Commercieel vastgoedrapport Manhattan toont marktvooruitgang – RISMedia

De Real Estate Board of New York (REBNY) heeft onlangs haar Manhattan Retail Report najaar 2021 uitgebracht. Het rapport wijst op een verbeterd huurvolume en langere huurverplichtingen van retailers. Terwijl huurders van eten en drinken nog steeds dominant zijn, worden internationale modehuurders ook actiever in Soho en Madison Avenue, een belangrijke stap hoger dan in het vorige kwartaal, toen lokale servicegerichte buurten het meest actief waren.

Volgens het rapport verhogen winkeliers hun activiteit als reactie op de energie en activiteit die ze in meer delen van de stad zien, aangezien bewoners, toeristen en sommige kantoormedewerkers terugkeren. New Yorkers stonden te popelen om eropuit te gaan en alles te zien wat de stad te bieden heeft, zoals blijkt uit verbeterd voetverkeer, Broadway-kaartverkoop en andere basisstatistieken. De winkelverkopen in Manhattan zijn bijvoorbeeld gedurende twee opeenvolgende kwartalen gestegen tot $ 38,3 miljard in het derde kwartaal van 2021.

Huurders profiteren van de relatieve betaalbaarheid van winkelruimte en de flexibiliteit van huurcontracten. In de meeste gangen worden de huren nog steeds aangepast. REBNY meldde dat de gemiddelde gevraagde winkelhuur in Manhattan jaar op jaar daalde in 13 van de 17 gerapporteerde gangen. Aan de andere kant hebben negen corridors sinds het voorjaar van 2021 een stijging of geen verandering in de gemiddelde vraagprijs per vierkante voet (PPSF) ervaren.

Het rapport voorspelt aanhoudende huurverbeteringen in de komende zes maanden, ervan uitgaande dat de terugkeer van internationale toeristen en een robuustere terugkeer naar het kantoor begin 2022 zal plaatsvinden. Dit zal van cruciaal belang zijn voor achterblijvende corridors die afhankelijk zijn van toeristen en dagelijkse forensen voor de vraag. Het voorkomen van een wijdverbreide uitbraak van COVID-varianten en het aanpakken van problemen met de kwaliteit van leven zal van cruciaal belang zijn.

“Hoewel er bemoedigende tekenen zijn in de huidige gegevens van Manhattan, hangt aanhoudende vooruitgang de komende maanden af ​​van belangrijke economische en volksgezondheidsfactoren”, zei REBNY-president James Whelan in een verklaring. “Aan het begin van 2022 kijkt de vastgoedsector ernaar uit om met het nieuwe stadsbestuur samen te werken aan kwesties die cruciaal zijn voor het economisch herstel van de stad, zoals het verbeteren van de openbare veiligheid, het creëren van goede banen en een veilige ontvangst van kantoorpersoneel en toeristen. “

De topmakelaars van Manhattan merken een toegenomen vertrouwen in het herstel van de sector. Dit is in lijn met het recente onderzoek onder handelsmakelaars in REBNY’s derde kwartaal 2021 Quarterly Real Estate Broker Confidence Index, waaruit bleek dat de huidige voorwaarden-index voor handelsmakelaars in het derde kwartaal van 2021 met 74% steeg tot 36. , 11. Echter, zelfs nu makelaars het aanhoudende optimisme uitdrukken en de winkelmarkt voortduurt, erkennen branchemanagers dat een effectief beheer van de Omicron-variant van COVID-19 deze winter een cruciale rol zal spelen bij het handhaven van het momentum voor het algehele economische herstel van de stad.

“Nu New Yorkers en bezoekers terugkeren naar restaurants, theaters, winkelcentra en kantoorwijken, zien we aanzienlijke winkelverhuur in enkele van de drukste winkelcorridors. Uitzicht op Manhattan”, zegt Robin Abrams, vice-president van Compass, in een verklaring . “Veel andere huurcontracten zijn getekend in Soho, aan Madison Avenue, het Flatiron District en andere gebieden waar tijdens het hoogtepunt van de pandemie veel minder activiteit was. Het is vooral opwindend om te zien dat veel van deze huurders, waaronder lokale, nationale en internationale retailers, zich committeren aan langlopende huurovereenkomsten en nog meer optimisme genereren, aangezien we nu uitkijken naar een groot aantal winkels, restaurants en andere nieuwe concepten om openen in 2022.”

“Het was verbazingwekkend om te zien dat de winkelmarkt in Manhattan terugkeert van een periode van lage huuractiviteit naar een omgeving waarin er steeds meer optimisme en concurrentie voor transacties is”, zegt Joanne Podell, executive vice president of retail services bij Cushman & Wakefield. , in een verklaring. “Hoewel het voor de stad erg belangrijk is om COVID gedurende de winter effectief te beheren, verwachten we de komende maanden een aanhoudende vraag naar ruimtes van hogere kwaliteit. De volgende uitdaging die voor ons ligt, is om meer van deze opwindende activiteit terug te brengen naar de centrale zakenwijken. “

REBNY’s tweejaarlijkse Manhattan Retail Report is een gezamenlijke inspanning van de REBNY Manhattan Retail Advisory Group en het REBNY-team. Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste handelscorridors in het stadsdeel op basis van informatie over de winkelhuurprijzen op de begane grond. Alle gegevens zijn afkomstig van de respectievelijke bedrijven van elk lid van de REBNY Manhattan Retail Advisory Group. Het rapport bevat de gemiddelde prijs per vierkante meter, de mediane prijs per vierkante meter, de laagste prijs per vierkante meter en de hoogste prijs per vierkante meter voor elk van de 17 gevolgde winkelcorridors.

Download hier het volledige Manhattan Retail Fall 2021-rapport.

Bron: REBNY

Leave a Comment