Wanneer de politieke onderafdeling verlichting installeert onder onroerend goed, wordt de soevereine immuniteit opgeheven als de onzorgvuldige installatie en het ontwerp van het bureau een gevaarlijke situatie creëert. – Geschillen, bemiddeling en arbitrage

Verenigde Staten: Wanneer de politieke onderafdeling verlichting installeert onder onroerend goed, wordt de soevereine immuniteit opgeheven als de onzorgvuldige installatie en het ontwerp van het bureau een gevaarlijke situatie creëert.

Om dit artikel af te drukken, hoeft u zich alleen maar te registreren of verbinding te maken met Mondaq.com.

Een voetganger eist schadevergoeding van politieke afdelingen nadat ze rond middernacht op een stoep voor een sociale woningbouw was gevallen. Verzoeker stelt dat onvoldoende buitenverlichting op het trottoir een gevaarlijke situatie heeft gecreëerd. De rechtbank keurde het verzoek van de politieke onderafdeling voor een kort geding goed, en oordeelde dat de enige uitzondering op de soevereine immuniteit die beschikbaar was de onroerendgoeduitzondering onder de PSTCA was, die een onveilige toestand vereist “om het onroerend goed van het Gemenebest[,]”maar gevonden” onvoldoende verlichting is geen voorwaarde of een defect van het veld zelf. “Dus soevereine immuniteit verhinderde de claim.

De Commonwealth Court beweerde dat de politieke onderafdeling misschien de plicht heeft om natuurlijk donkere buitengebieden te verlichten, maar soevereine immuniteit sluit aansprakelijkheid uit voor een schending van die plicht.

Het Hooggerechtshof van Pennsylvania werd vernietigd. De rechtbank oordeelde dat de eiser voldoende had beweerd dat er sprake was van een “gevaarlijke toestand” als gevolg van onvoldoende buitenverlichting en dat deze toestand “afgeleid, afkomstig was van of zijn oorsprong had” van onroerend goed uit het Gemenebest gezien de relatieve positie van de verlichtingspaal, boom en trottoir . De rechtbank oordeelde verder dat wanneer een politieke onderafdeling verlichting installeert als onderdeel van onroerend goed, de soevereine immuniteit wordt opgeheven als de onzorgvuldige installatie en het ontwerp van het bureau een gevaarlijke situatie creëert.

De inhoud van dit artikel is bedoeld als algemene richtlijn over dit onderwerp. Er moet specialistisch advies worden ingewonnen met betrekking tot uw specifieke situatie.

POPULAIRE ARTIKELEN OVER: Geschillen, bemiddeling en arbitrage in de Verenigde Staten

Leave a Comment