LIVE MARKTEN Nieuwjaarsresoluties kunnen smallcaps en onroerend goed omvatten

  • DJI stijgt, S&P 500 ~ vlak, Nasdaq daalt; zwakke chips
  • Nutsbedrijven leiden de winnaars in de S&P-sector; zwakste technologische groep
  • Dollar, stijging van ruwe olie; goud ~ plat; Bitcoin omlaag> 5%
  • 10-jaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties zakt naar ~ 1,48%

28 december – Welkom thuis voor realtime marktdekking gepresenteerd door Reuters-reporters. U kunt uw mening met ons delen via market.research@thomsonreuters.com

NIEUWJAARSRESOLUTIES KUNNEN KLEINE HOOFDLETTERS EN ONROEREND GOED BEVATTEN (1331 EST / 1831 GMT)

Nu 2021 ten einde loopt, heeft Jason Pride, Chief Investment Officer van Private Wealth bij Glenmede, enkele opvattingen over hoe beleggers tegen 2022 moeten worden gepositioneerd. Hij is van mening dat ze een “positie van bescheiden overwogen risico moeten behouden, met een selectieve focus op kleine caps en wereldwijd onroerend goed.”

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

Volgens Pride zien aandelen er na weer een sterk jaar in 2022 niet bijzonder goedkoop uit. het 81ste percentiel van langetermijnwaarderingen.

Hij merkt op dat de groei van Amerikaanse large-caps “bijzonder omvangrijk” lijkt op het 98e percentiel, terwijl de waarde van large- en small-caps “gunstiger” lijkt in vergelijking met het 81ste en 73ste percentiel. “

Daarmee stelt Pride dat naarmate het nieuwe jaar nadert, beleggers zouden moeten overwegen de aandelenallocaties te kantelen ten gunste van small-caps. Aan de ene kant zegt hij dat smallcaps een recordhoogte hebben bereikt voor robuuste rendementen in de jaren nadat de recessies officieel waren geëindigd. Verder zegt hij dat small-caps sinds de jaren dertig in elk decennium beter hebben gepresteerd dan de CPI-inflatie, waarschijnlijk als gevolg van hun vermogen om “behendiger te zijn in het licht van veranderende prijsdruk”.

Als het gaat om risicovolle activaklassen, zegt Pride dat er maar weinig aantrekkelijker zijn dan onroerend goed. Hij is van mening dat de groep moet profiteren van een aantal macro-economische rimpelingen, waaronder het economisch herstel en een hogere bezettingsgraad. Bovendien zegt hij dat REIT’s in het verleden tot de best presterende activa behoorden in tijden van bovennormale inflatie, waardoor ze een “overtuigende oplossing voor gediversifieerde portefeuilles” zijn.

(Terence Gabriël)

*****

BRANDBEHOUDEN IN HUIS: DE GROEI VAN DE THUISPRIJS BLIJFT HISTORISCH HEET (1102 EST / 1602 GMT)

Nu miljonairs en telescopen de afgelopen dagen de ruimte in zijn gelanceerd, kun je je afvragen of ze de huizenprijzen in de Verenigde Staten hebben gehaald, die nog steeds profiteren van de historisch hoge baan om de aarde.

De huizenprijzen in de Verenigde Staten stegen in oktober met maar liefst 19,1% op jaarbasis, een vertraging van 0,6 procentpunt ten opzichte van de voorgaande maand.

De 20-steden Core Logic / Case-Shiller composiet (USSHPQ = ECI) leverde een jaar-op-jaar indruk van 18,4%, net een haar onder de consensus en een vertraging van 0,7 ppt per jaar in vergelijking met de voorgaande maand.

Ondanks de koelere lezing, wijst Craig Lazzara, Managing Director van S&P DJI, behulpzaam erop dat dit nog steeds de vierde hoogste lezing was in de 34-jarige geschiedenis van de index.

Met betrekking tot de bestanddelen van de composiet van 20 steden zegt Lazzara dat “de stijging van oktober voor 19 steden in het hoogste kwintiel van de historische ervaring staat en voor 17 steden in het hoogste deciel.” .

De aanhoudende groei van de huizenprijzen is het resultaat van een aanhoudende stijging van de vraag te midden van een door COVID veroorzaakte strijd om de buitenwijken, die het aanbod van huizen op de markt naar recordhoogten heeft gedreven.

“De voorraden blijven schaars, maar door de erosie van de betaalbaarheid zijn sommige kopers van de markt uitgesloten”, schrijft Nancy Vanden Houten, hoofdeconoom bij Oxford Economics. “Als gevolg hiervan lijken de prijzen zich aan te passen.”

Dus wat staat er komend jaar in de grafieken voor huizenprijzen?

“Er zijn meer gegevens nodig om te begrijpen of deze toename van de vraag een versnelling van de aankoop betekent die de komende jaren zou hebben plaatsgevonden, of een meer permanente seculiere verandering weerspiegelt”, voegt Lazzara toe.

