7 vastgoedtrends om in de gaten te houden in 2022, restanten van 2021 | pennyhoarder

Er zijn altijd al lang bestaande regels geweest over eigendom van onroerend goed, waarvan de drie belangrijkste: locatie, locatie, locatie.

Maar de enige constante over beleggen in onroerend goed is dat niets ooit hetzelfde blijft. Zelfs de locatieregel, aangezien voorkeurslocaties van jaar tot jaar veranderen, en zeker van generatie op generatie.

In de eerste twee jaar van het pandemieleven kantelde de vastgoedmarkt sterk in de richting van de verkoper, aangezien er weinig woningen beschikbaar waren en er veel geïnteresseerde kopers waren. Er wordt aangenomen dat er in 2022 meer onroerend goed beschikbaar zal komen, aangezien millennials langetermijnbeslissingen nemen over hun huizen die ze tijdens de pandemie hebben uitgesteld.

Nu 2022 nadert, is het tijd om na te denken over wat experts verwachten van de vastgoedmarkt voor het nieuwe jaar.

Trends voor 2021 waarmee we te maken zullen krijgen

Allereerst een beetje geschiedenis.

Sinds de komst van het coronavirus neigt de invloed van de vastgoedmarkt sterk naar de verkoper en soms ook naar mensen die in vastgoed investeren, zowel beginners als veteranen. Beschikbare eigendommen waren blijkbaar niet aanwezig, omdat veel mensen probeerden te verhuizen vanwege baanverlies of andere factoren van Covid-19.

De prijzen van beschikbare woningen waren extreem hoog en kopers werden vaak gedwongen om onvoorwaardelijk een bod uit te brengen dat 10% of meer hoger was dan ze twee jaar eerder hadden kunnen bieden.

Tegelijkertijd hebben sommige investeerders de eigendommen die beschikbaar zijn voor flip-homes in handen genomen, profiterend van de grote vraag en het zeer lage aanbod.

Volgens de Freddie Mac Home Price Index (FMHPI) stegen de kosten van eengezinswoningen van mei 2020 tot mei 2021 met 17%, het hoogste stijgingspercentage in de geschiedenis van FMHPI, daterend uit 1975.

Tegen deze achtergrond zijn hier zeven waargenomen trends. Houd er rekening mee dat krachten van buitenaf grote schade aanrichten aan de prognoses van de huizenmarkt en dat een nieuwe golf van coronavirusbedreigingen die prognoses zou kunnen veranderen, maar dat is wat de markt aangeeft naarmate de vakantieperiode nadert.

1.12022 zal beter zijn voor kopers (maar niet veel)

Naar verwachting zal het koopklimaat van woningen in 2022 veranderen in het voordeel van de koper, hoewel de markt nog steeds zal kantelen in het voordeel van verkopers.

De FMHPI-prognose voor 2022 is 4,4%, een aanzienlijke daling. Deze verandering is te wijten aan de terugkeer naar volledige werkgelegenheid van veel millennials die nu klaar zijn om na de pandemie een huis te kopen voor een betere thuiswerkomgeving.

Dit betekent dat 2022 een goedkopere markt voor kopers zal zijn dan 2020 of 2021, maar de voorraden zullen naar verwachting laag blijven.

2. Het is gemakkelijker om online hypotheken te kopen

Destijds omvatte het kopen van een huis verschillende ontmoetingen, en minstens één daarvan was ongemakkelijk: de ontmoeting met een hypotheekverstrekker.

Deze vergadering is meestal het moment waarop al uw persoonlijke financiën worden onthuld en uw vermogen om de hypotheekfondsen die u ontvangt, terug te betalen wordt voorspeld. Het is een van de duurste beslissingen van je leven, en je ademt niet echt het hele proces van wachten om te zien of je wordt goedgekeurd en hoeveel de lening je gaat kosten (en voor hoe lang).

Vandaag ziet deze stap er anders uit. Persoonlijk chatten is niet meer nodig en u kunt nu online zoeken naar de beste hypotheekrente.

