In 2021 leerden we meer over de vastgoedproblemen van de stad – Voice of San Diego

Pechanga Arena San Diego / Foto door Megan Wood

De stad lijkt al een paar jaar met zichzelf te concurreren om te zien hoe monumentaal ze elke poging om onroerend goed te kopen, huren of ontwikkelen kan verpesten. San Diego’s aanhoudende problemen met land en gebouwen gingen door tot in 2021.

Als onderdeel van onze voortdurende evaluatie van alle dingen die we dit jaar over het gebied hebben geleerd, heeft Andrew Keatts herbekijkt al het slechte nieuws dat de stad heeft gehad over haar vastgoedtransacties in 2021 en een audit die de spijker op de kop sloeg, terwijl we reikhalzend uitkeken naar de ontluikende poging om die inspanningen opnieuw op te bouwen.

Eén project sloot het jaar van slecht vastgoednieuws af. In maart kwam de stad erachter dat het de staatswet had overtreden door een ontwikkelaar te kiezen om 50 hectare grond in eigendom van de stad rond de sportarena te renoveren, en het selectieproces voor ontwikkelaars moest herstarten. In december kreeg de stad echter te horen dat ze een andere staatswet had overtreden toen ze de kiezers vroeg om de hoogtelimiet in het Midway-gebied te verwijderen – gezien als een cruciale dereguleringsstap voor de herontwikkeling van de sportarena – zonder eerst de ontwikkeling van de sportarena te bestuderen. milieueffecten op 30 voet zou hebben op de gemeenschap.

Maar de stad vernam ook, in een nu strafrechtelijk onderzoek, dat de voormalige vastgoedadviseur bijna $ 10 miljoen ontving voor deals die hij hen adviseerde terwijl hij publiekelijk beweerde vrijwilliger te zijn. En de stad heeft een uitgave van $ 15 miljoen goedgekeurd om een ​​magazijn dat het niet bezit om te bouwen tot een onderhoudswerf voor brandweerwagens. En het bureau dat ze delegeerde om de sociale huisvestingsbehoeften te beheren, huurde een makelaar in om haar te helpen hotels te kopen, maar zag de makelaar zwaar investeren in een bedrijf waarmee hij onderhandelde over de aankoop van een hotel (en het bureau bepaalde de prijs van het hotel, kocht op het hoogtepunt van de pandemie, alsof de pandemie nooit heeft plaatsgevonden).

“Wat er ook is gebeurd in het verleden, we gaan vooruit”, zei Penny Maus, de stad die in maart werd ingehuurd om een ​​onroerendgoedafdeling opnieuw op te bouwen die centraal stond bij sommige van die fouten.

Klik hier om het volledige verhaal te lezen.

Experts stellen zich een binationaal studieprogramma voor

Het is verrassend hoe weinig sommige inwoners van San Diego onze buren in het zuiden kennen, en vice versa. In haar nieuwste Border Report onderzoekt medewerker Sandra Dibble het idee van een klas voor middelbare scholieren in San Diego en Tijuana die zich richt op regionale geschiedenis.

“De lessen zouden in verschillende talen worden gegeven, in twee landen, maar met dezelfde boeken en dezelfde feiten”, schrijft Dibble.

Dit lijkt misschien een vergezochte droom, aangezien scholen aan beide kanten van de grens curriculum- en afstudeervereisten hebben die zijn vastgesteld door hun respectieve onderwijsafdelingen. Maar, zoals Dibble opmerkt, onderwijzers in Tijuana en San Diego hebben al hun bereidheid getoond om aan gezamenlijke projecten te werken, zoals een programma om tweetalige leraren op te leiden in Baja California.

Ze sprak met twee historici en vroeg hun: Wat zou de klas leren? Lees hier wat ze te zeggen hadden.

In ander nieuws

  • De San Diego Union-Tribune meldde dat voormalig burgemeester Kevin Faulconer de aankoop van de wolkenkrabber 101 Ash St. afwees en de stad in plaats daarvan beval om voor de huuroptie te kiezen omdat hij bezorgd was over het “politieke perspectief” en het gebruik van obligaties voor de aankoop. . Het komt nadat de krant briefingnota’s van een onderzoek heeft gekregen van de stadsrevisor. Opmerking: het verhaal is alleen voor abonnees.
  • National City zal volgende maand een voorstel bespreken dat een bijna 30 jaar oude wet die cruises in de stad verbiedt tijdelijk zou opschorten. De Union-Tribune meldde dat de lokale lowriding-gemeenschap van mening is dat de stad de wet volledig moet intrekken, maar dat valt nog te bezien aangezien de vooruitgang op dit gebied zwak en traag is geweest.
  • En de UT meldde ook dat de commandanten van het San Diego Sheriff’s Department hun ondergeschikten het afgelopen jaar hebben bevolen enkele deportaties uit te voeren, terwijl anderen maandenlang hebben weggekwijnd. Het blijkt dat ze prioriteit hebben gegeven aan politiek verbonden huiseigenaren, volgens documenten en een oude sergeant.
  • De provincie heeft meer positieve gevallen van COVID-19 gemeld dan ooit sinds de uitbraak van Kerstmis 2020. Het aantal ziekenhuisopnames is toegenomen, maar we moeten ze nog zien toenemen zoals dit najaar. (Fox 5) Het virus verspreidt zich bijna overal en zelfs licht positieve gevallen kunnen grote overlast veroorzaken met de aanbevolen isolatietijden. Maar de CDC heeft maandag zijn aanbevelingen gewijzigd over hoe lang je moet wachten als je positief test. Vroeger was het 10 dagen. Maar nu, als je asymptomatisch bent, moet je vijf dagen in zelfisolatie. Lees hier meer.
  • Petco Park ziet er bijna uit als een legitiem voetbalstadion.

Het verslag van vanmorgen is geschreven door Andrew Keatts en Andrea Lopez-Villafaña.

Leave a Comment