11 grote vastgoedrecords gebroken in 2021

Van zeer lage hypotheekrentes tot zeer hoge huizenprijzen, in 2021 zijn een aantal vastgoedrecords gedaald. De huizenmarkt presteerde dit jaar voortdurend beter dan zichzelf en leek elke maand nieuwe records te vestigen dankzij een stormloop op het kopen van huizen die vorig jaar begon.

“De vastgoedmarkt in 2021 was een voortzetting van het sterke momentum van 2020. Hypotheekrentes die bijna recordhoogten bereikten, voedden de vraag”, zegt Lawrence Yun, hoofdeconoom van de National Association of Realtors.

Lage rentetarieven waren niet de enige oorzaak van de brand op de vastgoedmarkt. Terwijl het land langzaam uit de COVID-19-lockdowns kwam, herdefinieerden kopers ‘het perfecte huis’ en breidden hun inspanningen uit om het te vinden.

“De pandemie en de flexibiliteit van thuiswerken hebben de wens van mensen naar wat het juiste huis is veranderd – of het nu gaat om een ​​groter huis met ruimte voor een kantoor aan huis of om weg te gaan van huis. dure gebieden om meer toegankelijkheid te zoeken “, zegt Yun. “Deze verandering in voorkeur heeft ook de vraag naar woningen aangewakkerd. “

De huizenprijzen hebben nieuwe hoogtepunten bereikt, omdat kopers wedijveren om een ​​beperkt aantal beschikbare woningen. Voor huiseigenaren was het echter een uitkomst met nieuwe hoogtepunten in hun eigen vermogen en recordwinsten op de verkoop.

Nu het jaar ten einde loopt, zijn hier enkele van de nieuwe huisvestingsrecords die in 2021 zijn gevestigd.


U wilt dus een huis kopen. Weet u hoeveel u kunt betalen?

Door met een hypotheekexpert te praten, krijgt u een beter begrip van alles wat u nodig heeft om het voor elkaar te krijgen. Klik op uw staat om de tarieven van vandaag te zien.

Bekijk de prijzen van de dag


1. Het tarief van een hypotheek met een looptijd van 30 jaar heeft een verwacht dieptepunt bereikt

Volgens Freddie Mac bereikte de gemiddelde rente op een hypotheek met een looptijd van 30 jaar een recordhoogte van 2,65% op 7 januari.

Het vorige hoogtepunt van 2,66% werd twee weken eerder vastgesteld, op 24 december 2020. In feite dekte het dieptepunt van januari een bijna een jaar durende reeks van 16 nieuwe dieptepunten die begon in maart 2020, toen de 30-jaarsrente daalde tot 3,29. . %. Sinds januari zijn de tarieven gestegen, maar blijven laag. Per 23 december is de huidige 30-jaarsrente 3,05%

Vóór de pandemie was het dieptepunt ooit 3,31%, vastgesteld in 2012.

2. Voorraden begonnen het jaar laag en bleven daar

Het jaar begon met een record van 1,04 miljoen te koop staande woningen. Dat was destijds slechts 1,9 maanden voorraad om de verkoop te evenaren. Het was de laagste woningvoorraad sinds NAR in 1999 begon met volgen en daalde van 1,07 miljoen eenheden in december 2020.

Sindsdien zijn de voorraden licht verbeterd, maar ze komen bij lange na niet in de buurt van de als gezond beschouwde voorraad van zes maanden. Eind november stond de woningvoorraad nog maar op 1,1 miljoen stuks, een voorraad van 2,1 maand.

3. De verkoopprijzen van huizen worden als een gek gewaardeerd

De jaarlijkse groei van de huizenprijzen bereikte in oktober een nieuw hoogtepunt, met een stijging van 18% op jaarbasis, volgens CoreLogic, leverancier van woninggegevens. Dit is de grootste ruimte voor groei in de 45 jaar die CoreLogic heeft gevolgd.

Hoewel de gegevens van oktober de meest recente beschikbare informatie zijn, zijn er tekenen dat de prijsgroei zou kunnen vertragen. De prijsgroei op maandbasis is afgenomen sinds de piek in april.

4. Hogere prijzen betekenden grotere leningen

De oorsprong van de aankoop van leningen ligt op schema om tegen het einde van 2021 $ 1,61 biljoen te bereiken, een stijging ten opzichte van het vorige record van $ 1,51 biljoen in 2005, aldus de Vereniging van Hypotheken. Dit nieuwe record is te danken aan de grote vraag naar woningen en de prijsstijgingen als gevolg van hevige concurrentie.

Het gemiddelde dollarbedrag aan aankoopleningen vestigde ook een nieuw record. Volgens de MBA werd in februari het record van 418.000 dollar bereikt. Sindsdien zijn de geleende bedragen enigszins versoepeld. Tijdens de week die eindigde op 17 december was het gemiddelde geleende bedrag $ 416.200.


Door vooraf een hypotheek te krijgen, komt u een stap dichter bij het huis van uw dromen.

Zoek uit hoeveel woning u kunt lenen voordat u op zoek gaat. Klik hieronder om met een hypotheekexpert te spreken.

