Blue Owl Capital voltooit overname van Oak Street Real Estate Capital | Nationaal nieuws

NEW YORK en CHICAGO, 30 december 2021 / PRNewswire / – Blue Owl Capital Inc. (“Blue Owl”) (NYSE: OWL) heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de overname van Oak Street Real Estate Capital, LLC (“Oak Street”) en haar bedrijfsinvesteringsadvies. De transactie was al in oktober 2021 aangekondigd.

Oak Street is een Chicagogebaseerd bedrijf, opgericht in 2009 met meer dan 35 medewerkers en met $ 12,4 miljard van activa onder beheer 30 september 2021. Het bedrijf richt zich op sale-leaseback-structurering, waaronder triple net-leaseovereenkomsten, evenals het verstrekken van startkapitaal en strategisch kapitaal. Oak Street, nu een divisie van Blue Owl, zal blijven worden gerund door Marc Zahr die toetreedt tot de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité van Blue Owl. Eik straat Chicago kantoor is nu een extra kantoor voor Blue Owl.

Doug Ostrover, mede-oprichter en CEO van Blue Owl, zei: “We zijn verheugd Marc en het Oak Street-team officieel te verwelkomen bij Blue Owl. Het assortiment beleggingsoplossingen van Owl. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken en zijn verheugd met wat de toekomst in petto heeft. “

Marc Zahr, mede-oprichter en CEO van Oak Street, zei: “Via haar directe leningen en GP-aandelenoplossingen heeft Blue Owl een one-stop-shop gecreëerd voor alternatieve vermogensbeheerders bij het oplossen van kapitaalbehoeften. We zijn verheugd om lid te worden van het Blue Owl-team en onze flexibele vastgoedoplossingen aan het platform toe te voegen.”

Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur van Blue Owl. Berkshire Global Advisors was financieel adviseur en Willkie Farr & Gallagher LLP en Gibson, Dunn & Crutcher LLP traden op als juridisch adviseur van Oak Street.

Over Blauwe Uil

Blue Owl Capital is een alternatieve vermogensbeheerder die beleggers via een verscheidenheid aan producten toegang biedt tot directe leningen en GP Capital Solutions-strategieën. Het brede aanbod en de permanente kapitaalbasis van het bedrijf stellen het in staat om een ​​gedifferentieerd en holistisch platform van kapitaaloplossingen aan te bieden aan deelnemers in het ecosysteem van de particuliere markt, inclusief beheerders van alternatieve activa en particuliere bedrijven in de middenmarkt. Het bedrijf had ongeveer $ 70,5 miljard van activa onder beheer 30 september 2021. Het managementteam van Blue Owl Capital bestaat uit ervaren beleggingsprofessionals met meer dan 25 jaar ervaring in het opzetten van alternatieve beleggingsondernemingen. Blue Owl Capital heeft meer dan 300 medewerkers in de divisies Direct Lending en GP Capital Solutions en heeft negen kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie kunt u ons bezoeken op www.blueowl.com.

Over Oak Street

Oak Street Real Estate Capital is een gediversifieerde vastgoedbeleggingsmaatschappij. Het bedrijf is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Chicago, Illinois. Oak Street biedt één enkel platform dat directe en indirecte vastgoedstrategieën combineert in twee bedrijfstakken, het Net Lease Platform en het Seed and Strategic Capital Platform. Het Net Lease platform richt zich op het verwerven van netto verhuurde panden van hoogwaardige en kredietwaardige huurders. Oak Street is gespecialiseerd in het leveren van flexibele kapitaaloplossingen aan verschillende organisaties, waaronder bedrijven, gezondheidszorgstelsels, universiteiten en overheidsinstanties.

Het seed- en strategisch kapitaalplatform is opgericht met als doel te investeren in startende vastgoedbeheerders. Het bedrijf verstrekt strategisch institutioneel kapitaal aan managers, ondersteund door een aantrekkelijke partnerschapseconomie en een actieve bestuursrol. Het platform wil werken met sterk op elkaar afgestemde managementteams met eersteklas investeringsmogelijkheden, vaak geleid en gecontroleerd door vrouwen en minderheden.

Contactpersoon voor investeerders

Ann dai

Hoofd Investeerdersrelaties

uilir@blueowl.com

Media contact

Prosek-partners

David Wells / Nick Theccanat

Pro-blueowl@prosek.com

Bekijk originele inhoud om multimedia te downloaden: https://www.prnewswire.com/news-releases/blue-owl-capital-completes-acquisition-of-oak-street-real-estate-capital-301451517.html

BRON Blue Owl Capital

Leave a Comment