Zijn Metaverse fractionele vastgoedaandelen een slimme investering?

Het idee om metaverse onroerend goed te bezitten voor winst is een idee dat mensen met allerlei emoties vervult: opgetogenheid, nieuwsgierigheid, aarzeling. Velen zijn momenteel bang om iets te missen, maar voor andere beleggers is er een andere angst: investeren in het verkeerde onroerend goed door gebrek aan ervaring. Hoewel dit een enorm risico is, is het zeker dat het kiezen van de juiste woning veel gemakkelijker kan zijn als u met een groep andere investeerders koopt. Dit is waar fractioneel eigendom in Metaverse vastgoedprojecten van pas komt.

In plaats van een enkel onroerend goed uit een metaverse te kiezen, kunt u in plaats daarvan kopen uit een portefeuille met onroerend goed die allerlei verschillende dingen doet, waardoor het risico dat inherent is aan deze opkomende nieuwe wereld van virtueel onroerend goed, wordt verminderd.

Bron afbeelding: Getty Images.

‘S Werelds eerste metaverse FPI gelanceerd op PancakeSwap

Beleggers zijn geen onbekenden met het concept van vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s), waarbij u in plaats van een volledig inkomstengenererend onroerend goed te kopen, een aandeel koopt en het risico verdeelt over een groep eigenaren. Nou, dat is precies wat het vastgoedbedrijf metavorst MetaSpace Real Estate Investment Trust (CRYPTO: MREIT) gedaan met investeringen in onroerend goed.

Hoewel onlangs gelanceerd, heeft het al agressieve handel op het platform gezien. CrêpeSwap. Het 24-uurs handelsvolume op 24 december 2021 was $ 92.526, een absoluut indrukwekkende prestatie gezien het feit dat elk MREIT-token in die periode ongeveer $ 0,12 waard was (en het was voor velen een feestdag).

Het is belangrijk op te merken dat hoewel “REIT” namens dit bedrijf verschijnt, het bestaat in de cryptocurrency / NFT-ruimte en niet wordt verhandeld op een effectenbeurs. In plaats daarvan is het een poging om het equivalent van een REIT-investering naar de zeer ongereguleerde cryptomarkten te brengen. Investeren in dit unieke bedrijf brengt geen enkele garantie met zich mee; MREIT zal echter volledig worden gecontroleerd met Know Your Client (KYC).

Het potentieel van fractionele virtuele vastgoedprojecten

Zoals ik hierboven al zei, is de grootste bonus om te beginnen met investeren in de Metaverse als een fractionele eigenaar (in het spraakgebruik van Metaverse, je bezit ‘tokens’) dat je veel geld kunt hebben. Veel kleine projecten die zowel risicovolle als redelijk gevestigde metaverse platforms. Omdat de metaverse uit veel kleine werelden bestaat, kan het gemakkelijk zijn om veel geld te verliezen als je het verkeerde platform kiest om in te investeren, waardoor fractioneel eigendom van veel projecten ideaal is voor iemand die nieuw is in deze wereld.

Hoewel MetaSpace momenteel het enige REIT-type project in de Metaverse is, met de explosieve groei die het al heeft gezien, lijdt het geen twijfel dat er meer virtuele vastgoedfondsen zullen volgen. Er is een zeer reëel potentieel in de Metaverse voor inkomsten, net zoals we hebben in de echte onroerendgoedmarkt, maar er zijn veel risico’s aan verbonden om het alleen te doen.

Het kiezen van het verkeerde project op de verkeerde plaats of de verkeerde wereld kan leiden tot mislukking voor een nieuwe Metaverse-investeerder, en aangezien die ruimte in een oogwenk kan veranderen, kost het veel moeite om gelijke tred te houden. Het hebben van een professionele investeerder in een virtuele REIT om uw metaverse onroerendgoedportefeuille te begeleiden, verhoogt uw winkansen, waardoor uw virtuele onroerendgoedinvestering een plus- en mininvestering in een blinde weddenschap wordt.

Voorspelling: voorzichtige Metaverse-investeerders zullen grote langetermijnwinsten zien

Ik begon te schrijven over vastgoedmetaverse om een ​​leemte in onze berichtgeving te helpen vullen, maar ik schrijf hier nog steeds over omdat ik een zeer reële kans zie voor mensen die klaar zijn om enorme sprongen in het diepe te maken. . Natuurlijk is het moeilijk om te weten of je gaat winnen met een item dat niet “echt” is in de strikte zin van het woord. Aangezien de pandemie mensen ertoe aanzet deel te nemen aan verschillende activiteiten in de metaverse, waaronder school, werk, detailhandel, reclame en amusement, zal het risico afnemen.

Onthoud dat millennials digital natives zijn en de leiding hebben over deze mysterieuze plek waar mensen iedereen van overal kunnen ontmoeten en dingen kunnen ervaren die in de wereld niet eens mogelijk zijn. Experimentele platforms in de metaverse, zoals Second Life, hebben de wateren getest en er is aangetoond dat ze echt plakkerig zijn (Second Life is sinds 2003 operationeel). Daarnaast zijn GenZ-kinderen opgevoed met Minecraft en Roblox zullen uiteindelijk willen verhuizen naar meer volwassen ruimtes die hen bekend zijn en waar ze permanente en waardevolle problemen in hun gemeenschap kunnen houden.

Aangezien mensen het equivalent van residentieel vastgoed kopen in virtuele gemeenschappen en bedrijven investeren in virtuele bedrijven, zal virtueel vastgoed precies doen wat onroerend goed doet: het zal waarderen. Van nature. Het is die oude truc van vraag en aanbod – een beperkt aanbod plus een grotere vraag (omdat de gemeenschap cooler of nuttiger wordt) leidt tot vermogenswinsten, evenals tot rentewinsten voor zaken als commerciële verhuur.

Dit artikel vertegenwoordigt de mening van de auteur, die het misschien niet eens is met de “officiële” aanbevelingspositie van een premium Motley Fool-adviesdienst. We zijn bont! Het uitdagen van een beleggingsthese – zelfs een van onze eigen – helpt ons allemaal kritisch na te denken over beleggen en beslissingen te nemen die ons helpen slimmer, gelukkiger en rijker te worden.

Leave a Comment