Grootste commerciële vastgoedfinancieringsdeals in New York in 2021

One Vanderbilt, 1290 Sixth Avenue, Terminal Stores op 271 11th Avenue en 1133 Sixth Avenue (Wikimedia, VNO, COOKFOX, Google Maps)

Sinds het begin van de pandemie is de commerciële vastgoedmarkt van New York het onderwerp geweest van pessimistische profetieën.

Werkgevers moeten werknemers nog opdracht geven om massaal terug te keren naar hun fysieke werkplek, maar de markt heeft het hele jaar door een gestaag herstel doorgemaakt. Wat nog belangrijker is, geldschieters wedden nog steeds op klasse A-bureaus, wat de prognose van de beren afremt.

De vijf grootste leningen van New York in 2021 bedroegen in totaal $ 7,2 miljard, een indrukwekkend tempo vergeleken met het totaal van $ 7,9 miljard dat werd binnengebracht door de top 10 deals van de stad in 2020.

SL Green’s One Vanderbilt heeft een van de grootste single-asset commerciële door hypotheken gedekte effectentransacties aller tijden afgesloten, met een herfinanciering van $ 3 miljard in juni. Andere grote deals waren Vornado Realty Trust en de $ 950 miljoen herfinanciering van 1290 Avenue of the Americas door de Trump Organization.

Dit zijn de vijf grootste commerciële vastgoedfinancieringsdeals in 2021.

1. Wells Fargo, Goldman Sachs en zeven andere banken voerden $ 3 miljard herfinanciering uit voor één Vanderbilt

Een groep van negen banken verstrekte de $ 3 miljard in juni aan SL Green, de National Pension Service of Korea en One Vanderbilt of Hines. De gigantische lening werd gebruikt om 1,75 miljard dollar aan bouwfinanciering terug te betalen met een uitstaand saldo van 1,54 miljard dollar. De 93 verdiepingen tellende supertall op de hoek van 42nd Street en Vanderbilt Avenue was destijds voor 89% verhuurd. Wells Fargo is verantwoordelijk voor de helft van de totale schuld, oftewel $ 1,5 miljard, terwijl Goldman Sachs $ 600 miljoen bijdroeg. Bank of America, Bank of China, Bank of Montreal, Deutsche Bank en JPMorgan Chase verstrekten elk $ 150 miljoen.

2. L&L Holding Company en Columbia Property Trust hebben een lening van $ 1,25 miljard afgesloten voor een historisch terminalproject

De ontwikkelaar en de REIT voltooiden de lening voor het 1,3 miljoen vierkante meter grote pand op 11th Avenue tussen West 27th en 28th Streets. Blackstone, Goldman Sachs en KKR leidden de financiering, terwijl Oaktree Capital Management en Paramount Group de mezzaninefinanciering verzorgden. De herontwikkeling van $ 1,8 miljard heeft tot doel het historische magazijn van 1,2 miljoen vierkante meter om te vormen tot kantoren, winkelruimtes, foodcourts en andere binnen- en buitenvoorzieningen.

3. De Durst-organisatie haalde $ 1,1 miljard aan financiering binnen voor 1133 Sixth Avenue en 114 West 47th Street

Het dynastieke familiebedrijf verzekerde zich van een 10-jarige vastrentende, aflossingsvrije CMBS-lening van Bank of America, Citigroup en Wells Fargo. De financiering zou 800 miljoen dollar aan schulden van Citi en Ladder Capital terugbetalen. De twee kantoortorens zijn gelegen nabij Bryant Park.

Het 26 verdiepingen tellende gebouw op 114 West 47th Street, gebouwd in 1989, beslaat 660.000 vierkante meter en telt Bank of America als de grootste huurder. Het 47 verdiepingen tellende, 1,1 miljoen vierkante voet Sixth Avenue-gebouw werd geopend in 1970.

4. Trump en Vornado herfinancierden 1290 Avenue of Americas met een CMBS-lening van $ 950 miljoen

Vornado Realty Trust en Trump Organization hebben herfinanciering verkregen van JPMorgan, Citibank, Goldman Sachs en Bank of Montreal. De lening wordt gebruikt om de bestaande schuld af te lossen. Vornado bezit 70 procent van de 2,1 miljoen vierkante meter grote Midtown-toren, terwijl Trump Org 30 procent bezit. Het gebouw wordt voor 98% ingenomen door 25 huurders, waarbij onderverhuur een kwart van de ruimte inneemt.

5. Het Stellar Management van Larry Gluck heeft een herfinanciering van $ 905 miljoen veilig gesteld voor One Soho Square van Goldman Sachs, Deutsche Bank en Bank of Montreal

Stellar Management heeft de enorme CMBS-lening veiliggesteld om zijn 787.000 vierkante meter grote kantoor- en winkelcomplex in Hudson Square te herfinancieren. De nieuwe financiering, die een mezzaninelening van $ 120 miljoen omvat, vervangt een CMBS-herfinanciering van $ 900 miljoen die Stellar slechts twee jaar geleden voor het onroerend goed veiligstelde, die ook werd geleid door Goldman Sachs.

De nieuwe lening heeft een vaste rente van 2,7% – een procentpunt lager dan de lening van 2019 – en heeft een looptijd van zeven jaar zonder optie tot verlenging. In juni was One Soho Square voor 92,5% verhuurd aan 10 kantoorhuurders en zes winkelhuurders, volgens een ratingrapport van DBRS Morningstar.

Leave a Comment