Overheid overweegt wet voor vastgoedbeleggingstrusts | Nieuws

Premier Andrew Holness zei dat zijn regering een wetsvoorstel overweegt om vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s) in Jamaica mogelijk te maken.

“REIT’s zijn iets dat we intern in de regering hebben besproken, en het wordt herzien”, zei hij.

Holness hield de keynote-toespraak tijdens een recente baanbrekende ceremonie voor de ontwikkeling van het $ 3,7 miljard “One Belmont” Class A bedrijfsgebouw aan Belmont Road in New Kingston.

De premier benadrukte dat “uit ons onderzoek blijkt dat de vastgoedactivaklasse, zelfs tijdens de pandemie, met ongeveer 5,2% is gegroeid”, en merkt op dat dit “ongelooflijk” is.

“Dus onroerend goed is erg belangrijk … en een zeer veerkrachtige troef om in je portefeuille te hebben, zo lijkt het, zelfs tijdens de pandemie”, vervolgde hij.

Holness zei dat als de vastgoedsector tijdens de pandemie blijft groeien, dit “zal leiden” [Jamaica] overloopeffecten van de economische activiteit en leiden tot een sterker en beter herstel ”.

Berisford Gray, medeoprichter en voorzitter van Sygnus Group, benadrukte de voordelen van de voorgestelde REIT-wetgeving en zei dat de REIT-wetgeving “internationaal kapitaal naar Jamaica zou aantrekken”.

“Je zou opkomende markten en investeerders naar Jamaica laten komen om te investeren. Met specifieke wetten voor REIT’s, of het nu een particulier of openbaar voertuig is, is er een enorme waarde in termen van pooling van onroerend goed, toegang tot de gewone belegger, toegang tot pensioenfondsen en hen in staat te stellen een langetermijnvisie op de activaklasse te hebben , “hij legde uit.

MOEDIG VERNIEUWING AAN

Gray wees erop dat in de Verenigde Staten openbare REIT’s 5,5% van de economie uitmaken, en merkte op dat “de publieke investeerder in de markt een waarde heeft van ongeveer US $ 1,5 biljoen. Amerikaans”.

“Stel je een wereld voor waarin het Jamaicaanse publiek 5,5% van de waarde van een vastgoedtrust bezit; dat zou waarschijnlijk ongeveer $ 800 miljoen aan beursgenoteerde waarde zijn, die de gewone belegger, pensioenfondsen en anderen kunnen opnemen, “voegde hij eraan toe.

Bovendien zei Gray dat de onroerendgoedvoorraad van Jamaica kan worden “geconsolideerd in een door de overheid gesponsorde REIT of via een publiek-private samenwerking.”

In dit verband zei de premier dat hij de vernieuwing en aanleg van residentiële en commerciële parken zou aanmoedigen.

“Er zijn prachtige gebouwen in het centrum van Kingston. [But] een van de klachten die we [have] waarmee de overheid te maken heeft gehad, is de sanitaire omgeving in kantoorruimtes”, benadrukte hij.

Holness merkte op dat er veel zieke gebouwen zijn, “omdat we onze voorraden commerciële gebouwen niet zo snel hebben aangevuld.”

“Dus ik ben voor de vernieuwing van onze vastgoedportefeuille; het is noodzakelijk [and] belangrijk dat dit gebeurt’, voegde hij eraan toe.

Holness benadrukte echter het belang van het begrijpen van mensen dat, hoewel het gebrek aan adequate infrastructuur een “bindende beperking is voor” [the country’s] groei”, het proces van vernieuwing en opbouw “kan niet zomaar gebeuren”.

Hij zei dat de regering kennis heeft genomen van klachten over de methoden die worden gebruikt door ontwikkelaars, die “de aard van gebieden veranderen en inbreuk maken op de privacy”.

Bovendien zei de premier dat het belangrijk is om in gedachten te houden dat de nieuwe gemoderniseerde gebouwen mogelijk onenigheid kunnen veroorzaken over “de ervaren gebouwen van hoge kwaliteit en het verouderde en inflexibele secundaire park dat zou kunnen lijden onder een daling van de vraag “.

Daarom gaf hij aan dat zijn administratie advies zou geven over hoe om te gaan met de verschillende voorgelegde problemen.

Leave a Comment