Hoe makelaars slagen in de app – Druk op Telegram

Door Kameryn Griesser en Sofia Barrett | CNN

Te midden van een wereldwijde pandemie staat de vastgoedmarkt in brand.

De vraag naar woningen is enorm gestegen, waardoor de prijzen naar recordhoogtes zijn gestegen. De concurrentie is zo hevig dat huizen in recordtijd worden verkocht, met meerdere biedingen en aanbiedingen in contanten.

Vorig jaar toonde een onderzoek van Zillow aan dat 36% van de kopers zelfs uit het niets een woning zou kopen. Maar ondanks alle wanhopige kopers die bereid zijn om het persoonlijke bezoek over te slaan, verwachten de meeste mensen nog steeds eerst een huis te zien.

Op het hoogtepunt van de pandemie vonden makelaars in het hele land het TikTok-platform voor sociale media een ideale manier om huizen veilig aan potentiële kopers te tonen. Sommigen zeggen dat de video-app een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop ze onroerend goed verkopen – en het is hier om te blijven.

De New Yorkse makelaar Madison Sutton begon aan het begin van de pandemie met het aanbieden van huizen op TikTok. Nu haalt ze 100% van haar omzet uit TikTok. (Met dank aan Madison Sutton op TikTok)

Honderden verzoeken

Madison Sutton is een 25-jarige agent in New York. Ze is gespecialiseerd in off-market transacties en wat ze ‘verborgen schatappartementen’ noemt. Maar tijdens de pandemie was ze op zoek naar aanwijzingen omdat zoveel mensen de stad verlieten.

Sutton maakte begin 2020 haar TikTok-account @TheNYCAgent aan. Ze had er ‘geen verwachtingen van’ en noemde de pandemie de katalysator voor het starten van haar account. Maar zodra ze appartementtours op de app begon te plaatsen, zei ze dat de interesse in haar TikTok en eigendommen toenam.

“Er waren dagen dat ik twee- of vierhonderd vragen kreeg over een appartement”, herinnert ze zich. “Wat TikTok deed, had ik mijn hele leven niet kunnen hopen, plannen of berekenen. Het heeft mijn leven compleet veranderd.

Sutton zei dat 100% van zijn bedrijf nu afkomstig is van TikTok en dat zijn commissies bijna zijn verdubbeld.

Volgens Statista besteedt bijna driekwart van de TikTok-gebruikers meer dan een uur per week aan de app. Eindeloos scrollen en het gebruik van algoritmen zorgen ervoor dat gebruikers terugkomen voor meer. Het is dit formaat dat Sutton een aanwinst vindt. “Waar anders in New York City zou je 10 appartementen in 10 minuten anders dan TikTok kunnen zien?” Zei Sutton.

En terwijl typische huizenjagers zich zorgen maken over het plannen van persoonlijke bezoeken, kunnen degenen met kennis van zaken online diepgaande video’s bekijken die Sutton met een vingerbeweging maakt.

Een deel van wat TikTok zo handig maakt voor makelaars is de snelle video-interface en de algoritmisch samengestelde For You-pagina. Video’s die op de Voor jou-pagina van een gebruiker verschijnen, worden verzameld op basis van hun unieke interesses, regio, zoekgeschiedenis en interacties met adverteerders. Omdat TikTok dergelijke betrokkenheidsstatistieken gebruikt om de interesse in een video te bepalen, heeft een nieuwe maker van inhoud niet een groot aantal abonnees of een betaalde promotie nodig om zijn video viraal te laten gaan en een groot publiek te bereiken.

Prince Whiting, een makelaar in Fort Worth, Texas, had maar een week nodig om zijn eerste hit te krijgen. Sinds de oprichting van @TheHouseofWhiting in januari 2021 heeft hij 2,2 miljoen likes op zijn video’s verzameld. De blootstelling die het krijgt aan de inhoud is vrijwel gratis, in tegenstelling tot de vorige methode van betaalde gedrukte advertenties.

Leave a Comment