Nieuwe aanklachten voor makelaar schuldig aan woningfraude

Van links naar rechts: Yovany Serna en Vivian Rodriguez (Circuit Court of the Eleventh Judicial Circuit in en voor Miami-Dade County, Florida, iStock / Illustratie door Steven Dilakian voor The Real Deal)

Een koppel uit Miami dat deze maand schuldig werd bevonden aan een huisflipplan van 1,8 miljoen dollar heeft nu meer problemen.

Vivian Rodriguez en haar man Yovany Serna werden minder dan twee weken na hun veroordeling beschuldigd van nieuwe aanklachten, dit keer met vermoedelijke huurfraude.

Rodriguez, 53, en Serna, 52, voerden het huis omverwerpingsplan uit van juni 2016 tot december 2017, gericht op een man uit Hialeah Gardens, volgens hun arrestatiebeëdigde verklaring. Het duo won zijn vertrouwen en beloofde hem winst. Rodriguez, die destijds makelaar was, had volgens de beëdigde verklaring van 2018 meegewerkt aan de deal waarbij het slachtoffer haar eigen huis kocht.

Rodriguez vertelde hem dat ze hem zou helpen goedkope accessoires te kopen en dat Serna ze zou repareren, staat in de beëdigde verklaring. Dan zouden ze de eigendommen verkopen en de winst delen.

De man uit Hialeah Gardens investeerde 1,8 miljoen dollar om zo’n 30 huizen te kopen, maar die stonden volgens de beëdigde verklaring niet eens te koop.

Rodriguez was een agent voor Trex International Realty, gevestigd in Hialeah. Ze verloor haar rijbewijs in maart nadat ze het niet had verlengd, niet vanwege de aanklacht, blijkt uit staatsgegevens.

Nadat het slachtoffer twijfelachtig en bezorgd was geworden, huurde hij een advocaat in en spande hij in december 2017 een rechtszaak aan bij de Miami-Dade Circuit Court.

Er volgden strafrechtelijke vervolgingen. Na een proces dat liep van 6 tot 10 december, vond een jury Rodriguez en Serna schuldig aan het witwassen van geld, georganiseerde fraude en diefstal met voorbedachten rade. Op elke telling staat een maximumstraf van 30 jaar.

Jorge Alonso, de advocaat van Rodriguez in de strafzaak, zei dat uit de rechtszaak bleek dat ze $ 400.000 teruggaf aan de man van Hialeah Gardens en zijn vrouw, maar de rest werd verduisterd. In de beëdigde verklaring staat ook dat het slachtoffer is beroofd van iets meer dan 1,4 miljoen dollar.

“Ik heb mijn best gedaan om Vivian niet te laten getuigen en pleiten voor de vijfde, maar ze stond erop”, zei Alonso. “Ze gaf eigenlijk toe dat ze deze mensen geld schuldig was. Dus ik kon niet veel voor haar doen.

Rodriguez en Serna blijven in hechtenis en wachten op hun veroordelingsdatum. Serna’s advocaat gaf geen commentaar.

Geen problemen meer

Rodriguez en Serna zouden in november opnieuw een zwendel hebben gepleegd. Een man vertelde de politie dat hij, in wanhopige behoefte aan een appartement, Rodriguez had gevonden via een Facebook Marketplace-advertentie voor een Hialeah Efficiency, volgens een arrestatiebeëdigde verklaring van 22 december.

Na een rondleiding door het pand met Rodriguez, stemde hij ermee in het te verhuren en betaalde hij de door Rodriguez gevraagde contante borg van $ 1.000 en ontving hij een handgeschreven ontvangstbewijs. Toen zijn verhuisdatum twee keer werd uitgesteld, werd hij achterdochtig en keerde terug naar Efficiency waar hij andere appartementjagers aantrof met dezelfde geschiedenis als de zijne, aldus de beëdigde verklaring. Daar zochten ze online naar Rodriguez en Serna en vonden informatie over de aanklacht tegen hun huis.

