Zal de onroerendgoedmarkt in Dallas-Fort Worth in het nieuwe jaar blijven draaien?

Bijna twee jaar na het begin van de pandemie zal de bloeiende vastgoedmarkt in Noord-Texas in 2022 een nog groter herstel nastreven.

De verkoop van woningen en de verhuur van appartementen hebben al recordniveaus bereikt naarmate het nieuwe jaar nadert. En de meeste sectoren van commercieel vastgoed zijn aan het herstellen.

Colliers International heeft zojuist Dallas-Fort Worth uitgeroepen tot de nummer 1 vastgoedmarkt van het land voor het nieuwe jaar. Het commerciële vastgoedbedrijf zei dat D-FW de verkoopvolumes van vastgoedinvesteringen in de Verenigde Staten leidde in 2020 en 2021.

“De belangrijkste factor die onze respondenten heeft geholpen om Dallas-Fort Worth als hun belangrijkste markt voor 2022 te kiezen, zijn wijdverbreide investeringsmogelijkheden”, zegt Aaron Jodka, onderzoeksdirecteur van Colliers International. “D-FW is een van de belangrijkste logistieke centra in het land en met de industrieel als belangrijkste investeringsdoel in het algemeen, valt de metroplex op. “

Jodka noemde investeringsmogelijkheden in de sterke meergezinsmarkt van het grootstedelijk gebied – “de activaklasse met het hoogste totale verkoopvolume in het hele land” – evenals de aanhoudende groei van de bevolking en werkgelegenheid, de motor van de groei van kantoren en winkels.

Met de versnelde groei van e-commerce tijdens de pandemie, bereikt de bouw van magazijnen en distributieruimten in D-FW recordniveaus en zal naar verwachting groeien in 2022.

De kantoorbouwactiviteit in Noord-Texas en in de Verenigde Staten neemt toe naarmate meer en meer werknemers van thuis naar kantoor verhuizen.

Ryan Severino, hoofdeconoom bij commercieel vastgoedbedrijf Jones Lang LaSalle, zei dat de commerciële vastgoedmarkt zich sneller herstelt van de pandemische neergang dan na eerdere dalingen. Volgens Dodge Data & Analytics zag de regio in november een toename van 60% in de commerciële bouw.

“De sector blijft zich uitbreiden in het uitbreidende gebied met recordleegstandspercentages en sterke huurgroei”, zei Severino in zijn prognose voor 2022. “De detailhandel en meergezinswoningen blijven groeien. Herstel met over het algemeen dalende leegstandspercentages en stijgende huren.

“Het kantoor moet nog stabiliseren, wat waarschijnlijk in 2022 zal gebeuren, maar het tempo van de verslechtering is vertraagd, wat hoop biedt voor de toekomst.”

Zelfs de hotelmarkt – een van de commerciële vastgoedsectoren die het hardst door COVID wordt getroffen – stevent af op pre-pandemische niveaus.

Volgens de laatste schattingen van Source Strategies zijn de hotelinkomsten in de omgeving van Dallas sinds 2020 bijna verdubbeld, maar liggen ze nog steeds ongeveer 8% lager dan vóór de pandemie.

“Veel markten in Texas zagen een indrukwekkend herstel in het tweede en derde kwartaal van 2021, maar sommige bedrijfsafhankelijke markten blijven achter”, zei Todd Walker, president van Source Strategies. “De metro-inkomsten in Dallas-Fort Worth zullen waarschijnlijk tegen het einde van 2022 terugkeren naar het niveau van 2019, maar de voortdurende toevoeging van nieuwe aanbiedingen tijdens de pandemie zal leiden tot een daling van de bezettingsgraad en de inkomsten per beschikbare kamer gedurende het hele jaar.”

Walker zei dat hij tot 2023 de omzet per beschikbare kamer – een belangrijke maatstaf in de horeca – niet ziet terugkeren naar het niveau van 2019 in D-FW.

“Markten in de binnenstad die doorgaans afhankelijk zijn van zakelijke, groeps- en congresreizen, zullen langzamer herstellen”, zei Walker.

De binnenlandse markt in Noord-Texas staat op een historisch hoogtepunt, en de verkoop en prijzen van eengezinswoningen zullen naar verwachting in 2022 verder stijgen.

De National Association of Realtors heeft D-FW opgenomen in de grootstedelijke gebieden van de VS waar de stijging van de huizenprijzen naar verwachting de rest van het land in 2022 zal inhalen. San Antonio heeft deze lijst ook gemaakt.

“De woningbouw heeft in 2021 op veel markten spectaculaire prestaties geleverd, met enorme winsten in plaatsen als Austin, Boise en Napels”, zei hoofdeconoom Lawrence Yun van Realtors. “Verschillende markten deden het redelijk goed in 2021, maar niet zo sterk als de onderliggende fundamentals suggereerden. Daarom hebben deze verborgen edelsteenmarkten in 2022 meer ruimte voor groei. “

Leave a Comment