Real Estate Roots Power Nieuwe A&W Multi-Unit Franchisenemer | Franchise Nieuws


A&W, opgericht in 1919, heeft meer dan 900 eenheden in de Verenigde Staten en Azië.


Dunkin’, Chipotle, Panera, Wendy’s, McDonald’s. Dit zijn slechts enkele van de grote merken waarmee Lee Fry de afgelopen 30 jaar als vastgoedontwikkelaar in Chicago heeft samengewerkt. Dit gaf Fry en zijn vrouw Karin voldoende tijd om veel bedrijven en modellen te bekijken en te overwegen, aangezien ze er altijd al over hadden nagedacht om hun eigen franchise te bezitten.

In december 2020 was het eindelijk zover, toen ze een A&W-restaurant kochten in North Aurora, Illinois. Van een gepensioneerde eigenaar.

“Wat we ons realiseerden, was dat de relatie tussen de franchisenemer en de ontwikkelaar, ons bedrijf, heel intiem was”, zegt Fry, die er bij elke stap was, van locatieselectie tot ontmoeting met de stad. Vrijwel alle merken met een drive-thru-model hebben een speciale gebruiksvergunning nodig, dat betekent een openbare hoorzitting met de stad waar alles wordt besproken: parkeren, openingstijden, zonering, verkeer. Fry was in staat om deze lessen toe te passen op A&W, waar hij zegt dat drive-thru een “levensader” is voor de verkoop van het bedrijf.

“Door ervaring te hebben en met alle spelers in de wereld om te gaan, kregen we een goed idee toen we met A&W begonnen te praten, omdat we daar dingen zagen waar we ons heel goed bij voelden en mensen bij wie we ons heel goed voelden”, aldus Fry. “Als je zoiets doet, wil je geassocieerd worden met succes, zoals een honderd jaar oud merk en mensen met wie je de kans hebt gehad om mee te praten en waarmee je geassocieerd wordt. respect.”

The Frys werkte samen met voormalig franchisenemer Mike Covelli, die hen twee maanden heeft voorgesteld aan leveranciers en ervoor heeft gezorgd dat de overgang soepel verliep. Covelli helpt hen ook om een ​​gesloten Burger King in Addison, Illinois, die ze in augustus kochten, om te bouwen tot een A&W als onderdeel van het plan van de Fry om vijf restaurants te bezitten. Dit valt samen met het uitbreidingsplan van de franchisegever dat zich richt op het Midwesten, waar veel van de eerste locaties van het merk zijn geopend.

“Het mooie aan Mike is dat hij typerend is voor de mensen die we bij A&W hebben ontmoet. Ze waren uiterst behulpzaam en stonden volledig open voor alle vragen”, zegt Fry, die zich speciaal om deze reden aangetrokken voelde tot het 100% franchisemerk. A&W is opgericht in 1919 en heeft meer dan 900 vestigingen in de Verenigde Staten en Azië.


Karin-Fry-1000px.jpg

Karin en Lee Fry hebben in december 2020 een A&W in Illinois overgenomen van een gepensioneerde eigenaar en zijn van plan om in totaal vijf restaurants te openen.


“Het feit dat we te maken hebben met een bedrijf dat echt eigendom is van mensen die hun eigen eenheden runnen, is een sterk punt van onze kant, en dat was waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen voor ons bij het nemen van de beslissing om met A&W in zee te gaan, “hij zei.

Het Addison Restaurant is in aanbouw en zou naar verwachting in februari worden geopend, maar problemen met de toeleveringsketen en vertragingen in de apparatuur hebben het 30 tot 45 dagen teruggedrongen. Desalniettemin is Fry enthousiast over deze specifieke plek, zei hij, omdat het zich in een druk winkelcentrum bevindt met een Walmart Supercenter en Sam’s Club. Ook is de ingang van het restaurant bij een stopbord voor deze winkels, wat betekent dat mensen gedwongen zullen worden om te stoppen en een trekje van hun zoute frietjes te pakken voordat ze langslopen. “Dit zijn het soort plaatsen waar we echt van houden”, voegde Fry eraan toe.

Bijna alle medewerkers van Covelli verbleven na de deal in restaurant North Aurora. Dus leidt Fry sommigen van hen op om leidinggevende functies in Addison’s nieuwe winkel op zich te nemen nadat deze is geopend.

“Bij gebrek aan een slimmere manier om het te zeggen, denk ik dat het in zijn bloed zit,” zei Fry, verwijzend naar Covelli. “Hij is erg succesvol geweest met het programma en heeft ons niet alleen geholpen, maar hij vond het ook leuk om te doen. Elke keer dat je 20 jaar bezig bent met het sluiten van een deal, is er een bepaalde hoeveelheid liefde die niet weggaat als je het verkoopt. “

De Frys zijn in onderhandeling voor hun derde A&W, die ze van plan zijn om vanaf het begin te bouwen en hopen volgend najaar klaar te zijn. In de tussentijd zei Fry dat ze op zoek zijn naar andere bestaande gebouwen in de omgeving van Chicago die ze kunnen verbouwen.

“We zitten al een aantal jaren in deze branche en hebben het voordeel dat we veel dingen zien voordat ze openbaar worden, dus waar we kansen zien die voor ons en A&W logisch zijn, gaan we daarheen”, zei Fry.

Leave a Comment