Durf jij de 9 gekste vastgoedfoto’s van 2021 te bekijken?

Hier bij Realtor.com® zien we veel advertenties voor onroerend goed. En als je de hele dag door de huizen scrolt, weet je dat er iets speciaals nodig is om je te onderscheiden van de massa. Gelukkig voor ons – en voor jou – kunnen we gerust zeggen dat 2021 heeft opgeleverd als het gaat om echt eigenzinnige huizen – met een paar rare foto’s die erbij passen.

We hebben onze negen favoriete foto’s van het jaar op een rij gezet en we zouden het leuk vinden als je met ons mee gaat op een reis in foto’s. We waren niet de enige toeschouwers op veel van deze onroerendgoedvermeldingen; ze gingen viraal en werden op internet gedeeld (of het nu de bedoeling van de verkoper was of niet).

Of het nu gaat om poppen met dode ogen of een spookachtig zwembad in de kelder, er is voor elk wat wils. Bekijk de wildste en raarste huizen van dit jaar.

Huis in Louisiana versierd met spookachtige poppen

Welkom in het poppenhuis. Een verlaten, met afval bezaaid huis in Metairie, LA, was verder onopvallend en, eerlijk gezegd, in erbarmelijke staat. Maar leeg uitziende poppen fleurden de lijst op voor deze kleine woning met drie slaapkamers.

Ze waren verspreid over het wrak en dwongen mensen om de lijstfoto’s in de verte te delen.

Dankzij een listingagent die de situatie onderzocht, werkte de weddenschap op het poppenhuis. Dit resulteerde in honderdduizenden klikken en een snelle verkoop.

Poppenhuis in Metairie, LA

(makelaar.com)


Gekanteld huis

Dit is onze mening: dit eigenzinnige huis is gewoon cool. Als je genoeg hebt van vierkante huizen, een schuin huis in Marshfield, is Vermont misschien jouw stijl.

Dit vreemd glooiende herenhuis is gebouwd in de jaren 70 en heeft vrijwel geen verticale buitenmuren. Van de buitenkant ziet het huis met twee slaapkamers eruit alsof het op zijn kant is beland en elk moment kan omvallen. (Dit is niet het geval.)

Binnen wijst het houtwerk van de wanden in allerlei richtingen. Het ietwat duizelingwekkende effect, gecombineerd met de afwezigheid van traditionele techniek, zou kunnen kopers afschrikken. Toen het gekantelde huis op de markt kwam, ontving het in slechts een paar dagen vijf aanbiedingen en werd het uiteindelijk verkocht voor meer dan de vraagprijs.

Gekanteld huis in Vermont
Gekanteld huis in Marshfield, VT

(Ted Dawson)


Mannequin manie

Als je je huis met al je spullen erin op de markt zet, kun je maar beter voorbereid zijn om beoordeeld te worden.

En dat is wat er gebeurde toen een gedateerde duplex werd vermeld in South Lake Tahoe, Californië. De foto’s, waarop de uitgebreide collectie mannequins van de eigenaar te zien was, veroorzaakten collectieve hik op het web.

Het huis van 2100 vierkante meter voelde een beetje claustrofobisch aan, met kamerbreed smaragdgroen tapijt, een gedateerde inrichting en overal rommel. Als een etalage voor de menagerie van mannequins met inzetstukken, juwelen en avondjurken van de eigenaar, creëerde het een schokkend schouwspel.

De toevallige bijzaak heeft online aandacht gekregen, blijkbaar verrassend voor zowel de listing agent als de eigenaar. Het huis werd uiteindelijk verkocht zoals het is. Wat de modellen betreft, ze zijn blijkbaar met de verkoper vertrokken.

Mannequins in South Lake Tahoe, CA, duplex

(makelaar.com)


“Plakje van de hel”

Nadat een afgeschermde huurder een huis in Colorado Springs, CO had geplunderd, bracht de verhuurder de vernielde ruimte op de markt.

Geen enkele rotatie zou hier werken: deze plek was een wrak. Foto’s van het huis met vijf slaapkamers toonden overal schade aan het interieur.

De kamers waren beschadigd door verf op de muren, tapijt, ramen en deuren. Stukken muur waren vernield. Zelfs de keukenapparatuur kwam er niet ongeschonden uit. Dus in plaats van de situatie te verwateren, sprak de beschrijving de waarheid en nodigde hij kopers uit om van dit “stukje hel” een stukje hemel te maken.

Welnu, de brutale eerlijkheid kwam de lijst goed van pas: uit pure nieuwsgierigheid om de vernietiging te zien, werden duizenden kijkers naar de lijst getrokken en de fixer was binnen een maand uitverkocht. Het is sindsdien gerenoveerd en volledig opnieuw op de markt gebracht, met een hoger prijskaartje.

Graffiti
Graffiti in huis in Colorado Springs, CO

(Mimi Foster)


35 voet onder de aarde

in 2019, Nick Stroiney werd de trotse eigenaar van een voormalige raketsilo buiten Little Rock, AR. Hij lanceerde een YouTube-kanaal om zijn werk te documenteren bij het transformeren van de ontmantelde site van een met vuil gevulde ondergrondse curiositeit in bruikbare ruimte.

Terwijl sommigen slechts wrakken uit de Koude Oorlog zagen, zag Stroiney een toekomstig vakantiehuis en evenementencentrum. Het complex is zeer, zeer ondergronds – 35 voet, om precies te zijn, en achter 6.000 pond gepantserde deuren.

Toen hij het kocht, was de bunker gevuld met modderig water. Wanneer het oude raket- en lanceercontrolecentrum leeg is, zal het ongeveer 5.000 vierkante voet bruikbare ruimte hebben.

De Stroiney-silo is niet zo zeldzaam als je zou denken. Veel van deze buiten gebruik gestelde eigendommen, waaronder vaak hectares land, werden na de Koude Oorlog verkocht.

Sommige liftlocaties zijn in privébezit en sommige zijn eigendom van lokale overheden, en we zijn er een paar tegengekomen op de markt. Dit was de eerste keer dat we met een eigenaar spraken, en het fascinerende interview is hier te vinden.

Silo
Leven in een ondergrondse silo

(makelaar.com)


Muren van een voormalige gevangenis in Arkansas

Als de stenen fortachtige buitenkant het niet verraadt, kunnen tralies voor de ramen: een voormalige gevangenis in Arkansas County landde op de markt en hoopte een koper op te sluiten.

De twee verdiepingen tellende structuur, gebouwd van lokaal geproduceerde steen in 1914, staat vermeld in het nationaal register van historische plaatsen. Op de eerste verdieping bevond zich de woning van de cipier en een aparte ingang en trap leidden naar de cellenblokken.

Herinneringen aan zijn verleden zijn alomtegenwoordig, met graffiti van gevangenen en een grote set oude sleutels. Het is niet bekend of de woning al een koper heeft gevonden.

celwand van de gevangenis

(makelaar.com)


Stalen huis in Texas

In onze ervaring worden herenhuizen vaak als “kunstwerken” op de markt gebracht. Maar een echt beeld? Dat is de beste manier om het iconische huis in Ransom Canyon, Texas te beschrijven.

Bekend als het “stalen huis”, werd dit liefdeswerk ondernomen door de overleden bouwer Robert Bruno. Hij creëerde de plek met de hand uit een verbazingwekkende 150 ton staal.

Bruno stierf in 2008 en voltooide nooit het project dat hij in 1974 begon. Het huis, dat eruitziet als een wezen dat op vier stalen poten staat, moet nog worden afgewerkt.

De nieuwe eigenaren zetten het stalen huis snel weer op de markt om te kijken of ze een koper konden verleiden. Anders zijn ze van plan het te repareren en voor korte termijn verhuur aan te bieden. Als de verbluffende foto’s een indicatie zijn, zullen veel nieuwsgierige vakantiegangers een verblijf willen plannen.

Stalen beeldhouwwerkhuis in Ransom Canyon, TX

(makelaar.com)


Kasteel van Connecticut

Luister, luister! Dit kasteel in Woodstock, CT, gebouwd in 2010, keerde dit jaar terug op de markt en heeft een heel nieuw publiek van vastgoedkijkers verrukt. We kunnen geen genoeg krijgen van de enorme majesteit van dit landhuis.

Het ontwerp is vanuit elke hoek gemaakt en is geïnspireerd op Europese modellen – met hardhout dat van over de hele wereld wordt verzonden, glas-in-loodramen en zelfs een wolkenmotief op het plafond.

De lijst kwam in 2014 op de markt, voor maar liefst $ 45 miljoen. Het was dat jaar het populairste huis.

Helaas hebben al die clicks en shares nog niet geleid tot een verkoop van dit pittoreske paleis.

Kasteel in Woodstock, Connecticut

(makelaar.com)


Kelder zwembad in molen

Een oude korenmolen uit de jaren 1860 is op de markt in Bellefonte, Pennsylvania, op zoek naar een koper die bereid is om de plaats in de 21e eeuw te brengen. Als de breekapparatuur weg is, stroomt er nog steeds een bron door een opening in de kelder om een ​​soort “zwembad” te creëren.

Hoewel we dol zijn op een waterpartij, weten we niet wat voor soort koper erin zou willen duiken. (En nee, we denken niet dat de drijvende zwaan de zaak helpt.)

De molen, opgenomen in het Rijksregister van Historische Plaatsen, staat nog steeds op de markt.

Kelderzwembad in Windmill in Bellefonte, PA

(makelaar.com)

Leave a Comment