Californische titelvertegenwoordiger doet afstand van licentie voor voordelen van verdachte agenten

Een voormalig marketingvertegenwoordiger voor de First American Title Company in Zuid-Californië stemde ermee in zijn licentie af te staan ​​aan de autoriteiten en een levenslang verbod te accepteren nadat regelgevers hem ervan beschuldigden illegale voordelen te bieden aan makelaars om bedrijven ertoe te brengen zaken te doen.

Eugene “Gene” Paul Bleecker zal op 1 april 2022 zijn rijbewijs inleveren bij het California Department of Insurance, zonder de beschuldigingen van het openbaar ministerie toe te geven. In juli stemde First American ermee in een boete van $ 1 miljoen en kosten van $ 185.000 te betalen zonder aansprakelijkheid of enig vergrijp toe te geven.

In een aanklacht van 5 april zei de afdeling dat Bleecker een van de oprichters was van een vastgoednetwerkgroep in het noorden van Los Angeles County, de Advisory Group Real Estate Network genaamd. Diensten die door de groep aan ongeveer 600 leden worden aangeboden, omvatten naar verluidt incentives zoals videomarketing en advertentie-drone-opnames met plaatsing op sociale-mediasites, bustrailers om de advertenties te promoten en verkoopcoaching.

Volgens het openbaar ministerie was Bleecker, een marketingvertegenwoordiger voor First American van 2012 tot januari 2020, zo succesvol in het zakendoen dat First American weinig controle uitoefende over zijn activiteiten.

Op grond van sectie 12404 van de California Insurance Code vindt illegale aansporing plaats wanneer een makelaar of geldschieter zaken van directe of indirecte waarde ontvangt of kan ontvangen in ruil voor het doorverwijzen van het bedrijf naar een effectenmaatschappij. Dergelijke prikkels “drijven de premies voor titelverzekeringen op voor alle consumenten”, aldus toezichthouders.

Een federale wet, de Real Estate Settlement Procedures Act, of RESPA, verbiedt ook steekpenningen voor bedrijven en vereist dat elke zakelijke relatie tussen hypotheekverstrekkers en betalingsdienstaanbieders duidelijk wordt bekendgemaakt aan consumenten.

“Deze actie tegen een van de meest bekende headline-marketeers in de branche zou moeten dienen als een waarschuwing voor iedereen die zich bezighoudt met praktijken die de wetten van Californië overtreden en die de prijzen voor consumenten kunnen verhogen”, zei de commissaris in een persbericht tegen Ricardo Lara Insurance. “Mijn ministerie is vastbesloten om krachtig onderzoek te doen naar beschuldigingen van onwettige aansporingen om een ​​effectenfirma te ontslaan die eerlijke concurrentie ondermijnen. “

Ontvang de Inman Extra Credit nieuwsbrief direct in je inbox. Een wekelijks overzicht van al het grootste nieuws in de hypotheekwereld en elke woensdag bezorgd. Klik hier om je te abonneren.

E-mail Matt Carter

Leave a Comment