Miami is de droommarkt van een vastgoedverkoper – het staat in de top 3 van het land wat betreft prijsstijgingen

De gebieden Tampa en Miami zagen enkele van de grootste stijgingen van de huizenprijzen in een periode van een jaar die eindigde in oktober, volgens een rapport dat dinsdag werd vrijgegeven.

Tampa en Miami volgden alleen Phoenix in huizenprijsstijgingen in 20 grootstedelijke gebieden, zoals gemeten door de NSA US National Home Price Index S&P CoreLogic Case-Shiller.

Het gebied van Tampa zag een stijging van 28,1% van oktober 2020 tot oktober 2021, terwijl het gebied van Miami een stijging van 25,7% zag. Het gebied rond Phoenix zag een stijging van 32,3%, volgens de index.

In totaal zagen de 20 grootstedelijke gebieden een stijging van 18,4 procent, terwijl de nationale toename 19,1 procent was.

Craig J. Lazzara, directeur van S&P Dow Jones Indices, zei in een voorbereide verklaring dat de prijzen “het sterkst waren in het zuiden en zuidoosten”, maar de grootstedelijke gebieden in elke regio zagen een stijging met twee cijfers.

“We hebben eerder gesuggereerd dat de kracht van de Amerikaanse vastgoedmarkt gedeeltelijk te wijten was aan een verandering in locatievoorkeuren, aangezien huishoudens reageren op de COVID-pandemie”, zei Lazzara. “Er zijn meer gegevens nodig om te begrijpen of deze toename van de vraag een versnelling van de aankoop betekent die in de komende jaren zou hebben plaatsgevonden, of een meer permanente seculiere verandering weerspiegelt. “

De gegevens weerspiegelen wat een hete onroerendgoedmarkt in Florida is geweest. Hoewel dit goed was voor verkopers, heeft het ook geleid tot bezorgdheid over betaalbare woningen in de staat.

In een rapport dat op 22 november werd vrijgegeven, zei de branchegroep Florida Realtors dat de onroerendgoedmarkt van de staat in oktober hogere prijzen, meer spotverkopen en krappe voorraad had in vergelijking met het voorgaande jaar.

“In markten over de hele staat blijft de te koop staande voorraad laag, waardoor de prijzen onder druk komen te staan ​​en ook de gesloten verkopen worden beïnvloed – sommige kopers zijn op dit moment mogelijk gestopt met het zoeken naar een huis”, zegt Cheryl Lambert, president van Florida Realtors, makelaar-eigenaar. met Only Way Realty Citrus in Inverness, zei in een verklaring opgesteld op 22 november: “Vorige maand (oktober) was de mediane tijd tot een contract 12 dagen voor eengezinswoningen en 15 dagen voor herenhuizen in mede-eigendom.

Florida Realtors zei dat de mediane verkoopprijs van bestaande eengezinswoningen in de hele staat in oktober $ 358.950 bedroeg, een stijging van 17,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. De mediane prijs over de gehele staat voor condominium- en herenhuiseenheden was $ 260.000, een stijging van 17,6% ten opzichte van oktober 2020.

Het nationale rapport dat dinsdag werd vrijgegeven, gaf aan dat Las Vegas, Dallas en San Diego andere gebieden waren met de grootste stijging van de huizenprijzen gedurende de periode van een jaar. Tampa en Miami waren de enige markten in Florida die in het rapport werden opgenomen.

Leave a Comment