Phoenix leidde opnieuw het peloton, met huizenprijzen die 32,3% stegen ten opzichte van een jaar geleden, waarbij Tampa en Miami de tweede en derde grootste stijgingen boekten met respectievelijk 28,1% en 25,7%.

De onderstaande grafiek vergelijkt de jaarlijkse groei van de composiet van 20 steden met de component “verkeer van potentiële kopers” van de National Association of Home Builders Sentiment Index:

Shiller geval

Over bouwers gesproken, ze blijven worstelen met de schaarste aan materialen en beschikbare kavels terwijl ze worstelen om gelijke tred te houden met de tsunami van vraag, meest recentelijk gezien door de 12,4% heropleving van de verkoop van nieuwe woningen, zoals gerapporteerd door het ministerie van Handel afgelopen donderdag .

Dus terwijl de industrie heeft moeten worstelen met het gewicht van haar eigen succes, aangezien veel potentiële kopers van de markt worden uitgesloten, nemen de woningvoorraden – de meest toekomstgerichte indicator van allemaal – een hoge vlucht.

In de afgelopen 12 maanden hebben de Philadelphia SE Housing Index (.HGX) en, meer opvallend, de S&P 1500 Home Building Index (.SPCOMHOME) aanzienlijk beter gepresteerd dan de totale markt.

Op basis van een jaar geleden boekten de HGX en SPCOMHOME winsten van 31,3% en 42,4%, vergeleken met de nog steeds indrukwekkende stijging van 28,3% van de S&P 500 in dezelfde periode, zoals hieronder te zien is:

Woonparken

Wall Street lijkt de leiding van de gegevens te volgen, waarbij de S&P 500 (.SPX) en Dow Industrials (.DJI) dinsdag hun stijging voortzetten.

De technisch gewogen (.SPLRCT) Nasdaq (.IXIC) bevindt zich net onder de vlakke lijn.

(Stephen Culp)

*****

INDUSTRILE GEMIDDELDE DOW FLIRTS MET HOOGSTE RECORD (1002 EST / 1502 GMT)

De S&P 500 (.SPX) handelt dinsdag op een recordhoogte, voortbouwend op een vierdaagse rally te midden van lage handelsvolumes, beleggers onbewogen door reisonderbrekingen en winkelsluitingen veroorzaakt door Omicron.

Ondertussen ligt de Dow Jones Industrial Average (.DJI) met zijn vroege winst op schema om op 8 november boven zijn recordhoogte van 36.432,22 te eindigen. DJI’s intraday high, ook op 8 november, staat op 36.565,73.

De Nasdaq Composite (.IXIC) is ongeveer 1% lager dan het record van 19 november, dat op 16.057.437 werd afgesloten. Zijn intraday-high was op 22 november op 16.212.229.

Opgemerkt moet worden dat het totale volume op de Amerikaanse beurzen maandag met 7,9 miljard aandelen het laagste van het jaar was.

Dit is uw vroege handelsmomentopname:

vroege handel12282021

(Terence Gabriël)

*****

S&P 500: ECHO’S UIT 1929 EN 2000? (9:00 uur EST / 1400 GMT)

De S&P 500 (.SPX) zal naar verwachting in 2021 met bijna 28% stijgen. Daarmee staat de driejarige voortschrijdende winst nu op 91%. Dit is de beste stijging sinds een stijging van 98% in 1999, wat natuurlijk net voor het uiteenspatten van de technologiebubbel in maart 2000 was.

Nu 2021 ten einde loopt, nadert de SPX een 92-jarige log-scale weerstandslijn, wat een formidabele barrière zou kunnen zijn, aangezien deze gebaseerd is op de pieken van de 1929-index en 2000.

SPX12282021A

Op maandbasis ligt die lijn nu rond de 5.150, of ongeveer 7% boven het huidige niveau. Aangezien het met ongeveer 25 punten per maand stijgt, zal het in maart 2022 ongeveer 5.225 zijn, of ongeveer 9% boven het huidige niveau. Lees verder

Daarnaast blijft de maandelijkse dynamiek achter. Sinds de piek in januari 2018 op een recordhoogte, heeft RSI de nieuwe records van SPX niet bevestigd:

SPX12282021B

In feite is de huidige afwijking van 47 maanden slechts iets langer dan de periode van 45 maanden van wat toen het hoogste maandelijkse RSI-niveau was in juni 1996 tot het hoogtepunt van de S&P 500 in maart 2000.

Dus, gezien de omvang van de driejarige voorsprong van de S&P 500, de weerstandslijn en het momentumdivergentie, zou het begin van 2022 een kritieke test voor de benchmark kunnen zijn.

(Terence Gabriël)

*****

LIVE MARKETS EUROPA KEERT TERUG OP 29 DECEMBER: meer informatie

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot Reuters.com

Terence Gabriel is marktanalist bij Reuters. De geuite meningen zijn van hem

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment