Een jaar op de vastgoedmarkt

LOS ANGELES – Spectrum News bevatte voor het eerst Meah Burstein, 26, en Lenard Gorokhov, 28, in juli. Het stel, dat net verloofd was, woonde in het pension van Bursteins ouders en besloot af te zien van een grote bruiloft om geld te sparen om hun eerste huis te kunnen kopen.


Wat zou je willen weten

  • In 2021 nam de concurrentie op de LA-vastgoedmarkt toe
  • De gemiddelde hypotheekrente over 30 jaar met vaste rente is gedaald en is nog steeds relatief laag
  • Meer millennials betreden de huizenmarkt en willen eengezinswoningen kopen
  • Experts verwachten dat de huizenprijzen hoog blijven, de hypotheekrente laag en de huizenmarkt moeilijk

De afgelopen zomer en tijdens de pandemie is de Californische vastgoedmarkt echter buitengewoon moeilijk te navigeren geworden vanwege prijsstijgingen, lage hypotheekrentes en concurrentie.

Burstein, een tech-recruiter en Gorokhov, een advocaat, hadden een appartement gehuurd in het centrum van LA tot de pandemie toen ze hun plannen veranderden.

“We hadden er nog een jaar kunnen blijven, maar door de uitbraak van COVID zagen we een grotere behoefte aan ruimte. Ik ging altijd vanuit huis werken. Het was logischer voor ons om twee thuiswerkruimtes te hebben, “zei Burstein.

Hun verblijf in het pension zou enkele maanden duren, maar het werd een zoektocht van een jaar.

“Het was echt een moeilijke ervaring. Voor zover ik begrijp, is het moeilijker dan ooit in LA. We blijven hopen dat de zaken zullen vertragen”, zei Gorokhov in juli.

Het echtpaar werkte samen met makelaar Kevin Stewart en ontdekte dat ze vaak concurreerden met vele anderen, deels omdat zoveel jonge mensen de woningmarkt betraden.

“Ik weet dat er in Californië en in veel grote markten veel jonge professionals zijn die veel geld verdienen. Ze worden slimmer en willen profiteren van de markt, en geen geld verspillen aan huur”, aldus Stewart.

In januari 2021 stonden de 30-jarige hypotheken met vaste rente in de Verenigde Staten op 2,65%, een historisch dieptepunt. Nu, in december, staan ​​ze op 3,05%.

Professor Richard Green, directeur van het USC Lusk Center for Real Estate, zei dat deze tarieven het kopen van een huis aantrekkelijk maken.

“We hebben de afgelopen maanden slechte inflatiecijfers gehad. De Fed kondigde onlangs aan dat ze de rente ging verhogen, maar als we naar de geschiedenis kijken, zijn dit de laagste 10-jaarsrente ooit’, zei hij.

De tarieven in combinatie met de pandemie en de komst van meer millennials op de markt hebben geleid tot een krapte die volgens Green tot het nieuwe jaar kan aanhouden.

“Tenzij er een scherpe stijging van de rente komt of tenzij Omicron alles stillegt en ons allemaal eruit schopt, zijn er niet genoeg woningen en blijft de prijsdruk bestaan.”

Bovendien, aangezien de prijzen, met name in Californië, hoog blijven, zei Eric Sussman, assistent-professor boekhouding en onroerend goed aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, dat sociale, politieke en pandemische gebeurtenissen de markt beïnvloeden.

“Als je tegenslagen hebt in het virus, tegenslagen met de wetgeving van Biden, verdooft het de stemming en heeft het invloed op de psychologie van mensen en de vraag naar huisvesting”, zei professor Sussman.

Ondanks de nieuwe wending en een verandering in het moreel, zei professor Sussman dat huisvesting in Californië, vooral Los Angeles, nog steeds een hot item is, en dat zal waarschijnlijk niet veranderen.

“De 10-jaars cashflow ligt nog steeds onder de 1,5% en de hypotheekrente is niet gestegen. … Vraag en aanbod zijn goed, de rente zal niet zo veel veranderen – denk niet dat de huizenprijzen zullen dalen”, zei hij.

Dit betekent dat geduld het sleutelwoord is als het gaat om het zoeken naar een huis in Los Angeles, iets wat Burstein en Gorokhov uit de eerste hand leerden tijdens hun jaar van onderzoek, maar in oktober vonden ze de perfecte oplossing, bijna precies een jaar nadat ze naar het pension verhuisden . Het paar zei dat er momenten waren dat ze de hoop bijna opgaven.

“Ik was geschokt. Ik wist dat het een zware onderneming was, maar ik dacht: ‘Ik kan mijn onderzoek doen, ik weet hoe het werkt.’ Nu moeten we alleen nog een huis vinden, maar het was een stuk moeilijker dan ik dacht ‘, zei Gorokhov.

Het paar ontdekte dat andere kopers volledig in contanten boden, wat ze niet konden doen.

“Het maximaliseren van ons budget en nog steeds het huis niet krijgen, voelde alsof we verslagen waren”, zei Burstein.

Ze zeiden echter dat ze met elke tegenslag meer te weten komen over de huisvesting, het onroerend goed en het temperamentvolle klimaat van Californië. Dit maakte de verhuizing naar hun huis nog meer de moeite waard.

“Het is heel duidelijk hoe onze toekomst eruit zal zien. We zullen hier zeker 10 tot 15 jaar blijven”, zei Burstein. “Deze veiligheid is geruststellend en zelfs vandaag als ik wakker word, kan ik nog steeds niet geloven dat dit mijn thuis is.”

Leave a Comment