Een andere arrestatiebeëdigde verklaring zegt dat Rodriguez en Serna de borgsom van een ander slachtoffer hebben terugbetaald met 360 dollar in contanten en de rest met een cheque, die werd teruggestuurd. Uit eigendomsgegevens blijkt dat noch Rodriguez noch Serna het huis van Hialeah bezitten.

De vrouw en man zijn elk beschuldigd van georganiseerde fraude en derdegraads diefstal. Rodriguez werd ook beschuldigd van onrechtmatig gebruik van een communicatieapparaat en Serna van samenzwering om een ​​grote diefstal te plegen voor een bedrag tussen $ 5.000 en $ 20.000, volgens de gegevens.

De openbare verdediger die Rodriguez en Serna vertegenwoordigt, heeft niet onmiddellijk een verzoek om commentaar geretourneerd.

De advocaat die het paar aanklaagt voor het project om het huis omver te werpen, zegt dat hun overtuigingen zijn zaak helpen. De rechtszaak beweert dat de fraude een familieaangelegenheid was waarbij ook Rodriguez’ zoon Hotniel Crespo en zijn vrouw, Marbelis Crespo, een makelaar betrokken waren. Trex, het makelaarskantoor waarvoor Rodriguez en Marbelis Crespo onafhankelijke contractanten waren, is ook een beklaagde.

De familie beschreef de omverwerping van het huis als een teamprestatie, waarbij Hotniel Crespo het vermeende slachtoffer vertelde dat hij en zijn vrouw ook geld in onroerend goed hadden geïnvesteerd, dat hij de eigendommen was gaan bekijken en dat ze allemaal “zeer rijk” zijn. naar de klacht.

De rechtszaak beweert dat Rodriguez was getraind in Trex’ “hogedruk-verkooptactieken” en dat de makelaardij hem geloofwaardigheid gaf. Sommige ontmoetingen tussen het slachtoffer en Rodriguez vonden plaats in de kantoren van Trex en ze had visitekaartjes van Trex.

In een verklaring zei de advocaat van Trex dat de makelaardij niet op de hoogte was van de transacties en er geen geld van had ontvangen.

“Trex had niets te maken met frauduleuze vastgoedtransacties”, zei advocaat Jesus Bujan. “Trex was niet de listing agent of de meewerkende agent in een van de betrokken onroerend goed.”

Uit de rechtbankverslagen blijkt dat een fraudeclaim in de civiele procedure tegen Trex is afgewezen. De rechtszaak beschuldigde de makelaardij ook van schending van de fiduciaire plicht en nalatigheid in retentie en toezicht.

De raadsman van de Crespos heeft niet onmiddellijk een verzoek om commentaar geretourneerd. Hotniel Crespo, telefonisch bereikbaar, hing op. In mei vroeg hij faillissement aan.

In een rechtszaak in september ontkenden de Crespos de aantijgingen tegen hen en zeiden ze dat ze ook waren bedrogen door te geloven dat de investeringen legitiem waren en dat ze het slachtoffer waren van een door Rodriguez georkestreerd Ponzi-plan.

Marbelis Crespo daagde Rodriguez voor de rechter en beweerde dat ze $ 400.000 had geïnvesteerd in de home flipping-business, waardoor zij en haar familie dakloos werden. Volgens het staatsarchief blijft de onroerendgoedvergunning van Crespo actief.

Douglas Jeffrey, de advocaat die als eerste de vermeende fraude heeft onderzocht en de civiele zaak heeft ingediend, vraagt ​​de faillissementsrechtbank om de schulden van Crespo aan het slachtoffer van Hialeah Gardens niet af te betalen. De motie stelt dat Crespo wist of had moeten weten dat hij het slachtoffer naar een frauduleus plan leidde.

Rodriguez probeerde ondertussen de Crespos van de haak te krijgen. Ze ondertekende in augustus een beëdigde verklaring voor de rechtbank waarin ze zei dat ze er bij hen op aandrong om $ 400.000 te investeren en ze geloofden dat het een legitieme investering was, wisten niets van wat er met het geld was gebeurd en speelden bewust geen rol bij de vermeende fraude.

Leave a Comment