Grote deals: Top 10 commerciële vastgoedtransacties voor 2021

Het gebouw aan de rivier op 501 S. 5th St., versierd met het CoStar-logo, is nu eigendom van het beursgenoteerde vastgoedgegevensbedrijf. Hij betaalde in 2021 $ 130 miljoen voor het oude WestRock-gebouw. ​​(BizSense-bestand)

Het kostte bijna $ 1 miljard – $ 979 miljoen om precies te zijn – om de 10 duurste commerciële eigendommen te verwerven die in 2021 in de regio van Richmond werden verkocht.

Hoewel de lijst een datacenter en kantoorgebouwen omvat, waren zeven van de 10 appartementencomplexen, wat nog eens benadrukt dat meergezinswoningen dit jaar misschien wel de populairste commerciële vastgoedsector in de regio was.

Met inbegrip van die in de top 10 en andere appartementswoningen die niet op de lijst stonden, is de afgelopen 12 jaar meer dan $ 1 miljard uitgedeeld door lokale en buitenlandse kopers in het kader van meergezinsovereenkomsten.

Dit zijn de 10 grootste commerciële vastgoeddeals in de regio Richmond in 2021 (op het moment van publicatie), in aflopende volgorde:

  1. Hoofdkantoor Urologie in Virginia, $ 52 miljoen

De enige deal voor een medische praktijk op de lijst was de overname door een JLL-gelieerde REIT van het Virginia Urology-hoofdkantoor in de buurt van Stony Point. Highwoods Properties, die het pand in 2018 bouwde, was de verkoper.

Kunst in Winterfield, $ 62 miljoen

Als onderdeel van een deal die vlak voor het einde van het jaar werd gesloten, landde het lokale bedrijf Capital Square het 200-eenheid Artistry-complex in Winterfield voor $ 311.000 per deur, het hoogste tarief in de recente geschiedenis in de provincie vanuit Chesterfield. De deal eindigde een druk jaar voor Capital Square, dat je later in deze lijst nog eens zult zien.

Innslake plaats, $ 63 miljoen

Het complex met 221 eenheden was het eerste meergezinsproject dat werd voltooid binnen het groeiende kantorenpark van Innsbrook en het was ook het eerste dat werd verkocht, met de sluiting van NorthRock Cos. van Utah op het terrein in de afgelopen weken.

  1. Keizerlijk plein, $ 75 miljoen

Voorafgaand aan een ingrijpende renovatie en rebranding werd het bejaardentehuis Northside eind vorige winter in beslag genomen door de Bluestone Group uit New York.

Avana Copper Spring, $ 85 miljoen

Begin oktober was de aankoop door Greystar van het Henrico-complex met 366 eenheden gedurende een paar weken de grootste appartemententransactie die de regio dit jaar heeft meegemaakt. Tegen Halloween zou echter een nieuwe hoge score worden behaald.

Appartementen in Livingston, $ 86 miljoen

Capital Square had in 2021 affiniteit met de Chesterfield Apartments. Naast de Livingston en Artistry deals kocht het lokale bedrijf in het voorjaar ook de 192 Sapphire bij CenterPointe Apartments in Midlothian voor 48,3 miljoen dollar. In totaal verloor Capital Square in 2021 $ 196 miljoen aan appartementen in Chesterfield.

Crystal Lakes Apartments, $106 miljoen

Dit waren de meeste eenheden op de lijst, waarbij de 716 appartementen in Crystal Lake naar het lokale bedrijf Levco Management gingen.

Appartementen in West Broad Village, $ 111 miljoen

De 339 eenheden van The Flats in West Broad Village werden verkocht voor $ 111 miljoen. (BizSense-bestand)

Het grootste contract van Capital Square in 2021 zorgde voor records in Henrico County. Toen hij het Short Pump-complex met 339 eenheden kocht, was het de grootste verkoop van appartementen voor zowel een totale prijs als een tarief per deur van $ 327.000.

Oud WestRock-gebouw, $ 130 miljoen

CoStar’s enorme South 5th Street-deal ging vooraf aan een nog grotere investering die de vastgoeddatagigant van plan was voor Richmond: de uitbreiding van bijna een half miljard dollar van zijn campus naast de deur.

Bank of America-campus, $ 208 miljoen

Een langdurige zakelijke lease is van onschatbare waarde gebleken voor Mapletree Industrial Trust, een Singaporese REIT. Met een huurovereenkomst van Bank of America die minstens 2027 beslaat, werd het 730.000 vierkante meter grote data- en kantoorcentrum verkocht voor meer dan het dubbele van de geschatte waarde van $ 92,3 miljoen en claimde het de eerste plaats van 2021.

Projecten om naar te kijken in 2022

Vooruitkijkend zal de appartementenmarkt in de regio zeker blijven vullen.

Een van de meest intensieve plannen die gaande zijn, is die van Level 2 Development van Washington-DC en SJG Properties, die de handen ineen hebben geslagen om land te kopen langs Arthur Ashe Boulevard in de buurt van Scott’s Addition tegen een ongekend hoog tarief per hectare. Het duo plant een project voor gemengd gebruik met 300 eenheden voor de site, genaamd Leigh Addition.

Er zijn ook belangrijke meergezinssamenwerkingen aan de gang tussen lokale ontwikkelaars en bewoners van buitenaf.

Een appartementencomplex met 254 eenheden zou een parkeerplaats in de wijk Jackson vervangen. (Stadsdocumenten)

Thalhimer Realty Partners en Crescent Gemeenschappen uit Charlotte hebben plannen ingediend voor een project van 272 eenheden tegenover de Diamond, en in het historische Scott’s Addition werken Capital Square en Maryland’s Lerner Enterprises samen aan een gebouw van 350 eenheden aan de N. Chasen & Site bestanden. In Jackson Ward, SNP Properties en Philadelphia’s Parkway Corp. zijn op zoek naar een bovengrondse kavel op West Marshall St. vervangen door een 12 verdiepingen tellend gebouw voor gemengd gebruik.

Manchester is de afgelopen jaren een belangrijk doelwit geweest voor ontwikkelaars van meerdere gezinnen. Deze trend zette zich voort in 2021 en lijkt zich voort te zetten in 2022. Langs Hull Street plant TRP een acht verdiepingen tellende appartemententoren, en Fountainhead Real Estate Development en WVS Cos. begon de mogelijkheden te onderzoeken voor de herontwikkeling van het Plant Zero-terrein. WVS en Fountainhead bereiden zich ook voor op de start van de laatste twee gebouwen van het Locks-project langs het Kanawha-kanaal ten noorden van de rivier.

Leave a Comment