Makelaar in Miami gearresteerd voor gerichte aanvallen op daklozen

MIAMI, Fla. (KLKN) – Makelaar Willy Suarez Maceo, 25, in Miami, werd op 23 december gearresteerd op grond van één telling van moord en één telling van poging tot moord na incidenten, volgens de autoriteiten van Miami in december met een tussenpoos van twee uur. 21.

Autoriteiten kwalificeren hem als een “vermoedelijke seriemoordenaar”,

Op 21 december rond 20.00 uur trok een getuige de aandacht van een politieagent die een slachtoffer aanklaagde dat uit zijn hoofd bloedde als gevolg van een niet-uitgelokte aanval. Volgens de politie van Miami verkeert het slachtoffer tijdens een persconferentie op 23 december in uiterst kritieke toestand en wordt het behandeld in een plaatselijk ziekenhuis.

Ongeveer twee uur later werd dakloze Jerome Antonio Price, 56, dood aangetroffen door een schotwond. Volgens bewakingsvideo’s ter plaatse stopte Maceo in een zwarte Dodge Charger en schoot hij het slachtoffer vanuit zijn auto neer terwijl Price op het trottoir in Wynwood sliep.

De kogels die op elke scène werden gevonden, werden snel vergeleken door ballistische experts, nadat eerder werd vermoed dat de misdaden met elkaar verband hielden vanwege de timing en demografie van de slachtoffers.

Nadat het voertuig was geïdentificeerd, nam de politie contact op met de verdachte, Willy Suarez Maceo, die een pistool had dat overeenkomt met het kaliber dat bij de twee moorden werd gebruikt. Volgens het arrestatierapport koppelden ballistische tests de 9 mm Glock aan kogels die in beide stadia werden gevonden, patroonhulzen werden gevonden op Maceo.

Onderzoekers merkten de gelijkenis op met een eerdere moord waarbij “een andere dakloze man op gruwelijke wijze werd vermoord”, zei de interim-politiechef van Miami, Manuel Morales. De moord vond plaats op 16 oktober in de buurt van de andere aanslagen, het slachtoffer is geïdentificeerd als Manuel Perez, 59.

Volgens bewakingsbeelden waren op de plaats delict een verdachte met vergelijkbare kenmerken als Maceo en een zwarte Dodge Charger aanwezig.

Publieke circulaire

Tijdens een rechtbankverschijning op kerstavond betoogde plaatsvervangend openbare verdediger Kendal Rinko dat er geen waarschijnlijke reden was om Maceo in de gevangenis te houden. Rinko voerde aan dat het feit dat Maceo het wapen en de auto bezit niet betekent dat hij degene was die de misdaad heeft gepleegd.

Circuitrechter Alberto Milian vond dat er voldoende bewijs was voor de aanklacht van poging tot moord met voorbedachten rade. Hij beval Maceo om zonder borgtocht achter de tralies te blijven, daarbij verwijzend naar het “bijzondere model” om daklozen aan te vallen in wat “lijken op executie-achtige aanvallen”.

Uit gegevens blijkt dat Maceo een erkende makelaar is voor Century 21, het bedrijf vermeldt dat hij werkt in Miami, Kendall, South Miami en Palmetto Bay.

De politie van Miami zet momenteel hun onderzoek voort en is actief op zoek naar alle misdaden waarbij daklozen zonder reden brutaal het doelwit zijn geworden. Ze vragen de lokale politie en het publiek om alle mogelijke informatie te verstrekken.

Leave a Comment