De sappigste vastgoedrechtszaken in Zuid-Florida in 2021

(Fotografische illustratie door Steven Dilakian voor The Real Deal)

In het afgelopen jaar hebben rechtszaken met betrekking tot de dodelijke instorting van de Champlain South Towers in Surfside de meeste aandacht getrokken, terwijl rechtszaken tegen een hotelmanager in Miami Beach, een eigenaar van een herenhuis aan het water en de stad Miami duistere deals probeerden bloot te leggen. Dit zijn de sappigste rechtszaken die The Real Deal in 2021 rapporteerde.

Berekening van de Champlain South-torens

Sinds een aanzienlijk deel van de South Champlain Towers op 24 juni instortte, waarbij 98 inwoners omkwamen en 128 daklozen achterbleven, zijn er meer dan 40 rechtszaken aangespannen in verband met de tragedie in Miami-Dade.

In een van de eerste beschreef overlevende Raysa Rodriguez de verslechtering van het 12 verdiepingen tellende condominium als een ‘tijdbom’. Rodriguez vertelde over een hartverscheurende ontsnapping uit zijn eenheid en noemde de toenemende verwaarlozing van het gebouw die mogelijk heeft bijgedragen aan de ineenstorting.

In de meest recente klacht vallen overlevende ouders Terra aan, de ontwikkelaar van Eighty Seven Park, een nieuw condominium dat naast de deur is gebouwd. De rechtszaak beschuldigt het ontwikkelingsteam van het negeren van tekenen dat de bouw van de nieuwe toren de Champlain South-torens in gevaar brengt. Advocaten die Terra vertegenwoordigen, hebben de beschuldigingen “categorisch” ontkend.

Het seksschandaal Setai Miami Beach

Een rechtszaak in Miami-Dade Circuit Court door Sarah Lazow, een inwoner van Los Angeles, beweerde dat Alex Furrer, algemeen directeur van Setai Miami Beach, haar enkele maanden had belasterd en lastiggevallen om haar uit het luxe condo-hotel te laten zetten na het einde van hun seksuele relatie.

Furr, die sinds 2015 de hotelactiviteiten van Setai leidt, gaf de ongepaste relatie toe, inclusief het verzenden van seksueel expliciete berichten vanaf zijn werktelefoon en seks met Lazow in zijn suite, volgens gerechtelijke documenten en zijn eigen verklaring. Een van hun dates betrof een betaalde dominatrix en een touw, volgens gerechtelijke documenten.

Lazow beweerde dat Furrer na afloop van de zaak lasterlijke opmerkingen over hem maakte aan andere bewoners en werknemers van Setai en de eigenaren van Setai, de familie Nakash, zijn werkgever, ertoe aanzette hem te verbannen van alle voorzieningen van het pand. Zijn rechtszaak wees erop dat het personeelshandboek van Setai het betreden van de suite van een gast verbiedt voor niet-zakelijke verbroedering. Ze eist een schadevergoeding van 1 miljoen dollar.

Miami Beach herenhuis aan het water vete

In augustus daagde een bedrijf van de ontwikkelaar en hotelmagnaat Mathieu Massa uit Miami Beach een rechtszaak aan tegen Ranee Bartolacci, de vrouw van voormalig HFZ-directeur Nir Meir, nadat ze naar verluidt een reeks wijzigingen had aangebracht in een herenhuis aan de waterkant op Sunset Island dat ze huurt in Massa. Bartolacci zou onder meer apparaten en meubels hebben vervangen, bij meer dan een dozijn inbreuken op zijn huurovereenkomst.

Terwijl Bartolacci de enige beschuldigde is, wonen zij en Meir in het huis met zeven slaapkamers, zeggen bronnen. In november klaagde Bartolacci de eigenaar aan omdat het landhuis onbewoonbaar was geworden door rattennesten, beschimmelde badkamers en een termietenplaag. Ze eist meer dan 9 miljoen dollar schadevergoeding van de luxemakelaar Julian Johnston van Massa en Miami Beach voor het misleiden van haar door het huis te huren.

Bartolacci beschuldigde Massa en Johnston er ook van zich terug te trekken uit een deal om hem meer dan $ 650.000 aan reparaties aan het pand te vergoeden.

Greystone hoteldeal: schriftelijk vastleggen

Toen eet- en drinkgigant Brandel Muhl samenwerkte met hotelontwikkelaar James Vosotas om een ​​art-decohotel in Miami Beach te renoveren, vertrouwde het paar op hun langdurige vriendschap om de deal binnen te halen. Het duo werd maatjes op de universiteit en Muhl was de getuige op de bruiloft van Vosotas, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Nu wordt de vriendschap onherstelbaar verbroken als Muhl en Vosotas in het Miami-Dade Circuit Court slaags raken om de controle over het Greystone Hotel, een pand met 92 sleutels aan Collins Avenue 1920 dat in september heropend werd.

In augustus hebben Vosotas en zijn bedrijf Vos Hospitality Muhl en aanverwante entiteiten aangeklaagd, waarbij ze beweerden dat zijn voormalige zakenpartner zich bezighield met “roofzuchtig en stekend” gedrag om hem uit hotelbezit te verdrijven.

Muhl, die CEO is van het nationale voedsel- en drankenbedrijf Mahaska, schrijft het einde van de samenwerking toe aan het wanbeleid van Vosota, waaronder vier wanbetalingen op het gebied van acquisitie- en bouwleningen.

Rumble in Little Havana

Volgens een federale rechtszaak die in oktober werd aangespannen, zeggen eigenaren van twee populaire locaties in Miami in Little Havana het slachtoffer te zijn van een systematisch en illegaal hardhandig optreden tegen de handhaving van de code. Dochterondernemingen van Madroom Hospitality, eigendom van nachtlevenondernemers Zach en Ben Bush en ontwikkelaar Bill Fuller, hebben de stad Miami aangeklaagd voor bijna $ 28 miljoen, het bedrag aan zaken dat de Ball & Chain Bar en het restaurant Taquerias el Mexicano zouden hebben verloren.

De rechtszaak is de nieuwste ontwikkeling in Fuller’s drie jaar durende strijd met Miami Commissioner Joe Carollo. Carrollo, verkozen tot bliksemafleider, orkestreerde het harde optreden achter de schermen, volgens het proces. Overtredingen van de code dwongen de twee vestigingen te sluiten, hoewel Ball & Chain in dezelfde maand werd heropend als de rechtszaak werd aangespannen. In een e-mail ontkende Miami City Attorney Victoria Mendez enig vergrijp door stadsambtenaren.

Leave a Comment