Miami’s verkoop van onroerend goed is uitputtende superlatieven

Geschreven door Miami Today op 28 december 2021

Adverteren

Miami's verkoop van onroerend goed is uitputtende superlatieven

Zelfs in een branche waar superlatieven in overvloed aanwezig zijn, zet het nieuwe rapport van de Miami Association of Realtors een oververhit tempo op: de meeste jaarlijkse huizenverkopen, de meeste flatverkopen, de meeste verkopen van eengezinswoningen, de top tien maanden aller tijden – en dat is nog maar het begin.

De transacties van luxe eengezinswoningen stegen met 28,2% op jaarbasis, de inventaris van eengezinswoningen daalde met 27,9% op jaarbasis in de koopwoede, het totale aantal actieve aanbiedingen daalde met 43,6% naarmate de verkoop steeg, mediaan eengezinswoningen de aankoopprijzen stegen met 11,7% en de mediane condominiumprijzen stegen met 28,1%. Al deze trends hebben geleid tot een stijging van 14,9% in het verkoopvolume van eengezinswoningen in november en een enorm condo-volume dat jaar op jaar bijna verdubbelde. Totale doorverkoop van woningen in november: $ 2,2 miljard, exclusief de verkoop van appartementen en nieuwe woningen.

“De vraag naar onroerend goed in Miami is zo hoog dat zelfs november, een periode die algemeen bekend staat om een ​​trager transactietempo als gevolg van de feestdagen, deze historische markt niet kan vertragen”, zegt Jennifer Wollmann, voorzitter van de raad van bestuur van de Miami. Association of Realtors, die samenwerkt met Berkshire Hathaway HomeServices EWM Realty.

“Binnenlandse kopers uit belastingrijke staten met een hoge dichtheid zijn hierheen gemigreerd omdat de beschikbaarheid van werk op afstand exponentieel is toegenomen met de pandemie”, zei mevrouw Wollmann, erop wijzend dat wereldwijde kopers van vaccins niet zijn gevaccineerd. Verenigde Staten alleen op 8 november. .

Deze wereldwijde kopers dragen onevenredig bij aan de contante verkoop, die in november 46,9% van alle bestaande condo-verkopen in Miami en 24,9% van de verkoop van eengezinswoningen vertegenwoordigde. Ongeveer 24% van alle huizenverkopen in de Verenigde Staten zijn contant.

Alleen al in november steeg de verkoop van bestaande appartementen in Miami met 42%, van 1.305 tot 1.853. Transacties voor eengezinswoningen stegen met slechts 1,2% tot 1.168.
De push naar Miami van buiten de staat heeft geleid tot een aanbod van eengezinswoningen met een waarde van meer dan $ 1 miljoen voor 3,6 maanden en een voorraad condos van meer dan $ 1 miljoen voor 8,4 maanden met een verkoop van $ 1 miljoen.

Leave a Comment