Unreal Estate: is Roblox de leider in Metaverse Real Estate?

VRoblox Ideeën Spelplatform (RBLX) veroorzaakte opschudding toen het eerder dit jaar voor het publiek werd uitgebracht. Sindsdien heeft het zijn ups en downs gehad. Het is echter ook gestaag gegroeid vanaf de oorspronkelijke IPO-prijs, wat op zich opmerkelijk is.

Het bedrijf dat op de eerste handelsdag een marktkapitalisatie van $ 45 miljard wist op te bouwen, zou een verrassende toekomst tegemoet kunnen gaan. Wat de uiteindelijke bestemming ook is, ik ben optimistisch over Roblox. De laatste ontwikkelingen kunnen van groot belang zijn. (Zie de top analistenaandelen op TipRanks)

Het jaar van de aandelenkoersen van Roblox is tot nu toe gemiddeld in een opwaarts traject geweest. Het bedrijf verloor in maart terrein, maar de komst van april zette het op een hoger peil.

Begin mei ging echter veel van dat terrein verloren. Een grote piek eindigde mei voor Roblox en juni zag een nieuwe daling met een zwakker herstel. Het bedrijf bracht vervolgens de rest van de zomer en het grootste deel van de herfst door met schommelen rond de $ 80 per aandeel. Dat wil zeggen, tot november, toen er een enorme piek plaatsvond die het bedrijf op één dag van ongeveer $ 77 per aandeel naar bijna $ 110 bracht.

Er volgde nog een piek, waarbij deze iets meer dan een week nodig had om volledig te realiseren en de aandelen alleen maar naar ongeveer $ 135 duwde. Er volgde een grillige reeks van dips en recovery’s, die ons naar het heden brengen, waar het aandeel rond de $ 95 per aandeel ligt.

Het laatste nieuws biedt ondertussen een geheel nieuwe mogelijkheid voor Roblox. Onlangs heeft socialite en media-pionier Paris Hilton aangekondigd dat Roblox nu de thuisbasis is van Paris World.

Paris World is in wezen een sectie van Roblox gewijd aan alles wat met Parijs te maken heeft, inclusief “… het plezier, de mogelijkheid en, natuurlijk, #sliving”. Voor degenen die niet bekend zijn, “sliving” is de samentrekking van Hilton voor “kill” en “live my best life”. Paris World zal toeristische replica’s van het Hilton Estate in Beverly Hills, privéjets, jachten en meer tonen.

Het is ook niet echt een primeur; De MetaSpace Real Estate Investment Trust is onlangs begonnen met handelen op PancakeSwap. MREIT-tokens worden momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 0,11.

De MetaSpace Real Estate Investment Trust werkt net als de meeste andere REIT’s, behalve dat het zich richt op virtual reality-vastgoed. Sommige van deze locaties, zoals Decentraland en The Sandbox, verkopen nu zelfs voor voldoende bedragen om hypotheken nodig te hebben om ze te kopen.

Surreal Estate, of tinten van “Ready Player One”

Het concept van het kopen van onroerend goed in een videogame voor echt geld is niet echt nieuw. Games bieden dergelijke concepten al geruime tijd aan. Herinner je je “Second Life” nog? “Second Life” bestaat eigenlijk nog steeds en bestaat al geruime tijd. De ontwikkelaar, Linden Labs, heeft onlangs een preview gegeven van wat er naar verwachting in 2022 zal gebeuren.

Een tijdje konden “Diablo”-spelers openlijk uitrusting op eBay verkopen. De trend lijkt een comeback te maken met de recente release van “Diablo 2 Resurrected”. Misschien wel het grootste voorbeeld is de Neverdie Club, een pand in Entropia dat in 2010 voor 635.000 dollar werd verkocht.

Het is geen verrassing dat Roblox hierbij betrokken raakt. Het precedent is al lang gevestigd. Aangezien Roblox in wezen een combinatie is van ontwikkelaar en platform, is het idee dat Roblox stukken van zijn platform rechtstreeks aan de gebruiker verkoopt, logisch.

Dit opent veel potentiële nieuwe operaties; Roblox kan advertentieruimte verkopen in gebieden die het beheert. Ze kan zelfs de oppervlakken zelf gaan verkopen. Aangezien de gebieden in kwestie niet meer zijn dan enen en nullen op een server, is verkoop in de eerste plaats winst. De vergelijkingen met “Ready Player One” gaan hier niet verloren; het is vrijwel hetzelfde, alleen met veel slechtere graphics.

De fundamenten van het bedrijf zijn ook redelijk sterk. Vanaf november rapporteerde het bedrijf alleen al 32,6 miljoen dagelijks actieve gebruikers aan het einde van 2020. Het bedrijf handelt niet alleen onder zijn hoogste doelstellingen, maar ook onder zijn gemiddelde doelstelling. Dit laat het potentieel voor regelrechte groei in het spel.Ook de omzet van het bedrijf is gestegen. Dit belooft veel goeds voor de toekomstige ontwikkeling.

De inname van Wall Street

Als het op Wall Street aankomt, heeft Roblox een matige koopconsensus. Dit is gebaseerd op acht toegekende aankopen, twee schorsingen en één verkoop in de afgelopen drie maanden. Het gemiddelde koersdoel van Roblox van $ 116,90 impliceert een opwaarts potentieel van 22,5%.

De koersdoelen van analisten variëren van een dieptepunt van $ 70 per aandeel tot een maximum van $ 150 per aandeel.

conclusies

Virtueel vastgoed kan een slechte investering lijken. Dit lijkt misschien een perfecte toepassing van de Big Madman-theorie. Simpel gezegd, het verkoopt echter wel, en het is vrij snel uitverkocht.

Op een dag kunnen we ervoor kiezen om ons terug te trekken uit de echte wereld en in plaats daarvan volledig virtueel te gaan. Of in ieder geval meestal virtueel, alleen stoppend voor voedsel en andere biologische benodigdheden. Als je kijkt naar de tijd die we online doorbrengen zoals het is, zijn we al halverwege.

Roblox loopt echter voorop in virtueel vastgoed. Meta (FB) is hier zeker bij betrokken. Er zijn genoeg anderen die al eerder in de ruimte zijn geweest.

Kopen op Roblox of MREIT lijkt nu misschien een slecht idee. Maar misschien is het later niet zo erg. Ik ben optimistisch over Roblox, niet zozeer voor zijn echte toepassingen als voor zijn virtuele toepassingen. Ons leven vindt steeds meer online plaats. Dus een kleine investering in die toekomst kan later grote vruchten afwerpen.

Download nu de TipRanks mobiele applicatie, beschikbaar op ios en Android.

Openbaarmaking: op het moment van publicatie heeft Steve Anderson geen positie in een van de titels die in dit artikel worden genoemd.

Disclaimer: de informatie in dit artikel geeft alleen de mening en mening van de auteur weer, en niet de mening of mening van TipRanks of zijn gelieerde ondernemingen. Lees de volledige disclaimer>

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment