Wat u moet weten over virtueel onroerend goed

Het lijkt erop dat er altijd een grote nieuwigheid is in onroerend goed, of het nu is REIT of crowdfunding-Waar bitcoins. Nou, dat is het soort kans dat je nu hebt, vandaag: onroerend goed kopen in de Metaverse. Misschien.

Aan de andere kant kan het ook op niets uitlopen. Maar zelfs in een klassieke, hoogwaardige vastgoedinvestering zit een risico-element, nietwaar?

Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet omarmen van deze nieuwste innovatie, moet u een basiskennis hebben van een aantal zaken: wat is de metaverse? Hoe onroerend goed te bezitten op een plek die fysiek niet bestaat? En wat zijn de realistische vooruitzichten van de metaverse om van de grond te komen en de ‘next big thing’ te worden?

Lees verder voor antwoorden op al deze vragen en meer.

Wat is de metaverse?

Zie de metaverse als een meeslepende, interactieve versie van internet. In plaats van door Amazon te bladeren door met je telefoon te vegen of op een muis te klikken, zet je een virtual reality-headset op zoals de Oculus, of een paar mixed reality-brillen, en loop je door een virtueel of metaversaal winkelcentrum. .

De Metaverse is een beetje ingewikkelder dan dat, maar het zou je een basisidee moeten geven van wat het is en hoe het werkt.

Kun je echt niet-fysiek onroerend goed bezitten?

Dit is de grootste mentale hindernis voor veel potentiële investeerders in virtueel vastgoed. De aantrekkelijkheid en waarde van conventioneel vastgoed is geworteld in het fysieke uiterlijk – u bezit dat onroerend goed hier, dat u kunt aanraken, ontwikkelen en gebruiken zoals u wilt. De waarde ervan is ook geworteld in het beperkte aanbod van onroerend goed – zoals het spreekwoord zegt, ze produceren geen land meer.

Dus, hoe begrijp je de aankoop van virtueel onroerend goed? Nou, het kan helpen om het niet als onroerend goed per se te zien, maar eerder als een immateriële investering. Denk aan kunst of luxegoederen, die veel meer waard zijn dan hun fysieke componenten.

Om naar een recentere parallel te kijken, kun je metaverse onroerend goed zien als de volgende golf van domeinnamen. Net zoals het een uiterst waardevolle investering was als u uw bedrijfsdomeinnaam zou kopen – in wezen het online adres – toen het internet begon, kan het heel logisch zijn om nu virtueel onroerend goed te verwerven.

De metaverse is ook veiliger. Terwijl de vroege “cybersquatters” door de rechtbanken vaak werden gedwongen af ​​te zien van hun investeringen in het veld, konden investeerders in virtueel vastgoed worden legitieme eigenaren.

Is de metaverse legitiem?

Veel deskundigen denken van wel. Volgens futuristen geïnterviewd door de New York Times, zal de metaverse binnenkort net zo ingebakken zitten in ons dagelijks leven als e-mails of sociale netwerken. Het kan twee jaar of een decennium betekenen, maar als je die voorspelling accepteert, wil je zo snel mogelijk instappen.

De metaverse zal het traditionele vastgoed echter niet vervangen. Als de virtuele u te riskant lijkt, kunt u altijd een reguliere vastgoedinvestering houden met behulp van 1031 wisselkantoren en overmakingsdiensten.

Hoe betaal je voor virtueel vastgoed?

In sommige gevallen hebben mensen echt geld betaald voor virtueel onroerend goed. Investeerders zijn betaal tot $ 200.000 voor de kavels in het virtuele Genesis City domein.

In andere metaversale gebieden gebruiken investeerders cryptogeld om miljoenen in virtueel onroerend goed veilig te stellen. In een recente deal die de krantenkoppen haalde, werd een virtueel perceel in Decentraland verkocht voor 618.000 mana, het equivalent van $ 2,5 miljoen. Veel experts zeggen dat crypto de voorkeursvaluta zal zijn in het virtuele domein, dus het is logisch dat metaversale transacties crypto gebruiken.

Dus waar te beginnen?

Beslissen om te investeren in virtueel vastgoed is slechts de eerste stap in een lang en ingewikkeld proces. Het kiezen van de juiste metaversale wereld om in te investeren is echter een beetje moeilijker dan kies een goede makelaar.

Verschillende bedrijven kwamen al heel vroeg in de metaverse: Decentraland, The Sandbox, Somnium Space en Upland zijn allemaal open.

Als u nog niet weet waar u wilt investeren, kunt u een platform van derden onderzoeken dat fungeert als een clearinghouse voor onroerendgoedpercelen in virtuele werelden. Met sites zoals OpenSe of NonFungible kunt u zien wat voor soort virtueel onroerend goed er te koop is en de prijzen in uw lokale valuta vermelden. Zie ze als Zillow voor de Metaverse.

Op dit punt kan iedereen raden welke metaversale wereld het meest succesvol zal zijn. Hoewel het zeker een voordeel is om als eerste ter plaatse te zijn, is het geen garantie voor ultiem succes. Een beroemd voorbeeld van dit principe is hoe Xerox de eerste personal computer uitbracht om te zien dat de laatste nieuwkomers in de industrie hen overtroffen.

Als het gaat om uw investeringen in virtueel onroerend goed, heeft u een verstandige analyse, visie en een beetje geluk nodig om vooruit te komen – maar is dat niet een van de geneugten van alles? vastgoedbeleggingen?

Luke Babich is mede-oprichter van Clever Real Estate, een vastgoededucatieplatform dat zich inzet om kopers, verkopers en investeerders te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Luke is een gediplomeerd makelaar in de staat Missouri en zijn onderzoek en ideeën zijn gepubliceerd op BiggerPockets, Inman, the Los Angeles Times, en meer.

Leave a Comment