Philip Goforth bespreekt due diligence in commercieel vastgoed

Philip Goforth Missouri

Het aangaan van een deal met betrekking tot commercieel onroerend goed vereist zorgvuldige aandacht voor detail en aandacht voor het onroerend goed en zijn potentieel. Degenen die geïnteresseerd zijn in kopen, moeten er alles aan doen om alle nodige informatie te verzamelen en de documenten, financiële details en documenten met betrekking tot het onroerend goed te ontdekken.

Philip Goforth uit Missouri is een bouw- en vastgoedprofessional die Genesis Companies leidt. Hieronder wordt het proces van effectieve due diligence bij commerciële vastgoedtransacties beschreven.

Wat is vastgoed due diligence?

Philip Goforth legt uit dat als het om commercieel vastgoed gaat, er meestal meerdere partijen bij betrokken zijn, elk met hun eigen financiële geschiedenis. Deze verhalen kunnen van invloed zijn op het mitigatie- en/of koopproces, dus het is het beste om hier tijdig achter te komen.

Kopers moeten ervoor zorgen dat ze hun ogen open houden voor bestemmingsbeperkingen, mogelijke privileges en zelfs een volledige inspectie plannen om ervoor te zorgen dat het onroerend goed in gezonde en stabiele staat verkeert voordat ze verder gaan.

De voorbereiding

Alvorens enige bindende actie te ondernemen, zegt Philip Goforth uit Missouri dat het van cruciaal belang is om eerst een beter begrip te hebben van de transactie en alle betrokken partijen. Aangezien commercieel onroerend goed meestal wordt gekocht met een doel voor ogen, moeten geïnteresseerde partijen het onroerend goed eerst bezoeken en er doorheen bladeren om er zeker van te zijn dat het aan hun behoeften voldoet.

Kopers moeten hun doel voor ogen houden en ervoor zorgen dat het onroerend goed en de omgeving er omheen geschikt zijn voor dat doel. Ze moeten niet alleen een grondig vastgoedonderzoek uitvoeren, maar ook een milieugeschiktheidsbeoordeling krijgen.

Dit zal kopers helpen om met vertrouwen te kopen en ervoor te zorgen dat het eigendom van belang vrij is van schadelijke verontreinigingen zoals schimmel en lood.

Philip Goforth legt uit dat verkopers documenten moeten delen op het moment van de verkoop, hoewel kopers nog steeds moeten aandringen om meer te weten te komen dan nodig is. Kopers moeten zoveel mogelijk informatie verzamelen en proberen het hele verhaal te begrijpen voordat ze kopen.

Checklist voor due diligence voor commercieel onroerend goed

Vanaf de vroegste stadia en daarna moeten alle partijen vooruit gaan denken en due diligence doen. Voor commercieel onroerend goed zijn er verschillende dingen die kopers als eerste moeten overwegen. Daarom hebben we een checklist gemaakt die u moet volgen.

Philip Goforth Missouri

Effecten

Allereerst is de eigendomsakte vereist. De verkoper moet het bij zich hebben, samen met alle titeldocumenten, zodat potentiële kopers ervoor kunnen zorgen.

HOOG Onderzoek

Het ALTA-onderzoek van een constructie zal de meest complexe details opleveren, inclusief plannen volgens Philip Goforth. Deze worden gebruikt om een ​​goed gevoel te krijgen voor de fundering en de constructie als geheel.

Naleving van bestemmingsplannen

Wanneer constructies worden gebouwd, moeten ze worden gezoneerd. Deze bestemmingsplannen zijn in de toekomst van belang om ervoor te zorgen dat het zich op een locatie bevindt die andere constructies niet hindert.

Milieurapporten

Alle gebouwen moeten ook worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze milieustabiel zijn. Dit omvat het controleren op schimmel en asbest, maar ook op andere schadelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen die in of rond het gebouw werken.

Financiële documenten

Philip Goforth uit Missouri legt uit dat kopers ook alle financiële documenten moeten verkrijgen, inclusief winst- en verliesrekeningen, borgsommen, enz. Het is ook belangrijk om een ​​kopie te hebben van de betaalde en/of verschuldigde belastingen voordat u van eigenaar wisselt.

Kopers dienen deze documentatie op te vragen, evenals gedetailleerde informatie over betaalde en/of vervallen facturen gedurende ten minste drie jaar. Dit zal hen helpen de situatie waarin ze zich bevinden beter te begrijpen en hen te helpen bij het budgetteren.

Vergunningen en licenties

Soms komt commercieel onroerend goed ook met vergunningen en licenties, die alle kopers in hun bezit zouden moeten hebben. Kopers moeten de vervaldatums en verlengingen van alle benodigde licenties en vergunningen bekijken, evenals wat elk inhoudt, zodat ze een goed begrip hebben voordat ze kopen, zegt Goforth.

zekerheid

Dit omvat alle documenten die betrekking hebben op verzekeringen voor het gebouw, de exploitatie of een eventuele noodzakelijke WA-verzekering.

geschillen

Als er kosten in behandeling zijn voor het onroerend goed of voor de eigenaren van het onroerend goed, moeten kopers ervoor zorgen dat ze wat informatie krijgen en ervoor zorgen dat ze alle details kennen voordat ze een aankoop doen.

Als er andere belangrijke documenten zijn die kopers of verkopers kunnen bedenken, moeten ze deze verwerven en bereid zijn deze indien nodig te presenteren. Het is beter om veel papierwerk te hebben dan een vertraging te riskeren bij het verwerken van de transactie.

Voordat je weggaat

Philip Goforth uit Missouri herinnert zich dat alle transacties uniek zijn en gepaard gaan met hun eigen reeks stappen die nodig zijn om effectief af te sluiten. Alle partijen moeten de due diligence-periode effectief gebruiken om volledig te begrijpen wat er wordt verhandeld, zodat iedereen tevreden met de acquisitie de tafel verlaat.

Leave a Comment