Er zijn tientallen kredietverstrekkers, waarvan vele zeer gerenommeerd, die u online een woningkrediet aanbieden. Je vult formulieren in zoals je dat vroeger zou doen, maar niemand ademt je in terwijl je het doet.

Het eindresultaat is hetzelfde, maar het proces is onpersoonlijker, wat in dit geval beter zou kunnen.

De Federal Trade Commission biedt richtlijnen voor het vinden van geschikte hypotheekaanbiedingen online en waar u op moet letten in termen van onsmakelijke agenten.

Het online proces maakt het ook gemakkelijker om meerdere hypotheekaanbiedingen te krijgen in plaats van drie of meer mensen op kantoor te moeten ontmoeten.

3. We zullen investeren in onwerkelijk onroerend goed

Destijds was er een realiteit gekoppeld aan de vraag- en aanbodmotor van de vastgoedmarkt: het aanbod zou nooit veranderen.

Hoewel de hoeveelheid te koop aangeboden onroerend goed kan veranderen, is er een beperkte hoeveelheid grond om op te bouwen en te wonen, dus een beperkte hoeveelheid onroerend goed.

Het is nu mogelijk om te investeren in virtueel vastgoed, een neef van beleggen in bitcoin en cryptocurrency. Virtueel beleggen in onroerend goed wordt beheerd door dezelfde blockchain-technologie die cryptocurrency aandrijft en ondersteunt, maar in plaats van niet-bestaande munten, bezit u niet-bestaand eigendom.

En verkopen! Winst !!

Dit komt doordat steeds meer mensen deze nieuwe vorm van samenlevingsopbouw omarmen in virtuele gemeenschappen met namen als Decentraland, Genesis City en The Sandbox.

Deze ‘metavers’ zijn digitale steden met huizen, buurten, winkels en plekken waar jij en je nieuwe buren samen kunnen komen (vrijwel natuurlijk) voor een volledige sociale ervaring.

Elke gemeenschap heeft zijn eigen valuta ontwikkeld, die u moet kopen om een ​​manier te hebben om voor uw eigendom te betalen.

Het is een manier om te investeren in onroerend goed zonder u zorgen te maken over alles wat met beleggen in onroerend goed te maken heeft.

Virtueel onroerend goed wordt beschouwd als een non-fungible token (NFT), een vorm van cryptocurrency-activa die een eigendomsbewijs biedt via blockchain-technologie, net als elke andere cryptocurrency. Volgens het bedrijf dat The Sandbox heeft gemaakt, is er tussen april en juni 2021 $ 8,6 miljoen uitgegeven aan eigendommen daar.

Is er zelfs het juiste woord?

4. We zullen investeren in vastgoedbeleggingstrusts

Ons consumptiepatroon is de afgelopen twee jaar veranderd. We reizen minder en sparen meer, en er zijn grote groepen millennials en generatie X’ers ​​die het geld hebben om te investeren.

Onroerend goed is altijd een veilige investering als het goed wordt gedaan, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs het kopen van een huis. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk beleggen in een vastgoedbeleggingstrust (REIT), een beleggingsfonds voor onroerend goed dat een zeer populaire manier is om de vastgoedmarkt te betreden.

Door de pandemie zijn REIT’s buitengewoon aantrekkelijk omdat er zoveel commercieel vastgoed op de markt is dat voor een lage prijs wordt verkocht. Kantoorgebouwen die ooit drukke winkelcentra waren, zijn nu bijna verlaten omdat bedrijven virtuele kantoren en externe werkomstandigheden omarmen.

Raad eens wie er nog een overvloed aan commercieel onroerend goed te koop heeft? Wie is de federale overheid? Er is een hele afdeling van de overheid die overtollige federale eigendommen verkoopt via online veilingen.

