Is deze vastgoedactie met 11% rendement een aankoop?

Net Leasehold Real Estate Investment Trusts (REIT’s) zijn over het algemeen ontworpen voor constante groei en inkomsten, maar hoe zit het? Wereldwijde netto lease (NYSE: LNG) en het dividendrendement van 11%? In deze dwaas leven Videoclip, opgenomen op 9 december, Fool.com-bijdragers Marc Report, Jason Hall en Matt Frankel bekijken Global Net Lease en wat beleggers moeten weten voordat ze het aan hun portefeuille toevoegen.

Marc Verslag: Op dit moment heb ik veel nagedacht over Global Net Lease, LNG. Het is ook een REIT – een vastgoedbeleggingstrust. Ze zijn klein, ze zijn niet een van de groten. Maar ze zijn 20% gedaald sinds ik ze deze zomer kocht. Ik denk dat ze in een betere positie zijn dan ze lijken. Ze zijn een mix van kantoor en industrieel, ze zijn de goede, de slechte en de lelijke in termen van een pandemie.

Het is een kantoor, industrieel, retail. Hun industrieel lijkt het heel goed te doen. Natuurlijk had het kantoor het moeilijk en de detailhandel worstelde, meestal zijn ze voor meer dan 50% industrieel, en het werkt prima. Ze hebben 312 eigendommen, ongeveer 60% in de VS, de rest voornamelijk in het VK. Ze kochten net een Walmart in het VK Hun opbrengst, ik ben waarschijnlijk schuldig aan het najagen van opbrengst. Maar ik ben in de prille fase van mijn leven waar inkomen net zo belangrijk is als groei. Ik wil het inkomensgedeelte van mijn portefeuille ondersteunen. Ze betalen vandaag niet, bijna 11%, wat mij gevaarlijk hoog lijkt. Hun uitbetalingspercentage is nu meer dan 100%. Maar nee, het viel. Het spijt me, ik kijk nu hier. In het derde kwartaal daalde het tot 91%. Niet slecht. Hun FFO [funds from operations] per aandeel gestegen. Ik denk dat ze veelbelovend zijn, en als het gaat om de aandelenkoers zelf, zijn ze hersteld. Ze daalden tot ongeveer $ 13,50 op de eerste van de maand. Ze zijn terug op meer dan $ 15.

Matt Frankel: Hun herverdelingspercentage is een beetje hoog voor meer comfort. Maar ik zal zeggen dat industrieel een type onroerend goed is dat momenteel enorm populair is. Er zijn veel belangrijke markten waar de industrie praktisch 100% bezet is. Het aanbod is niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Er staan ​​huurders op wachtlijsten voor meer ruimte. E-commerce is het afgelopen jaar geëxplodeerd met COVID. Ik zag dat ze ook een Walmart Learning Center aankondigden. Walmart wordt een grote huurder voor hen. Maar Industrial is op dit moment gewoon een geweldige game, en dat is een manier om er wat van terug te krijgen. Zoals ik al zei, de distributieverhouding is een beetje hoog voor het comfort, maar niet per se een rode vlag.

Marc Verslag: Ja, ik zou gewoon willen vragen wat hun ticker is. Het is GNL, Global Net Lease, die het echt heeft over wat ze precies doen.

Jason Hall: Ik wil dit gewoon heel snel laten zien, omdat ik denk dat het echt benadrukt wat hier belangrijk is, en dat is de trend. Kijkend naar de uitbetalingsratio in contanten, omdat bij REIT’s de normale uitbetalingsratio op basis van hun GAAP-inkomsten misleidend kan zijn. Als het gaat om de uitbetalingsratio van contant dividend, is dit de sleutel: het gaat de goede kant op. Ik denk dat dat het belangrijkste is dat ik echt wilde benadrukken.

Marc Verslag: Bedankt voor het erop wijzen. Dat kan ik waarderen. Hun lijst van huurders, hun top 10 huurders zijn grote namen: FedEx; hun grootste kantoorhuurder is [Dutch multinational bank] ING.

Dit artikel vertegenwoordigt de mening van de auteur, die het misschien niet eens is met de “officiële” aanbevelingspositie van een premium Motley Fool-adviesdienst. We zijn bont! Het uitdagen van een beleggingsthese – zelfs een van onze eigen – helpt ons allemaal kritisch na te denken over beleggen en beslissingen te nemen die ons helpen slimmer, gelukkiger en rijker te worden.

Leave a Comment