) een langzamere tijd van het jaar, omdat de school wordt hervat en mensen de besluitvorming uitstellen tot september, oktober of januari. Deze maand is het tijd om een ​​stapje terug te doen en wat persoonlijke verzorging te oefenen. Ga op vakantie, plan een spadag of neem een ​​nieuwe wellnesspraktijk op in uw dagelijkse routine. Onthoud dat je niet kunt schenken uit een lege kan. Neem de tijd om voor uzelf te zorgen, zodat u ook voor uw eigen zaken kunt zorgen.
 • September: Nu de kinderen weer naar school zijn, maak van de gelegenheid gebruik om zelf weer naar school te gaan. Als u CE-tegoeden nodig heeft voor uw licentieverlenging, plan deze dan deze maand in. U kunt ook zoeken naar een online cursus om uw vaardigheden op bepaalde gebieden van uw onroerendgoedpraktijk te verbeteren. Beperk je niet tot hercertificering. Leer vastgoedfotografie of oefen nieuwe scripts. Leer hoe u de perfecte beschrijving voor uw eigendom schrijft of beheers het nieuwste technologieplatform.
 • Oktober: Het is tussen de vertraging van de late zomer en het vakantieseizoen, dus je praat waarschijnlijk met een groot aantal prospects en klanten. Verzamel hun veelgestelde vragen en begin met het plannen van inhoud voor het nieuwe jaar. Of je nu onderwerpen ontwikkelt voor je YouTube-video’s, spoelen en TikToks, schetsen voor je blogposts maakt of interviews plant voor je podcast, je zult merken dat het gemakkelijker is om je aan je schema te houden. je bent. zal het lang van tevoren vertellen.
 • november: Nu het jaar ten einde loopt, is het tijd om terug te gaan naar de klanten die u dit jaar heeft bediend. De feestdagen zijn bij uitstek de gelegenheid om te laten weten dat je aan ze denkt en om ze wat extra hulp te bieden. Stuur een handgeschreven notitie en voeg twee visitekaartjes toe, één om te bewaren en één om te delen. Maak van deze gelegenheid gebruik om een ​​link voor beoordelingen te plaatsen of een testimonial aan te vragen als u uw online aanwezigheid voor het nieuwe jaar nog niet heeft vergroot.
 • December: Op sommige markten heb je het in december misschien drukker dan ooit met overwinteraars die op zoek zijn naar huur- of tweede huizen. In andere gevallen bereidt u zich misschien voor op een korte winterslaap in uw bedrijf. Hoe dan ook, kijk met tevredenheid terug op het afgelopen jaar en kijk vooruit naar het komende jaar. Zolang je je best hebt gedaan en je klanten met eerlijkheid, integriteit en hart hebt bediend, heb je veel om trots op te zijn deze feestdagen.

Christy Murdock is makelaar, freelance schrijver, coach en adviseur en eigenaar van Vastgoed schrijven. Ze is ook de maker van de online cursus De beschrijving van het onroerend goed maken: de stapsgewijze formule voor onwillige vastgoedschrijvers. Volg de vastgoedredactie op Twitter, Instagram en Youtube.

Leave a Comment