Beginnen


5. Verkopers eisten meer geld dan ooit…

De mediane catalogusprijs bereikte in juni een recordhoogte van $ 385.000, waarmee het vorige record van $ 380.000 dat in mei werd gevestigd, werd verbroken, aldus Realtor.com. Het was de vijfde achtereenvolgende maand met recordvraagprijzen.

Sinds deze midzomerpiek is het iets afgekoeld. De mediane prijs van de notering is gedaald en staat momenteel op $ 379.000. Vóór de pandemie was het record $ 325.000, gevestigd in juni 2019.

6 & 7… en kopers geleverd

De mediane verkoopprijs van bestaande woningen bereikte volgens NAR ook een nieuw hoogtepunt in juni en bereikte $ 362.800. In november waren de prijzen $ 353.900, een record voor de maand.

Huizenverkopers hebben de vruchten geplukt van een hete huizenmarkt, aangezien de winstmarges – de procentuele verandering tussen de mediane aankoopprijs van een huis en de wederverkoopprijs – met 48% zijn gestegen. Dit is het hoogste percentage sinds 2012.

Volgens vastgoeddataprovider ATTOM vertaalt zich dat in een gemiddelde winst van $ 100.178 op de verkoop van een typische woning in het derde kwartaal van 2021. Het vorige record was $ 88.800 in het voorgaande kwartaal.

8. Huiseigenaren hebben meer eigen vermogen verdiend in hun huis dan ze weten wat ze ermee moeten doen.

De prijsstijging leidde in het derde kwartaal tot een record van 9,4 biljoen dollar aan exploiteerbaar eigen vermogen, aldus vastgoeddatabedrijf Black Knight. Bruikbare overwaarde is de hoeveelheid geld waartoe een huiseigenaar toegang kan krijgen vanuit zijn huis, terwijl hij nog steeds 20% eigen vermogen behoudt.

Het vorige record was $ 9.100 miljard verdiend in het tweede kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van de pre-bubble markt is het exploiteerbare eigen vermogen bijna 90% hoger dan in 2006.


Als uw inkomen een klap heeft gekregen, kan een lening met eigen vermogen goedkopere hulp bieden.

Het gebruik van een kredietlijn voor eigen vermogen kan u helpen als u het nodig heeft. Klik hieronder voor meer informatie.

Beginnen


9. Huizen razendsnel verkocht

De concurrentie om het kleine aantal beschikbare woningen piekte in de periode van 4 weken eindigend op 4 april, toen 61,5% van de contractwoningen binnen twee weken een geaccepteerd bod ontving, het hoogste tempo sinds Redfin in 2012 begon met volgen. een bod binnen een week geaccepteerd.

Sindsdien is de koopwoede enigszins bekoeld. Voor de periode van vier weken die eindigde op 12 december, kreeg 42% van de huizen onder contract een bod binnen twee weken en 36% kreeg een bod binnen een week.

10. De huur was “te hoog”

Volgens Realtor.com zijn de huurprijzen de afgelopen vijf maanden op jaarbasis met dubbele cijfers gestegen. De mediane huurprijs in de grootste stedelijke gebieden steeg in november tot $ 1.771 per maand, een stijging van 19,7% ten opzichte van november 2020 en de hoogste prijs die is opgetekend sinds Realtor.com in 2019 begon met het volgen van de huren.

Dit betekent dat huurders gemiddeld 291 dollar per maand meer aan huur betalen dan een jaar geleden. De grootste stijging is in 2-slaapkamer-eenheden, waarbij de mediane prijs van een 2-slaapkamer stijgt tot $ 1.993, of $ 330 meer per maand.

11. Buitenlandse investeerders zijn weggebleven

Pandemische lockdowns en beperkte reizen hebben de buitenlandse investeringen op de Amerikaanse huizenmarkt verminderd. Volgens de National Association of Realtors bereikte het aantal gekochte huizen en het bedrag dat internationale kopers hebben uitgegeven nieuwe dieptepunten in de periode van 12 maanden eindigend in maart 2021.

Buitenlandse investeerders kochten in totaal 107.000 woningen en gaven 54,4 miljard dollar uit aan de aankoop van onroerend goed, het laagste totaal sinds 2011, toen investeerders 210.800 woningen kochten en 66,4 miljard dollar uitgaven.


Geldbewegingen

Elke zaterdag duikt de vastgoedschrijver van Money, Sam Sharf, in de wereld van onroerend goed en biedt hij een frisse kijk op het laatste woningnieuws voor huiseigenaren, kopers en dromers.

Register


Meer geld :

De honden uitlaten en de wc-bril pakken: de vreemdste vereisten van thuisverkopers van 2021

4 tekenen dat de trending vastgoedmarkt eindelijk begint af te koelen

5 mythes die nieuwe eigenaren tijd en geld kosten

© Copyright 2021 Ad Practitioners, LLC. Alle rechten voorbehouden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Money.com en kan gelieerde links bevatten waarvoor Money een vergoeding ontvangt. De meningen in dit artikel zijn die van de auteur alleen, niet die van een derde partij, en zijn op geen enkele manier beoordeeld, onderschreven of onderschreven. Aanbiedingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Lees de volledige disclaimer van Money voor meer informatie.

Leave a Comment