De beste vastgoedverhalen van Zuid-Florida in 2021

Een collage van de beste verhalen van Zuid-Florida, waaronder de Surfside Collapse, Palm Beach Homes, 830 Brickell en de St Regis Residences Brickell (Getty, iStock)

Alle ogen waren in 2021 om verschillende redenen gericht op onroerend goed in Zuid-Florida, van stijgende huurprijzen die recordinvesteringen opleverden tot enorme huizenverkopen van miljoenen dollars, tot de uitbreiding van financiële giganten zoals Blackstone en talrijke lanceringen van appartementen vóór de bouw. .

Maar de dodelijke ineenstorting van de Champlain Sud Towers, waarbij 98 mensen om het leven kwamen in het midden van de nacht van 24 juni, schokte de regio en zal waarschijnlijk de grootste impact hebben op de markt, met gevolgen voor de veiligheid en het onderhoud van gebouwen. verzekeringen en meer.

Hier zijn enkele van de belangrijkste vastgoedverhalen die in 2021 door The Real Deal worden behandeld.

Surf tragedie

De onverwachte ineenstorting van het Champlain-gebouw deze zomer heeft geleid tot federale en lokale onderzoeken, evenals de vorming van een grand jury en een taskforce van de Florida Bar in een poging soortgelijke tragedies te voorkomen.

Het pand aan het strand zal worden verkocht en is in contract met stalking horse bieder Damac Properties, een in Dubai gevestigde ontwikkelaar die $ 120 miljoen heeft geboden voor de site. Een veiling waar anderen kunnen bieden op het onroerend goed staat gepland voor volgende zomer, waarbij de opbrengst naar de overlevenden en families van de slachtoffers gaat.

De ramp benadrukte de noodzaak van meer toezicht op oudere constructies en de goedkeurings- en constructieprocessen van Champlain, zowel meer dan 40 jaar geleden als nu. Provincies en steden hebben bouwinspecteurs naar oude eigendommen gestuurd en in sommige gevallen hebben gebouwen om veiligheidsredenen ontruimd. De ineenstorting creëerde ook een grotere kloof tussen de vraag naar oudere en nieuwere appartementen.

Ontwikkelaars hebben hun inspanningen verdubbeld om oudere gebouwen aan het water te herontwikkelen, en sommige eigenaren van eenheden hebben zelfs de handen ineen geslagen om hun eigendommen te koop aan te bieden.

Huizenmarkt boom

Beroemdheden, leidinggevenden, ontwikkelaars en zelfs makelaars hebben dit jaar enkele van de duurste huizen van Zuid-Florida gekocht. Kopers kwamen uit zwaar belaste staten en regio’s, waaronder Californië, Chicago en het noordoosten. Tech-CEO’s en durfkapitalisten hebben zich verzameld op en rond de Venetiaanse eilanden, in sommige gevallen tweeten ze hun redenen om de San Francisco Bay Area te verlaten.

Aan de kant van meerdere gezinnen zijn de maandelijkse huurprijzen met honderden of duizenden dollars gestegen. Nu zowel de bezettingsgraad als de huren stegen, verdienden verhuurders geld, wat resulteerde in een schijnbaar eindeloze stroom van enorme investeringsverkopen. De grootste sloot in december, toen Grant Cardone, een social media influencer en motiverende spreker, 744 miljoen dollar betaalde voor vier eigendommen in Broward County.

De toename van het aantal nieuwe kopers op de markt en de sterke prijsstijgingen hebben ertoe geleid dat sommige bewoners hun buurt hebben verlaten en in sommige gevallen Zuid-Florida helemaal hebben verlaten. Ontwikkelaars wilden bestaande gebouwen renoveren of slopen, waardoor betaalbare woningen, die nu al ontbreken op de markt, worden geëlimineerd. In Hamilton on the Bay in Miami’s Edgewater heeft appartementenreus Aimco, dat zijn portefeuille in Zuid-Florida versterkt, de huurovereenkomsten van al zijn huurders opgezegd om de renovatie van het verouderde gebouw aan het water, waar sommige huurders al tientallen jaren woonden, te voltooien.

Pre-constructie condo markt

De markt voor nieuwe appartementen bleef tot begin 2021 achter bij de verkoop van eengezinswoningen en de verkoop van bestaande appartementen. was al jaren in de maak. Een van de eersten die werd gelanceerd en verkocht was E11even Hotel & Residences Miami, wat ontwikkelaars, Property Markets Group en E11even Partners ertoe bracht om de tweede toren te verkopen. Ze accepteren ook cryptocurrency.

Condo-gigant Related Group heeft projecten onthuld, variërend van Brickell in Miami tot Pompano Beach, een grotendeels onderontwikkelde stad in Broward County.

Er is ook veel meer in de maak, aangezien ontwikkelaars steeds vaker oudere flatgebouwen aan het water proberen te kopen.

Financiële reuzen en technologiebedrijven groeien in Zuid-Florida

Microsoft, private equity firma Thoma Bravo, Blackstone, Paul Singer’s hedgefonds Elliott Management en anderen hebben dit jaar allemaal hun eerste huurcontracten verlengd of ondertekend van Miami naar West Palm Beach. Blackstone gaf uiteindelijk 230 miljoen dollar uit aan kantoorgebouwen op Brightline Station in MiamiCentral, waar het maanden eerder een huurovereenkomst van 41.000 vierkante meter had getekend.

Ondanks de stijging van de huren en institutionele verkopen, nieuwe huurders die de markt betreden en de toenemende ontwikkeling van klasse A-kantoorruimte, is de leegstand van kantoren hoog gebleven. In het derde kwartaal bedroeg de leegstand in Zuid-Florida gemiddeld meer dan 10%.

Leave a Comment