Frisco-makelaar en Capitol-relschopper Jenna Ryan gaat naar de federale gevangenis

Terwijl visioenen van gesuikerde amandelen in kinderhoofden dansten, nestelde Jenna Ryan zich in haar nieuwe gevangenisbed.

Dagen voor Kerstmis verscheen de verontruste makelaar Frisco in het Bryan Federal detentiekamp om zijn gevangenisstraf van 60 dagen uit te zitten. Ryan, die zichzelf filmde toen hij op 6 januari het Capitool van de Verenigde Staten binnenging, pleitte in augustus schuldig aan een telling van parades, piketten of demonstraties op het Capitool.

De 51-jarige zou in januari zijn straf uitzitten. Maar in een video van 23 december merkte de in Florida gevestigde gevangenisadviseur Daniel Wise op dat Ryan zich al had overgegeven.

Op zijn RDAP Dan YouTube-kanaal zei Wise dat Ryan, die onlangs opschepte over het krijgen van een boekdeal, strategisch vroeg is vertrokken.

“Ik moet me voorstellen dat daar een motief achter zat, en jouw motief is waarschijnlijk dit: je wilt gaan, nu kun je in je boek schrijven hoe het was om met Kerstmis in de gevangenis te zitten”, zei hij. “Ik bedoel, ik denk dat mensen door het rookgordijn heen zullen kijken. Ik denk niet dat je veel sympathie zult krijgen.”
Kort na de opstand van het Capitool van 6 januari haalde Ryan vaak de krantenkoppen vanwege zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van die dag. Ze was in een privévliegtuig naar Washington gevlogen om de zogenaamde “Stop the Steal”-rally bij te wonen. Maar de dag werd al snel gewelddadig toen aanhangers van de toenmalige president Donald Trump probeerden het Congres ervan te weerhouden de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te claimen.

Nu beginnen Ryan en andere relschoppers op Capitol Hill in het hele land een nieuw leven achter de tralies.

In federale gevangenissen zitten gevangenen 85% van hun straf uit als ze worden veroordeeld tot meer dan een jaar, zei Wise in zijn video. Maar aangezien Ryan maar 60 dagen heeft, denkt hij dat ze de hele twee maanden zal halen.

Een andere gevangenisconsulent, Holli Coulman, vertelde Wise dat makelaar Frisco al contact met haar had opgenomen. Ryan vroeg naar verluidt of ze ervoor kon kiezen om in eenzame opsluiting te blijven omdat ze geruchten had gehoord dat ze zou kunnen worden geslagen met een “hangslot in een sok”.

Maar Ryan besloot uiteindelijk dat ze het heel goed zou doen in de algemene bevolking, en zei dat ze wist hoe ze met iemand bevriend kon raken, zei Coulman. “[Ryan] zegt: ‘Ik ben op straat opgegroeid’,’ zei ze lachend.

“Ik denk niet dat ze beseft waar ze op het punt staat in te stappen.” – YouTuber DOCTV813

tweet dit

Hoe dan ook, Ryan heeft grootse plannen voor zijn tijd in de gevangenis. In video’s op haar TikTok-account zei ze dat ze niet kan wachten om veel yoga te doen. Ze zei ook dat het “de moeite waard zou zijn om naar de gevangenis te gaan” als ze erin zou slagen 30 pond af te vallen dankzij een… nieuw trainingsregime en dieet, geen alcohol of junkfood.

In een andere video op het kanaal van Wise wijst YouTuber DOCTV813 erop dat gevangenisbeambten de TikTok-berichten van Ryan waarschijnlijk niet zullen waarderen.

“Nu zij doet wat ze doet, gaan ze dit bekijken en gaan ze haar tijd verspillen omdat ze haar een realiteitscheck gaan geven”, zei hij. “En ze gaat niet afvallen; ze zal waarschijnlijk aankomen door de manier waarop ze alles daar koken met zetmeel en zo.

‘Ik denk niet dat ze beseft waar ze op het punt staat in te stappen,’ vervolgde hij.

Maar ongeacht zijn niveau van voorbereiding op de gevangenis, hoopt Ryan dat zijn romantische relatie stand zal houden tegen zijn periode in de strijd. Door zichzelf te filmen terwijl ze naast haar shirtloze vriend ligt, vraagt ​​Ryan naar hun toekomst.

“Schat, wat gaat er gebeuren – ga je me bedriegen als ik naar de gevangenis ga?” vraagt ​​ze in een video van 11 seconden die op de Instagram-pagina van Wise is geplaatst.

‘Nee,’ antwoordt hij voordat de twee mannen hun tong in een kus met open mond zetten. (Noot van de redactie: klik op afspelen als je wilt, maar je kunt niet zeggen dat je niet bent gewaarschuwd.)

Tot dusver zijn 35 mensen gearresteerd in verband met de opstand in de FBI-Dallas-divisie, die een groot deel van de bovenste helft van de staat beslaat, zei woordvoerster Katie Chaumont. Elf maanden na 6 januari meldde het ministerie van Justitie dat in de Verenigde Staten ongeveer 710 verdachten waren gearresteerd.

Na Ryans veroordeling in november klaagden velen op sociale media over wat zij als een milde straf zagen. Maar hoewel sommige relschoppers op Capitol Hill een korte periode in de gevangenis kunnen doorbrengen, zal het altijd een permanent record blijven, zei Heidi Beirich, extremisme-expert en mede-oprichter van het Global Project Against Hate and Extremism.

Aanklagers proberen waarschijnlijk honderden zaken vooruit te helpen terwijl ze proberen te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, zei ze. Leden van georganiseerde extremistische groeperingen die banden hebben met geweld, zoals de Proud Boys en Oath Keepers, zijn onderworpen aan hogere aanklachten.

Op 6 januari raakten veel mensen uit de middenklasse in de menigte, voegde Beirich eraan toe. Ze hadden waarschijnlijk nooit gedacht dat ze de binnenkant van een gevangeniscel zouden zien, maar verdienen het toch om naar de gevangenis te gaan. ‘Het was een poging om een ​​verkiezing ongedaan te maken, nietwaar?’ Dit is een serieuze zaak’, zegt ze. “En je hoopt maar dat dat genoeg is voor hen om te begrijpen hoe slecht hun acties waren.”

Leave a Comment