Hoe ziet de vastgoedmarkt in Utah eruit in 2022?

Geschatte leestijd: 5-6 minuten

Het leven tot 2021 (dat meer op de tweede helft van 2020 lijkt) was een wilde rit. Aanhoudende pandemie, stijgende gasprijzen, inflatie – er was reden tot zorg. Dit geldt vooral als u een huis probeert te kopen. Weinig plaatsen in het land waren in 2021 zo competitief in hun vastgoed als Utah, en het lijkt erop dat deze trend zich in 2022 zal voortzetten.

Realtor.com noemde onlangs het Salt Lake City-gebied als de # 1 woningmarkt die in het land wordt verwacht voor 2022. Ze voorspellen ook een prijsstijging van 8,5% en een verkoop van 15,2%. Dit zou Salt Lake City, en een groot deel van de rest van de staat, een voorsprong geven op andere bloeiende markten zoals Boise, ID, Spokane, WA en Indianapolis, IN.

Hoewel Utah opeenvolgende jaren van recordaantal woningen heeft gekend, lijkt de Utah-markt tot 2022 en daarna “ernstig uit balans” te blijven, volgens het rapport State of the Housing Market. Universiteit van Utah. .

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de vastgoedmarkt die in 2022 wordt verwacht, zijn hier enkele dingen om te overwegen.

Tarieven zullen stijgen

Verwend door de zeer lage rentetarieven van de afgelopen jaren, zullen Amerikanen de rente in 2022 zien stijgen. Na recordhoogtes van ongeveer 2% te hebben bereikt, is de rente op vastrentende hypotheken van 30-jarigen al bijna 3% begonnen. Hoewel de dagen van het midden tot lage bereik van 2% voorbij zijn, zullen de tarieven nog steeds goed zijn.

Nerd Wallet verwacht dat de tarieven zullen stijgen en vervolgens zullen afvlakken tot ongeveer 4% aan de bovenkant in 2022 en 3,4% aan de onderkant. Hoewel deze tarieven historisch laag zijn, zullen ze verre van het laagste niveau ooit van 2020 zijn. Vanwege deze hogere rentetarieven kun je verwachten dat kopers vastbesloten zijn om de best mogelijke deal in een markt te krijgen.

Er zullen meer verkopers op de markt komen

Nu huizen meer waard zijn dan ooit, kan Utah verwachten dat er in 2022 meer verkopers op de markt komen. Hoewel je misschien denkt dat dit een betere kans zou betekenen om het huis dat je wilt veilig te stellen, denk nog eens goed na. Utah’s groei is veel groter dan het aanbod, en de markt zal voorlopig verkopers blijven bevoordelen, voorspelt het State of the State-rapport.

“Of de pandemie plannen heeft vertraagd of nieuwe kansen heeft gecreëerd om een ​​stap te zetten, Amerikanen zijn klaar voor een bliksemjaar van het kopen van huizen in 2022”, zei Realtor.com.

Hoe ziet de vastgoedmarkt in Utah eruit in 2022?
Foto: Gutesa / Shutterstock.com

Prijzen gaan omhoog

U bent het waarschijnlijk beu om het te horen, maar de huizenprijzen in Utah zullen naar verwachting blijven stijgen in 2022. Gevoed door concurrentie van kopers en de urgentie om te anticiperen op stijgende rentetarieven, zullen de huizenprijzen in Utah blijven stijgen.

Realtor.com voorspelt dat de bestaande mediane verkoopprijzen van Salt Lake City in 2022 met 8,5% zullen stijgen, bovenop wat al enkele jaren van dramatische prijsstijgingen is geweest. Deze hogere prijzen zullen een intense maar enigszins trage markt bevorderen voor diegenen die een huis willen kopen.

“Nu de prijzen, huren en hypotheekrentes allemaal zullen stijgen naarmate de inkomens stijgen, zal 2022 een mix van uitdagingen en kansen voor de betaalbaarheid van woningen bieden”, meldt Realtor.com.

Kopers moeten creatief zijn

Veel Utahns zullen in 2022 op zoek zijn naar huizen en kopers moeten klaar zijn voor een krachtige oefening in geduld en besluitvorming. Verkopers moeten hun huis in topconditie hebben om de beste deals aan te trekken, en sommige kopers zullen bereid zijn af te zien van huisinspecties en onvoorziene taxaties om een ​​huis te beveiligen.

Het State of the Housing Market-rapport van de Universiteit van Utah, Kem C. Gardner Policy Institute, luidt: “Eind 2020 was de mediane prijs $ 380.000, of ongeveer 48,5% van de huishoudens in Utah. Nu de prijzen in 2021 stijgen, kan meer dan de helft van de huishoudens in Utah het zich niet veroorloven om een ​​huis te kopen tegen de gemiddelde prijs.”

Om deze reden zijn middelen zoals de experts van Homie om u door een concurrerende deal te leiden essentieel bij het afsluiten van uw volgende huis.

Het is niet weer een bubbel

Een veel voorkomende mythe onder de inwoners van Utah is dat de huidige markt gewoon een andere zeepbel is. Volgens het woningmarktrapport van de staat, zou je een tijdje kunnen wachten als je wacht tot een “zeepbel” barst.

“Na een recordjaar van versnelling van prijzen en bouwactiviteit, zal 2022 worden bepaald door hypotheekrentes, aangezien gunstige demografische winden naar verwachting de vraag naar woningen voor de rest van het decennium robuust zullen houden”, schrijft Kem C Gardner Policy Institute. “De meest waarschijnlijke uitkomst voor de huizenprijzen in Utah in de komende twee tot drie jaar is het begin van een periode van prijsmatiging. Een periode van langdurige prijsdalingen veroorzaakt door het uitbarsten van een zeepbel is uiterst onwaarschijnlijk.”

Voor elke huiseigenaar die van plan is om in 2022 te verkopen, zegt Mario Gutierrez van Homie: “Onroerend goed heeft alles te maken met strategie. Een van de beste strategieën is om een ​​makelaar te kiezen die de markt kent, weet hoe hij moet handelen en hoe hij de hoofdpijn kan verlichten die met Homie’s bewezen marketing onze aanbiedingen de neiging hebben om te verkopen voor hun marktwaarde en in veel gevallen daarboven. “

“Wat is er mooier dan dit alles te hebben met een makelaardij die u alleen een forfaitair bedrag in rekening brengt en niet de gekke bedragen die de meeste agenten maken”, zegt Gutierrez. “We houden van alle agenten, maar we houden nog meer van onze klanten! “

Aangezien een bubbel niet in de kaarten zit, kunt u het beste een goed team aan uw zijde hebben om door het koop- of verkoopproces te navigeren. Neem vandaag nog contact op met de mensen van Homie om uw koop- en verkoopopties voor 2022 te verkennen.

OPMERKING: Op 25 december en 1 januari wordt het indienen van reacties uitgeschakeld voor de meeste verhalen. Fijne vakantie!

Meer verhalen die je misschien interesseren

Leave a Comment