Rapport: Huizenprijzen in Blaine County stijgen door woningtekort | Blaine County

De onroerendgoedmarkt in Blaine County bleef sterke verkopen optekenen in 2021, aangezien de mediane verkoopprijs van huizen steeg ten opzichte van het recordjaar 2020.

De mediane verkoopprijs is de afgelopen vijf jaar gestaag gestegen als gevolg van de lage hypotheekrente en het beperkte aanbod in verhouding tot de vraag, zei de handelsvereniging van Sun Valley Board of Realtors in een rapport van medio december.

“Blaine County is een vastgoedmarkt voor verkopers”, zegt het rapport.

De mediane verkoopprijs is in 2020 met 38,4% gestegen ten opzichte van 2019, aldus het rapport. Medio december was de mediane verkoopprijs van dit jaar met 17,4% op jaarbasis gestegen tot 775.000 dollar, meer dan het dubbele van de mediane verkoopprijs van vijf jaar geleden. De mediane verkoopprijs was $ 364.000 in 2015 en daalde licht in 2016, maar is sindsdien elk jaar gestegen tot $ 600.000 in 2020.

Bovendien is het aantal actieve vermeldingen sinds het begin van het jaar met ongeveer 20% gedaald, aldus het rapport.

De vereniging schrijft de gestage stijging van de mediane verkoopprijs toe aan “de steeds toenemende vraag van huizenkopers in het gebied, vooral naar woningen met veel ruimte en afzondering.”

“In de afgelopen jaren was het gebrek aan aanbod in Blaine County de belangrijkste reden voor de stijging van de huizenprijzen”, zegt Debra Hall, aankomend voorzitter van de Sun Valley Board of Realtors. “Maar sinds de zomer van vorig jaar hebben we een ongekende vraag naar woningen gezien samen met historisch lage hypotheekrentes, en dit weerspiegelt de veel hogere mediane verkoopprijs dan pre-pandemische maatregelen.”

De huizenverkopen in Blaine County schoten omhoog in het tweede en derde kwartaal van 2020. De totale verkoop van onroerend goed in de provincie bedroeg vorig jaar iets minder dan $ 1,17 miljard, een record van bijna 100% ten opzichte van iets minder dan $ 585 miljoen in kalenderjaar 2019. Totale verkoopcijfers omvatten de verkoop van woningen, commerciële en boerderij / ranch eigenschappen, evenals land.

“De mogelijkheid om op afstand te werken heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de grote vraag vanwege de betaalbaarheid van de regio in vergelijking met grote steden als Seattle, San Francisco, New York, Los Angeles en andere bergresorts”, aldus het rapport.

Ondertussen hebben de hoge kosten van huisvesting en een tekort aan betaalbare huurwoningen het voor veel van de lokale arbeidskrachten moeilijk gemaakt om in de Wood River Valley te blijven. De stad Ketchum heeft aan verschillende projecten gewerkt om de crisis het hoofd te bieden, waaronder financiële ondersteuning van het Bluebird Village-huisvestingsproject met 51 eenheden in het centrum van Ketchum, het verhogen van de ontwikkelingskosten voor betaalbare woningen en het streven naar een nieuwe lokale belasting voor huisvesting van werknemers .

Stadsambtenaren werken ook al enkele maanden aan een verordening om kortetermijnverhuur in de stad te reguleren. De verordening, die nu halverwege het goedkeuringsproces is, vereist dat exploitanten van kortetermijnverhuur gemeentelijke vergunningen verkrijgen en voldoen aan specifieke onderhouds- en brandpreventienormen voor eenheden om de veiligheid te garanderen. Sommige stadsfunctionarissen hebben gespeculeerd dat mensen die langetermijnverhuur omzetten in kortetermijnverhuur voor bezoekers, de huisvestingscrisis voor het personeel hebben verergerd.

In zijn rapport zegt de Board of Realtors dat mensen die kortetermijnverhuur handhaven “niet verantwoordelijk zijn voor de hoge kosten van levensonderhoud in de Wood River Valley”.

Het rapport van de Board of Realtors citeert een door de stad gesponsord onderzoek onder eigenaren van kortetermijnverhuur in Frisco, Colorado, een vakantieoord in de bergen in de buurt van de vakantieoorden Copper Mountain, Breckenridge en Keystone. In het onderzoek zei ongeveer 86% van de verhuurders dat ze geen huurders voor de lange termijn hadden omdat ze het onroerend goed op verschillende tijdstippen van het jaar persoonlijk gebruikten en op andere momenten huurden om de kosten te dekken. , geeft het rapport aan.

“Ervan uitgaande dat de onderzoeksresultaten hier vergelijkbaar zijn, is een van de meer directe conclusies dat er niet genoeg bruikbare conversies zijn van kortetermijnverhuur naar langetermijnverhuur om de moeilijkheden te rechtvaardigen. op eigendom. eigenaren die af en toe gebruik maken van kortetermijnverhuur wanneer de uren het toelaten’, zegt Bob Crosby, directeur overheidszaken voor de Board of Realtors.

De stad Ketchum spant zich in haar initiatieven niet in om het aantal kortetermijnverhuur te beperken.

Crosby en de Board of Realtors stellen dat bewoners waarschijnlijk ‘te duur’ zijn van de markt als gevolg van de toegenomen vraag als gevolg van meer mogelijkheden voor werken op afstand en nieuwe investeringen in resortgebieden die verband houden met pandemische trends van COVID-19. Het rapport stelt enkele mogelijke acties voor om de woningvoorraad voor de beroepsbevolking te vergroten, waaronder het ontwikkelen van een “op stimulansen gebaseerde benadering om sommige eigenaren van kortetermijnverhuur aan te moedigen om over te schakelen naar langetermijnverhuur”. omvang, ligging en mogelijkheid De huurprijs geeft het potentieel aan als langdurig verhuurpersoneel. ??

Leave a Comment