Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat een broer of zus op het huis van moeder past? – RISMedia

(TNS) –Vraag: Onze jongste zus woont bij onze 94-jarige moeder en zorgt voor haar. De familie stemde ermee in de enige eigenaar van het pand te zijn toen mijn moeder stierf. Mijn zus staat samen met mijn moeder op de akte en we vroegen ons af of dit om fiscale en boedelredenen het beste was. – Jo

EEN:
Er zijn drie manieren waarop mensen samen onroerend goed kunnen bezitten.

De eerste is die van “gemeenschappelijke huurders”, waarbij elke persoon een specifiek deel van het huis bezit. In het geval van het overlijden van een huisgenoot, zouden hun erfgenamen, net als hun kinderen, van hen erven.

De tweede vorm van gedeeld eigendom wordt “huisgenoten met recht op overleving” genoemd, waarbij elke eigenaar het onverdeelde eigendom collectief bezit. In dit scenario, als een van de eigenaren sterft, zouden de andere eigenaren het onroerend goed nog steeds bezitten zoals voorheen, en zouden de erfgenamen van de overleden eigenaar geen deel van het onroerend goed erven.

Het laatste type onroerend goed, “full tenants” genaamd, is gereserveerd voor echtparen die het onroerend goed samen kopen. Deze vorm van eigendom heeft ook de functie van overleven en biedt extra bescherming en rechten aan het paar.

Handelingen kunnen lastig zijn en een paar woorden of een misplaatste komma kunnen een groot verschil maken. Een akte aan Bob, Kelly en John zou bijvoorbeeld elke persoon een derde van het huis geven als gewone huurders.

Maar als de akte toebehoorde aan Bob en Kelly, zijn vrouw en John, zou het getrouwde stel samen de helft van het onroerend goed bezitten en zou John de andere helft bezitten. In het tweede scenario, als John sterft, zullen zijn erfgenamen zijn helft erven, maar Bob zal nog steeds de helft van het onroerend goed bezitten als Kelly sterft. Als Bob vervolgens overlijdt, erven zijn erfgenamen, die kunnen verschillen van die van Kelly, van hem.

Aangezien dit verwarrend kan zijn en tot fiscale problemen kan leiden, is het essentieel om een ​​ervaren estate planning professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat uw documenten overeenkomen met uw wensen.

Gary M. Singer is een advocaat in Florida en is door de Florida Bar gecertificeerd als expert in onroerendgoedrecht. Hij beoefent vastgoed, commerciële geschillen en contractenrecht vanuit zijn kantoor in Sunrise, Florida. Hij is voorzitter van de vastgoedsectie van de Broward County Bar Association en medepresentator van het wekelijkse radioprogramma Legal News and Review. Hij overlegt regelmatig met verschillende bedrijven in het hele land over algemene vastgoedkwesties en trends in Florida. Stuur hem online vragen op www.sunsentinel.com/askpro of volg hem op Twitter @GarySingerLaw.


© 2021
Zuid-Florida Sunshine Sentinel
Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC

Leave a Comment