5. We zullen investeren in eigendommen van het type AirBnB

Het bezitten van een appartementsgebouw is een complexe investering, die eindeloze reparaties en onderhoud vereist, constante aandacht voor huur en achterstallige betalingen, het vinden van huurders voor uw leegstaande appartementen en het behandelen van klachten van uw huurders.

Een gemakkelijkere manier om geld te verdienen door onroerend goed te bezitten, is door ons huis (of tweede huis) aan reizigers te verhuren via AirBnB of soortgelijke diensten.

Volgens propertymanagement.com zijn er 23.000 vakantieverhuurbedrijven in de Verenigde Staten en vanaf 2020 verwelkomden ze meer dan 600.000 reizigers.

Als u in een populair reisgebied woont, is het bezitten van een tweede huis om het te verhuren een goede manier om te beginnen met onroerend goed. Huurwoningen zijn goedkoper dan hotelkamers, vaak comfortabeler en kunnen vermoeide reizigers een thuis weg van huis bieden.

En tussen de bezoeken door is het opruimen veel gemakkelijker – het is niet nodig om het te repareren nadat een huurder voor de lange termijn gaten in de muur heeft geboord om bijvoorbeeld tv-monitoren op te hangen.

6. Onzekerheden op de werkvloer = onzekerheden bij het kopen van een woning

De pandemie schudde de vastgoedmarkt om twee redenen: mensen verloren hun baan en moesten inkrimpen, of mensen werden gevraagd om vanuit huis te werken en moesten de dynamiek van hun huizen veranderen.

De grote Return to the Office die voorspeld was in mei 2021 ging niet door.

Veel bedrijven blijven elke vorm van terugkeer naar kantoorhuisvesting uitstellen, ook hybrides. Veel werknemers krijgen nog steeds berichten dat een terugkeer zal plaatsvinden in slechts drie maanden om de datum te verschuiven.

Gedurende deze tijd is er een migratie van arbeiders van het ene grote stedelijke gebied naar het andere, of naar de buitenwijken, of naar warmere klimaten. Sommige mensen kunnen verhuizen naar een andere locatie in dezelfde stad of regio.

Maar velen staan ​​in de wacht terwijl ze wachten op een “back to office” -bevel in de toekomst.

Dus huurders proberen altijd te beslissen of ze willen kopen. En huiseigenaren die na de pandemie een huis kopen, vragen zich af of ze een plek met twee bureaus nodig hebben in plaats van een bureau en een keukentafel.

7. Natuurrampen hebben gevolgen voor de kosten van huizen

Of het nu gaat om bosbranden in het westen, orkaanschade in het zuiden of overstromingen in veel andere delen van het land, verzekeringsmaatschappijen reageren op de toenemende frequentie van natuurrampen door de premies voor woning- of overstromingsverzekeringen te verhogen.

Op sommige plaatsen wordt het onmogelijk om een ​​betaalbare overstromingsverzekering af te sluiten, en het claimen van een overstromings- of bosbrandverzekering is lang, pijnlijk en niet altijd succesvol.

En naarmate weerrampen in aantal zijn toegenomen, is de prijs van huizen in rampgevoelige gebieden dramatisch gedaald.

Terwijl de huizenprijzen in het hele land gemiddeld omhooggeschoten zijn, hebben plaatsen waar orkanen en bosbranden heersen de gemiddelde huizenprijzen zien dalen als reactie op zorgen over de veiligheid van het huis op de lange termijn.

In sommige gebieden dekt een opstalverzekering mogelijk geen waterschade of is deze niet beschikbaar om te beschermen tegen andere gevaren.

Kent McDill is een doorgewinterde journalist die zich sinds 2013 heeft gespecialiseerd in persoonlijke financiële problemen. Hij draagt ​​bij aan The Penny Hoarder.

Dit werd oorspronkelijk gepost op The Penny Hoarder, een website voor persoonlijke financiën die miljoenen lezers in het hele land in staat stelt slimme beslissingen te nemen met hun geld door middel van praktische en inspirerende tips en bronnen over hoe ze geld kunnen verdienen, sparen en beheren.

Leave a Comment