Vastgoed in India: Mumbai, Bangalore en Hyderabad zullen het herstel van residentieel vastgoed in India in 2022 leiden

Bangalore en Hyderabad zullen naar verwachting het herstel van residentieel vastgoed in India in 2022 leiden, op een moment dat de huizenaankopen zijn versneld na recordrentetarieven op woningleningen in de afgelopen 15 jaar en een recordtoegankelijkheid dankzij stabiele vastgoedprijzen, volgens Housing .com.

Hoewel deze drie steden een toename van kopersactiviteit hebben gezien na de tweede golf van de coronaviruspandemie, hebben level II-steden zoals Surat, Jaipur en Patna de grootste toename van het zoekvolume van onroerend goed online gezien in 2021. De index vermeldt ook de ” Cities to Watch for Residential Demand Growth”, waaronder Tier II-steden zoals Surat, Jaipur, Patna, Mohali, Lucknow en Coimbatore.

De IRIS-index van Housing.com volgt het online zoekvolume van huizenkopers met hoge intenties. De index is een leidende indicator van de toenemende vraag naar woningen in de 42 belangrijkste steden van India.

“Het jaar 2021 was zeker een jaar van positieve verandering voor residentieel vastgoed. We zijn ervan overtuigd dat de sterke dynamiek op de residentiële markten zal aanhouden tot het kalenderjaar 2022, op voorwaarde dat India in staat is om effectief om te gaan met de dreiging van de verspreiding van de Omicron-variant”, zegt Dhruv Agarwala, Group CEO, Housing.com.

De index laat ook zien dat grote huizen in 2022 de voorkeursoptie zullen zijn voor huizenkopers, aangezien bedrijven beleid voor werken op afstand blijven aanbieden te midden van bedreigingen van Omicron-varianten. Uit gegevens blijkt dat zoekopdrachten voor appartementen met een 3 + BHK-configuratie in 2021 met 15% op jaarbasis zijn gestegen.

“De grootstedelijke steden Mumbai, Bengaluru en Hyderabad zullen het herstel van de vraag naar woningen in 2022 stimuleren. We zien ook een toename van de tractie in Tier II-steden zoals Surat, Jaipur, Patna, Mohali, Lucknow en Coimbatore dankzij de voortzetting van beleid voor werken op afstand. . Huizenkopers zijn nu op zoek naar grotere huizen en gemeenschappen met toegang tot betere gezondheidsdiensten, veiligheid en open ruimtes. Veranderende consumentenvoorkeuren voor residentieel vastgoed, evenals digitale penetratie in de waardeketen van vraag en aanbod, zullen de markt in 2022 vormgeven, “zei Ankita Sood, onderzoeksmanager, Housing.com.

Aangezien de prijs van elk onroerend goed rechtstreeks verband houdt met de grootte en voorzieningen, is het online zoeken naar onroerend goed met een ticketgrootte van meer dan Rs 2 crore ook toegenomen – er zijn 1,1 keer meer zoekopdrachten gevonden. 2021.

Même si la NCR a fait l’objet d’une publicité négative en raison des retards du projet et de l’insolvabilité des développeurs, Noida Extension à Noida verra un intérêt important des acheteurs de maison au cours de l’année à venir, selon een hint.

Noida Extension pakte dit jaar het maximale aandeel van het nationale online zoekvolume voor onroerend goed, zoals vastgelegd door de index. Dit komt vooral door de relatieve betaalbaarheid van de regio, evenals het feit dat het centrum en de UP-regering in het recente verleden verschillende mega-infrastructuurprojecten voor deze regio hebben aangekondigd.

De Housing.com IRIS-index gaf ook aan dat de huurmarkt in de megasteden Mumbai, Bangalore en Delhi in 2022 weer op het goede pad zou kunnen komen, als bedrijven meer personeel aannemen. In 2021 pakten deze drie steden het maximale aandeel van het online zoekvolume voor huurwoningen.

Leave a Comment